TVOH-winnares Pleun verrast Iris uit Kamerik als CliniClown voor tv-show

Door Sylvia Vos 6 december 2018

Iris (12) uit Kamerik was vijf jaar toen ze acute leukemie kreeg. Toen ze zeven was, werd ze ‘schoon’ verklaard, maar helaas ging het afgelopen zomer weer mis. Nu is ze om de twee weken in het ziekenhuis te vinden voor haar behandeling. Ze is gek op muziek van Pleun Bierbooms (winnares van The Voice in 2017). Wat een verrassing dat Pleun haar kwam bezoeken tijdens haar chemotherapie.

Pleun Bierbooms kwam langs bij Iris voor de tv-show Zet ‘m op!’. Dat is een eenmalige televisieshow van de EO, waarin zieke kinderen worden verrast door de CliniClowns. En wat de kinderen niet weten is dat hun grote idool één van de clowns is. In het geval van Iris dus Pleun Bierbooms. Maar ook Rico Verhoeven, André van Duin en K3 gingen op bezoek bij de kinderen. Herkennen de kinderen hun idool als ze worden verrast?

Op televisie

De EO en Stichting CliniClowns hebben voor deze televisie-avond samengewerkt, om te laten zien hoe belangrijk het werk van CliniClowns is. Zij bezorgen zieke kinderen, al is het maar voor even, een bijzonder geluksmoment. Even geen stress en angst, maar lekker lachen en mooi contact.

Zaterdag 15 december om 20.25 uur kun je kijken naar Iris en de andere kinderen op televisie bij NPO 1. Tijdens de uitzending is een belpanel aanwezig. Mensen die donateur willen worden, kunnen bellen naar 0800-1336.

Pleun Bierbooms Kamerik Iris CliniClowns
Foto: EO

Terugkijken! Woerdense Sharenda vertelt op televisie over haar grote passie

In het dagelijks leven is de Woerdense Sharenda Hoogendijk juf. Maar in haar vrije tijd doet ze iets...

‘Chef kerstbomen’ Reinout van de Ronde Tafel Woerden : ‘Je koopt een boom mét een goed gevoel’

Sint het land uit, kerstboom het huis in! Logisch. Maar waar ga je die kerstboom dan halen? Als het ...

adv.