Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dankzij Joost uit Harmelen wonen zijn dorpsgenoten straks op een bordspel

Door Kirsten Bliekendaal 6 oktober 2020

Harmelen krijgt een eigen Monopolyspel, compleet met straten en foto’s van het dorp. Dat is best bijzonder. Joost van Engelen vond dat ook, zeker toen hij hoorde dat zijn hulp nodig was voor het bepalen van de straten op het bordspel.

“Supervet!”, herhaalt Joost zijn reactie toen zijn baas hem vroeg te helpen bij het samenstellen van een Monopolyspel van Harmelen. “Ik woon hier al heel mijn leven, ik heb hier mijn familie, vrienden en werk. Hoe gaaf is het dat Harmelen dan een eigen spel krijgt en ik daar ook nog eens mee mag helpen?” Het idee voor het spel komt van Harold van Velzen, eigenaar van de PLUS-supermarkt in Harmelen. Aangezien hij niet uit het dorp zelf komt, schakelde Harold de hulp in van zijn personeel.

Tactiek

“Met vijf collega’s zijn we bij elkaar gaan zitten om te bespreken hoe we dit aan moesten pakken. We besloten dat iedereen los van elkaar twintig straten zou aandragen. De straten die dan overeen kwamen, komen op het bord.” Joost had zo zijn eigen tactiek voor zijn mogelijke straten. “Ik heb mijn keuze gebaseerd op verschillende dingen. De straten moeten bekend zijn, er moet een mooie foto van te maken zijn en de straten moeten een beetje verspreid liggen zodat het hele dorp aan bod komt.” De uiteindelijke selectie leverde geen problemen op. “Eigenlijk kwamen al onze keuzes wel overeen.”

Geheim

Welke straten er op het bord staan, was tot eind september geheim. “Nu staat er een groot proefexemplaar in de etalage, dus iedereen kan de straten zien.” Er staan sindsdien dagelijks drommen mensen voor het raam. “Ze willen allemaal weten of hun straat erop staat, leuk toch!” Zijn eigen straat heeft hij er niet op gezet. “Nee, mijn straat is niet interessant genoeg.”

Tekst gaat door onder afbeelding.

MONOPOLY HARMELEN🤩We zijn begonnen!!!! Vanaf vandaag spaar je voor het unieke Monopoly editie Harmelen spel. Zeker zijn van een spel? Koop een voucher voor €10,- bij onze servicebalie!

Posted by PLUS Van Velzen-Harmelen on Monday, 28 September 2020

 

Zo’n twintig straten hebben uiteindelijk het bord gehaald. “Nu ligt alles bij de drukker, ik vind het ontzettend spannend hoe alles er uiteindelijk uit komt te zien.” Of hij zelf wel eens een potje Monopoly speelt? “Met mijn dochter, Monopoly Junior. Ik ben er niet zo goed in, gelukkig heb ik geleerd tegen mijn verlies te kunnen”, zegt hij lachend.

Mister Monopoly

Als kers op de taart mocht hij tijdens de presentatie van de doos van het spel verschijnen als Mister Monopoly. “Veel mensen weten niet, tot nu dan, dat ik in dat pak zat die dag. Het was erg grappig.” Op de dag van de presentatie kwamen veel dorpsgenoten af. “Het is toch iets groots voor zo een klein dorpje. Ik ben er echt trots op.” Bij de supermarkt kan er worden gespaard voor het spel dat in het najaar uitkomt. “We hebben alvast 1250 stuks besteld, misschien worden dat er nog wel meer.”

Lees meer:

Zonder skateboard is Seb zichzelf niet: ‘Skaten is een way of life’

Slapen met zijn skateboard doet Seb Griffioen (27) nog net niet, maar hij gaat wel naar bed als skat...

Broer en zus tijdelijk dakloos: ‘Ook in Woerden leven arme mensen’

Esther haar man is tatoeëerder: ‘Ik ben een stickerboek’

adv.