Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Thuis in Woerden voor Bram: ‘Als we de dubbel pakken, ga ik die rondvaart regelen’

Door Redactie indebuurt Woerden 7 januari 2018

Woerden: als het éénmaal je thuis is, dan is het áltijd je thuis. Zo voelen veel Woerdenaren dat. Maar ‘Thuis in Woerden’, wat is dat eigenlijk? Voor Bram Hart is dat verbondenheid bij Woerdenaren, die verdergaat dan ‘ons kent ons’. Op het moment dat er iets is, is daar de verbondenheid.

Door Erik Thuis

Bram Hart is een geboren Utrechter, maar een getogen Woerdenaar. Diep met zijn wortels genesteld in het Woerdense vrijwilligerswerk waar hij zich helemaal thuis voelt.

Bram: “Woerden is míjn stadje, het bruist aan alle kanten. Er is altijd wel iets gaande. En het vrijwilligerswerk zit in mijn hart. Ik sta daardoor midden in de Woerdense samenleving. Wat Woerden zo bijzonder voor mij maakt is de verbondenheid onder de Woerdenaren.”

‘Als we de dubbel pakken, ga ik die rondvaart regelen’

Bram is al 58 jaar lid van voetbalvereniging Sportlust. Hij heeft daar van alles gedaan, behalve bestuurslid zijn, maar hij heeft niet meer de ambitie om dat nog te gaan doen. Op dit moment is hij leider van Sportlust 2. “Als we kampioen worden en we pakken de beker, regel ik een rondvaart door Woerden. Dit heb ik in een onbewaakt moment gezegd, maar ik ga het echt regelen als we de dubbel pakken,” aldus Bram.

VakantieWeek

Al ruim 53 jaar is Bram verbonden aan de Woerdense VakantieWeek. Alle functies heeft hij al bekleed in die periode. Hij weet van de hoed en de rand, alles wat er gaande is in de VakantieWeek weet hij en kent hij.

Typisch Woerdens voor Bram is dus die Woerdense VakantieWeek, maar ook Straattheater, Koeiemart en het gezeik in de politiek dat er niets deugt in Woerden.

In zijn vrije tijd biljart Bram. Bij Walzicht heeft hij vele successen gevierd als kampioen en bekerwinnaar. “We spelen in de Woerdense Biljartbond. Teams uit Oudewater, Montfoort, Linschoten, Harmelen zijn onze tegenstanders. Als we bij een uitwedstrijd terugrijden, voelt het als thuiskomen in Woerden. En dat is nog net even fijner, als we de punten hebben meegenomen.”

Over Erik

Erik is sinds kort gastredacteur op indebuurt. Nieuwsgierig om meer over Erik te lezen? Dat kan hier:

Erik Thuis in Victoria

Erik Thuis is onze nieuwe gastredacteur: ‘in elk verhaal zit iets bijzonders’

Iedereen kent hem als kroegeigenaar van het dit jaar 150 jaar bestaande Café Victoria - Arie: Erik T...

adv.