Thuis in Woerden voor Marcus: ‘Dat is het stadsgevoel, maar toch een eenheid die ik voel!’

Door Erik Thuis 16 december 2018

Woerden. Als het eenmaal je thuis is, dan is het altijd je thuis. Althans, zo vergaat het velen. Thuis in Woerden voor Marcus Marcus: “Ik heb het hier altijd zo naar mijn zin met mijn vrienden, dat geeft het thuisgevoel.”

Door Erik Thuis

De kerst staat voor de deur, de dagen worden korter en de nachten worden langer. Woerden bruist rond deze dagen. De gezelligheid in de stad, de verlichting en versiering geven veel bravoure.

Rond en met de kerst is het echt een Thuis in Woerden voor onze gast Marcus Marcus. Hij geniet zo van de warmte die deze dagen met zich meebrengen.

Gezelligheid

Gezelligheid is een belangrijke factor in Marcus zijn leven. “Woerden heeft als stad zoveel te bieden. Een echt stadsgevoel. Als je in de stad rondloopt is er een eenheidsgevoel. Overal gezellig en iedereen heeft tijd voor een gezellig praatje”, vertelt Marcus.

Wat heeft Woerden jou te bieden? “Woerden heeft mij zóveel te bieden,” vertelt Marcus vrolijk verder. “Mijn lievelingsrestaurant is La Payuca, heerlijk vlees hebben ze daar en dan die spareribs. Het water loopt in mijn mond als ik erover vertel. Uitgaan doe ik bij Arie. Wat een feest is het daar, altijd wel iets te beleven, dj erbij en leuke, gezellige, knappe mensen. Mijn favoriete winkel in Woerden is de Actiesport en mijn kapper is Prinsenlaan.”

Vep

Woerden is ook een actieve stad. Je kunt alle sporten beoefenen die je maar kunt bedenken. De beste plek om te sporten? “Dat is Vep, daar voetbal ik mijn hele leven. Wat een toffe vereniging is dat met alle faciliteiten die je nodig moet hebben om te kunnen voetballen,” spreekt Marcus uit.

“Overigens als ik burgemeester zou zijn van Woerden dan zou ik het wel weten. Ik ga gelijk Sportlust opheffen,” zegt Marcus met een dikke knipoog en glimlach. “Oeeiii, hier krijg ik commentaar op van mijn Sportlust-vrienden,” voegt hij er lachend aan toe.

Stappen en happen

Met wie in Woerden ga je graag stappen? “Met mijn maten Siebe en Joost, wat een heerlijke gasten zijn dat. Altijd gezellig en in voor een grapje, maar ook een serieuze noot. Lekker een hapje eten en dan gezellig uitgaan,” vertelt Marcus.

“We zijn samen trainer/coach bij Vep JO16-1. Het beste team dat de Vep-jeugd heeft. Draaien bovenin mee in de eerste klasse. Kanjers van spelers met Sid, Hugo, Delano, Sam en zo kan ik nog even doorgaan. Twee keer in de week trainen met die jonge gasten en op zaterdag de wedstrijd. We organiseren ook teamuitjes. Zo zijn we ‘wezen’ eten bij De Beren en hebben we een avondje bij de Star Bowling gezeten met het team. Echt super.”

Cultuur

Woerden staat op cultureel gebied goed op de kaart. Wat eigenlijk vaak onopgemerkt blijft zijn de standbeelden in Woerden. Marcus, wat is voor jou het mooiste standbeeld van Woerden? “Dat zijn de Schaatsers op de Snellerbrug. Daar kan ik soms weleens minuten voor staan om naar de schoonheid en dimensie van dit beeld te kijken.”

‘Kampioen geworden met Vep A1. Magistraal was dat en een feest dat we gevierd hebben’

En wat vind je het mooiste park van Woerden? Zonder aarzeling gaat Marcus door: “’Weidepark’, wat een natuurlijk schoon. Loop ik daar heerlijk de hond uit te laten en al dat schoons wat ik dan zie, daar word ik gewoon intens blij en gelukkig van.”

Dagelijks

Hoe beweeg jij je door het Woerdense Marcus? “Op de fiets, dat is het beste vervoersmiddel om in Woerden van A naar B te komen en je kunt dan altijd nog een drankje drinken, spreekt Marcus. “Mijn dagelijkse boodschappen haal ik bij Jumbo Molenvliet, een hele fijne winkel waar ik alles kan vinden wat ik nodig heb.”

Hoe kom je tot rust in Woerden? “In de zomer een heerlijk terrasje pakken bij Breuren, zo relaxt,” spreekt deze levensgenieter.

Je mooiste herinnering in Woerden? “Kampioen geworden met Vep A1. Magistraal was dat en een feest dat we gevierd hebben tot in de vroege uurtjes.”

En tot slot Marcus. Wie is je meest favoriete persoon in Woerden? “Zonder twijfel is dat mijn broer Allen Marcus.”

Nik Mandemakers sportverslaggeving

Favorieten van Nik Mandemakers: ‘Samenkomen met vrienden bij Sportlust’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Winactie-indebuurt-cadeaubon-kerstdiner-header-artikel

Echt waar! indebuurt geeft 5 x boodschappen voor je kerstdiner weg

Duur hè, die decembermaand? Daar weten we zelf ook alles van. Maar we denken graag een beetje met je...
Binnenkijken bij Midas Catering

Binnenkijken bij de cateringlocatie van Midas: ‘Per dag gaan er zo’n 400 broodjes de deur uit’

Het restaurant van Midas in de Rijnstraat ken je ongetwijfeld. Maar wist je dat Midas ook een cateri...

Meer over

Woerdenaren

adv.