Thuis in Woerden voor Betty: ‘Lekker mijn mooie Singeltje als ik in Woerden aankom!’

Door redactie 11 maart 2018

Woerden. Als het eenmaal je thuis is, dan is het altijd je thuis. Althans, zo vergaat het velen. Thuis in Woerden; Betty Dirkse: Woerden is zo mooi als ik om 05.30 uur in de ochtend op mijn fietsje fiets.

Door Erik Thuis

Door haar inmiddels ex-man is Betty in 2001 in Woerden komen wonen. In menig gezin heeft ze op de kinderen gepast en een onvergetelijke indruk achtergelaten. Geliefd bij velen. Geboren en getogen in Rijswijk, is langzamerhand Woerden in haar hartje gekropen.

‘Alles is te behappen’

Wat is Thuis in Woerden voor jou? “Alles wat ik nodig moet hebben als 62-jarige, kan ik hier in Woerden vinden”, vertelt Betty vrolijk. “Mijn kinderen vinden Woerden te klein, die zijn allemaal naar de grote stad vertrokken. Ik vind Woerden echt een stad. Ik ben heel blij met de bioscoop. Ik moet er niet aan denken om steeds in Utrecht of Amsterdam naar de bioscoop te moeten gaan. De supermarkt om de hoek. Leuke en fijne kledingzaken in de stad aanwezig. Alles is te behappen hier in Woerden.”

Trots op Woerden? “Het zijn allemaal van die keurige mensen. De fietsen staan allemaal netjes in de rekken en er gebeuren geen rare fratsen op straat. Ik heb een hele lange periode op Lekoord gewoond en nooit last gehad van inbraken of geweld of andere onaangename zaken,” zegt Betty. “En dat de kinderen de keuze hebben uit twee middelbare scholen in Woerden, dat maakt mij ook trots.”

Holladieee Hupsakee

Iets typische Woerdens? “Ja, ik had het laatst hier met mijn vriendin over die ook niet oorspronkelijk uit Woerden komt,” spreekt Betty. “Het ene moment is het met de mensen uit Woerden holladieee hupsake en op het andere moment kunnen ze je zo straal voorbijlopen, dat vind ik nu echt iets typisch Woerdens. Dan was ik bijvoorbeeld wezen stappen met de Nacht van Woerden en gezellig een glaasje drinken, dan kwam ik ze de volgende dag tegen en dan herkenden ze me niet meer, daar moest ik echt aan wennen.”

De mooiste plek in Woerden: “Dat is toch het Brediuspark. Vooral de achterkant is zo prachtig. Ook de Singel. Als ik met de trein uit Utrecht kom, dan loop ik uit het station en dan denk ik: ‘Lekker, ‘me’ mooie Singeltje.’”

Dewi van t Hoofd

Thuis in Woerden voor Dewi: ‘Ik ben gevlucht naar Utrecht, maar toch weer teruggekomen!’

Woerden. Als het eenmaal je thuis is, dan is het altijd je thuis. Althans, zo vergaat het velen. Thu...
Rody Hage Thuis in Woerden

Thuis in Woerden voor Rody: ‘Als ik me verveel, kan ik altijd wel ergens naar toe!’

Woerden. Als het eenmaal je thuis is, dan is het altijd je thuis. Althans, zo vergaat het velen. Thu...
Thuis in Woerden Hans Tervoort

Thuis in Woerden voor Hans: ‘Het stads zijn, maar het dorpsgevoel uitdragen!’

Woerden. Als het eenmaal je thuis is, dan is het altijd je thuis. Althans, zo vergaat het velen. Thu...
Joost Brugman Thuis

Thuis in Woerden voor Joost: ‘Je kunt overal terecht, er is altijd wel iets open!’

Woerden: als het éénmaal je thuis is, dan is het áltijd je thuis. Zo voelen veel Woerdenaren dat. Ma...

Meer over

Woerdenaren