Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oordeel zelf: deze harige schone is verkozen tot de mooiste van Woerden

Door Kirsten Bliekendaal 14 oktober 2020

Ontmoet Marley. Zij is de Miss van Woerden onder haar soortgenoten. De hond is bij de verkiezing Mooiste hond van Nederland (ja, dat bestaat), geëindigd op de eerste plek van Woerden. Baasje Brenda Wesselius (38) keek er niet eens van op.

“Voor mij was Marley altijd al de mooiste”, zegt Brenda lachend. Ze is er inmiddels wel aan gewend dat mensen niet naar haar omkijken maar naar de vrolijke viervoeter als ze een rondje door Woerden loopt. “Ze valt gewoon op, zeker kenners zien gelijk dat Marley uniek is. Ze is een labrador met een bijzondere kleur vacht. Red fox heet haar kleur. Dat komt niet veel voor. Er zijn maar twee fokkers in Nederland die dit ras hebben.”

Tekst gaat verder onder foto

Marley Foto: Brenda Wesselius

Miss Woerden

Toevallig dat Brenda de aankondiging voor de hondenverkiezing voorbij zag komen, anders had ze er nooit aan gedacht zoiets te doen. “Ik vond het gewoon grappig dat zo een verkiezing er is. Mijn dochters van 8 jaar stonden erop dat we Marley zouden aanmelden.” Nu stellen wij ons een Marley voor, paraderend over een rode loper tussen de andere net iets te magere honden. Brenda lachend: “Marley heeft geen speciaal dieet. Haar dieet bestaat uit veel knuffels, beweging en aandacht.”

Om aan de verkiezing mee te kunnen doen, moest Brenda een foto uploaden en zorgen dat stemmers op haar hond stemden. De hond met de meeste publieksstemmen wint. Marley eindigde dus op de eerste plek in de gemeente Woerden en op een gedeelde zevende plek in de provincie Utrecht. “De mooiste van Nederland zit er niet in, maar dat hoeft ook helemaal niet. Dit is gewoon leuk, zeker voor mijn dochters. Die zijn dolenthousiast.”

Instagram

Een beetje huisdier is ook actief op social media, merkte Brenda. Dus kreeg Marley een eigen instagramaccount. “We hebben haar nu een jaar. Toen ze puppie was, was ze zo schattig. In een gekke bui heb ik toen een account gemaakt. Je ziet wel meer dieren die een eigen instagram account hebben.” Niet dat Brenda elke stap van haar labrador online zet. “Ik doe er eigenlijk te weinig mee, maar het is ook gewoon voor de fun.”

Tekst gaat verder onder foto

Brenda met Marley Foto: Brenda Wesselius

Net als veel honden heeft ook Marley een speciaal plekje binnen het gezien Wesselius. “De kinderen zijn dol op haar en stiekem zien we Marley ook wel een beetje als ons vierde kindje.” Haar dochters hopen dat Woerdenaren Marley nu gaan herkennen. “Ze vinden het fantastisch dat Marley tot mooiste is verkozen. Maar ik heb niet echt tijd om haar account actief te gaan vullen, het moet wel leuk blijven.”

Bij deze: mocht je Brenda met Marley zien, dan vinden ze het leuk als je even zwaait.

Lees meer

Deze Woerdense honden maken kans op de titel Mooiste hond van Nederland 2020

Ze zeggen wel eens dat baasjes op hun eigen honden gaan lijken. Of dat waar is laten wij in het midd...

Daniël uit Kamerik rent 42 kilometer lang rondjes om zijn dorp

Dankzij Joost uit Harmelen wonen zijn dorpsgenoten straks op een bordspel

adv.