Thuis in Woerden voor Joost: ‘Je kunt overal terecht, er is altijd wel iets open!’

Door redactie 11 februari 2018

Woerden: als het éénmaal je thuis is, dan is het áltijd je thuis. Zo voelen veel Woerdenaren dat. Maar ‘Thuis in Woerden’, wat is dat eigenlijk? Voor Joost Brugman zijn het al die mogelijkheden en activiteiten in Woerden. “Er is altijd wel een feestje te vieren.”

Door Erik Thuis

Joost Brugman is geboren en getogen Woerdenaar van 18 jaar. Op de fiets van het station naar de stad spreek ik hem aan over wat Woerden voor hem betekent.

Alles onder één dak

Hij is een sporter pur sang. Joost is bezig met een sportopleiding en geniet van de sportcultuur die er in Woerden heerst. Joost: “Het is toch bijzonder dat we in Woerden Sportpark Cromwijck hebben. Twee voetbalverenigingen, korfbal, atletiek, wielrennen, hockey en tennis, ik kan daar zo van genieten alles onder één dak,” spreekt Joost.

“Bewegen en sporten is belangrijk voor een ieder en in Woerden heb je goede faciliteiten om te sporten. Van sportschool tot aan dansstudio en van badminton naar basketbal.”

‘Het is nooit saai in Woerden’

Wat is Thuis in Woerden voor jou? “Dat er altijd iets te doen is op allerlei gebieden. Het is nooit saai in Woerden. De mogelijkheden die de stad biedt op het gebied van sport en ontspanning zijn legio.”

Gastvrij en divers

Joost is trots op Woerden. “De sfeer onder de mensen is zo goed. Iedereen kent elkaar en Woerden is een hele gastvrije stad, dat maakt mij trots op Woerden.”

Typisch Woerdens voor Joost is: “De feesten en activiteiten die georganiseerd worden. Of het nu de Woerdense Vakantieweek is of Foodtruckfestival Straatvoer, Koningsdag of Koeiemart. Het is allemaal zo divers.”

Thuis in Woerden

Erik Thuis interviewt elke week iemand over zijn of haar gevoel van thuiskomen in Woerden. Afgelopen week was dat Ryan Batelaan. Zij leerde Woerden onder andere op haar duimpje kennen door rekeningen rond te brengen op de fiets. 

Ryan Bateman

Thuis in Woerden voor Ryan: ‘Het is de enige stad waar ik alle straatnamen ken!’

Woerden: als het éénmaal je thuis is, dan is het áltijd je thuis. Zo voelen veel Woerdenaren dat. Ma...

Meer over

Woerdenaren

adv.