Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inspirerend! Deze 5 Woerdenaren zijn het jaar goed begonnen

Aangeboden door Vrijwilligershulp voor u 11 januari 2019

Je kunt er gelukkig het hele jaar mee beginnen: goede voornemens. Deze vijf toppers hebben die stap al gezet, want ze zijn vrijwilligers in Woerden. Daarmee helpen ze anderen hun weg te vinden in de maatschappij. Hieronder lees je meer over hun ervaringen: 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Lekker naar buiten

Handjehelpen

De 16-jarige Daniël is scholier én vrijwilliger bij Handjehelpen. Zijn vrije zondagen brengt hij regelmatig door met de 9-jarige Bruce, die een vorm van autisme heeft. Daniël neemt Bruce het liefst mee naar buiten. Ze beklommen de Domtoren in Utrecht en gingen langs in de moestuin van Daniëls opa. Daniel heeft met zijn werk een nieuwe bijnaam verdiend. Hij is Bruce’ grote broer’ geworden. Hoe vet!

Lees hier meer over Handjehelpen.

Woerden verkennen

Loes ypma vrijwilliger
Foto: Harold Lakerveld

Loes helpt een Syrische jongen die nog maar een paar maanden in Woerden woont. “Ik maak Eyad wegwijs, we verkennen Woerden, we drinken koffie bij hem of bij ons thuis, ik ben mee geweest naar de IND in Utrecht en we zongen al een paar keer Nederlands in Het Klooster.” Inmiddels is hij herenigd met zijn vrouw en dochtertje. “We hebben gelijk een koffertje speelgoed gebracht. Ik probeer te helpen zodat ze zo gewoon mogelijk mee kunnen doen en ik hoop dat hij een baan vindt. Eyad wil graag weer pizzabakker worden, net als in Syrië.”

Lees hier meer over Vluchtingensteunpunt Groene Hart.

Praatje maken, samen wandelen en een klusje doen

Hans vrijwilliger
Foto: Stichting De Ontmoeting

Hans is vrijwilliger bij Stichting De Ontmoeting. De stichting helpt mensen en gezinnen waar veel in het leven speelt. Met praktische hulp als klussen, fietsles en taalles. Maar ook door een sociaal netwerk op te bouwen van vrijwilligers in de eigen kring of van ‘buiten’ om het gezin heen. De hulp kan bestaan uit een praatje maken, samen wandelen, een klusje doen. Hans heeft veel plezier in zijn vrijwilligerswerk: “En als je dan ook nog zelfgemaakte appeljam volgens Afghaans recept meekrijgt van de cliënt, is dat helemaal super!”

Lees hier meer over De Ontmoeting.

Helpen met de boodschappen

Kees vrijwillig
Foto: Harold Lakerveld

Kees rijdt op de Plusbus van Welzijn Woerden. “Ik rijd met overwegend ouderen naar de supermarkt en na afloop drinken we altijd een kopje koffie. Het is heel gezellig en geeft voldoening. Dan kom ik tenminste met mijn kont van de bank af.” In de supermarkt begeleidt hij de mensen en laadt hij de boodschappen in. Kees zou niet meer zonder vrijwilligerswerk willen. “Ik zou een heel leeg gevoel krijgen als ik hiermee zou stoppen. Dan zou ik gelijk weer een andere invulling zoeken. Het is prettig iets voor een ander te doen, ook voor jezelf.”

Lees hier meer over de Plusbus.

Zo gezellig mogelijk maken

Foto: Pexels

Adrie helpt bij dagbesteding Bij Rembrandt mensen met geheugenproblemen. “Ik ben zelf niet de jongste vrijwilliger Bij Rembrandt. Daarom ben ik zo blij hieraan m’n steentje te mogen bijdragen. Een beetje in ruil voor de hulp die ik weer krijg voor de dingen die ik niet meer kan. Ik heb tien jaar mijn man verzorgd met heel veel liefde. Nu deze zorg niet meer nodig is, ben ik blij dat ik Bij Rembrandt doe wat ik nog wel kan. Zoals met hart en ziel meedoen om het voor de gasten het zo gezellig mogelijk te maken en te luisteren naar hun verhalen.”

Lees hier meer over Bij Rembrandt.

Wat kun jij doen als vrijwilliger?

Wil jij ook weten wat jij kunt betekenen als vrijwilliger? Hart voor Woerden organiseert workshops op woensdag 16 januari en maandag 21 januari 2019 om jou te helpen met het antwoord op deze en veel meer vragen:

  • Wat kan ik doen als vrijwilliger?
  • Wat past bij mij en wat vind ik leuk?
  • Wat voor vacatures zijn er?
  • Wat zijn de voorwaarden?

Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Denk aan klussen, mensen bezoeken, bestuursfuncties en nog veel meer. Tijdens de workshop krijg je alle informatie over vrijwilligerswerk in de gemeente Woerden. En je kunt erachter komen wat nou bij jou past.

  • Wanneer: woensdag 16 januari, start: 9.30 uur – einde: 11.30 uur
  • Wanneer: maandag 21 januari, start: 19.30 uur – einde: 21.30 uur
  • Waar: wijkcentrum de Plint, Jozef Israelslaan 20A in Woerden
  • Kosten: aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Lees ook:

Vrijwilligershulp in Woerden koken

Deze hulp is er in Woerden waarvan jij nog niet wist

Man, wat zijn we in Woerden toch goed in elkaar helpen. Dat blijkt alleen al uit de vele organisatie...
Vrijwilligershulp voor u Jojanneke

Jojanneke werd plotseling ernstig ziek: ‘De hulp van vrijwilligers heeft mij zóveel rust gegeven’

Iemand vragen om hulp is niet makkelijk. Maar wist je dat er in Woerden ontzettend veel vrijwilliger...

Meer over Vrijwilligershulp voor u ontdekken?

Vrijwilligershulp voor u dienstverlening

Meulmansweg 27, Woerden

Bekijk meer:dienstverlening
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.