Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weer ‘Viel Los’ bij Jeroen en Annemijn in Oostenrijk: pittige Judo-week en pech voor gasten

Door Annemijn ter Wee 24 maart 2020

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet geïnspireerd door ‘Ik vertrek’ – praten over dat soort dingen. Maar het ook daadwerkelijk doen…? Annemijn ter Wee en Jeroen Zwetsloot uit Woerden doen het echt, zij zijn een Bed and Breakfast gestart in Oostenrijk! En ze houden jou op de hoogte van hun avontuur.

Nagenoeg alle schoolvakanties in de ons omringende landen zijn weer voorbij, maar wat waren het leuke weken! Veel gezellige mensen hebben we mogen ontvangen bij ons in Pension zu Hause, zowel gasten die we vorig jaar ook al mochten ontvangen, als nieuwe gasten die we hebben mogen verwelkomen. Het blijft bijzonder, werken waar andere mensen vakantie vieren!

Tijdens de laatste update zaten wij midden in de ‘judo-week’. Een groot internationaal judo-evenement vond plaats in Mittersill en wij hadden de eer om de judo-delegatie uit Algerije in ons pension te mogen ontvangen. Een twijfelachtige eer, bleek al gauw, want man-o-man wat was dat een pittige week!

Door een enorme taalbarrière (1 van de 23 man sprak Duits, een aantal gebrekkig Engels, en wij niet zo goed Frans, laat staan Arabisch) en gebrek aan communicatie tussen de vertaler en de ‘Head of the Delegation’ en coaches zijn het zes slopende dagen geweest met élke dag problemen, én elke dag de belofte om beter te communiceren… We hebben ons de benen uit het lijf gelopen om alle sporters en hun coaches van eten te voorzien, hun kamers bij te houden en bijstand te bieden waar we konden, maar goeie vrienden zijn we niet bepaald geworden… Met veel plezier en opluchting hebben we ze ’s nachts uitgezwaaid toen ze eindelijk weer op de bus stapten naar de luchthaven. Niets voor ons om zo tegenover gasten te staan, wel ontzettend leerzaam en graag volgend jaar een delegatie waarmee we wel gewoon kunnen communiceren ;).

Lees verder onder de foto

Wat een gezelligheid bij Pension zu Hause

Fijne gasten, activiteiten en breekie-breekie

Na deze ‘judo-week’ snakten we weer naar gewone gasten. Gasten die hier voor hun plezier zijn en niet omdat ze móeten, gasten met wie we een leuk praatje kunnen maken en gasten met enigszins vergelijkbare normen en waarden. Nou, die kregen we hoor, allemaal leuke mensen, die we veelal ’s avonds een heerlijke driegangendiner mochten serveren en die we met weemoed uitgezwaaid hebben, hopend dat we ze nog eens mogen gaan verwelkomen.

Vanuit de VVV worden overigens allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals sneeuwschoenwandelen en een paardensleetocht voor de kids, en in de voorjaarsvakantie-weken zijn we steeds met onze gasten gaan Eis-Stockschießen, typisch Oostenrijks, lekker competitief en met een hoog plezier-gehalte, beetje jammer dat Duitsland van Nederland won in week 1, maar dat doen we volgend jaar gewoon nog een keer over! Naast al die gezelligheid hebben we ook wel onze zorgen gehad, want ook het ziekenhuis kreeg bezoek van onze gasten. Een gebroken rib door fanatiek rodelen begin februari en eind februari zorgde dikke vette pech op de piste voor een botsing tussen vader en zoon met diverse wonden, een operatie en overnachtingen in het ziekenhuis tot gevolg. Daar schrokken we wel even van, want met gasten in huis voel je je 24/7 verantwoordelijk voor je gasten. Gelukkig zijn ze allemaal herstellende en komt het goed, voornemen is dat ze volgend jaar gewoon weer komen!

Lees verder onder de foto

Zeg je sneeuw, dan zeg je sneeuw-engel!

De rust is terug, en dan hebben we corona nog…

Afgelopen zondag is voor nu even de laatste grote uitgeleide geweest, we hadden het weekend ons pension nog lekker vol zitten, maar nu is het rustig en lijkt het op de wegen en in de supermarkten wel al tussenseizoen, zo rustig als het is. Uiteraard, de schoolvakanties zijn vrijwel overal weer voorbij, maar ook het veelbesproken coronavirus zal ermee te maken hebben.

Oostenrijk zet stapje voor stapje het dagelijkse leven op een steeds lager pitje, ondanks de nog relatief weinig besmettingen, en veel toeristen zullen het zekere voor het onzekere nemen. Behalve dat het rustiger is merken wij er verder in het dagelijks leven eigenlijk (nog) niets van, ieder doet z’n ding, en vooral de media is er erg druk mee. Dus gaan we nog maar eens een dagje skiën, want hé, dat onze gasten meer skiën dan wij, dat snappen we natuurlijk wel, maar nu we de kans krijgen gaan we daar toch nog even verandering in brengen. Zolang de skigebieden gewoon open zijn, waarom ook niet… Het weer is prachtig, net als de pistes. Dus durf je het aan, doe eens gek en ontvlucht de gekte, kom maar lekker naar Oostenrijk om nog één keer dit seizoen de pistes onveilig te maken! We gaan wel zien hoe het zich ontwikkeld, hopelijk is alle ophef bij de volgende update weer voorbij :).

Liebe Grüße aus Uttendorf,

Annemijn und Jeroen (11 maart 2020)

Update 25 maart 2020

Inmiddels is er vanwege het Corona-virus wel het een en ander veranderd. We mogen tot nader orde geen gasten meer ontvangen, de skigebieden zijn dicht en alleen de winkels voor het eerste levensonderhoud zijn nog maar open hier in Oostenrijk. De hashtags #bleibzuhause en #bleibdahoam zijn trending en gelukkig houden mensen hier zich daar goed aan, elke dag voelt als een zondag ;). We vervelen ons nog niet, genoeg te doen in en om het pension én, nog belangrijker, we zijn gezond! We wensen iedereen veel gezondheid, kijk een beetje naar elkaar om en wees verstandig.

Liebe Grüße,
Jeroen en Annemijn

Sista waz da! Thanks voor je hulp én gezelligheid Marlies!
Het blijft een lekker uitzicht, geen straf om zo kamers te poetsen
Misschien wel het lekkerste Oostenrijkse toetje, Kaiserschmarrn, zelfgemaakt uiteraard
Bij hoge uitzondering een hond te gast deze winter, wat een schatje die Nala
23 Algerijnen eten geven vraagt om groot, groter, grootst
Übung macht Meister, en dus ga ik de piste maar weer op
Wat is jouw favoriete Oostenrijkse gerecht?
In januari nog even een gewoon griepje tussendoor...
Het was lekker druk op de schoenenwarmer

Annemijn en Jeroen zijn geëmigreerd: 30 centimeter sneeuw en nationale team van Algerije op bezoek

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...
Uitwaaien in Noordwijk met (schoon)zusje in een zandstorm, lekkerrr!

Geëmigreerde Woerdenaren Annemijn en Jeroen over de eerste echte tegenvaller en even terug in Woerden

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

Annemijn en Jeroen zijn geëmigreerd: de ergste drukte weer voorbij in hun pension

Het zonnetje begint alweer door de wolken heen te prikken, altijd een mooi moment op de dag! De gast...

adv.