Strippen, opbouwen en een operatie in het verschiet bij het Pension van Jeroen en Annemijn in Oostenrijk

Lekker wandelen met Pa, Ma, Oom en Peettante

De tijd vliegt! Het zomerseizoen ligt alweer ruim een maand achter ons, en het is daadwerkelijk een recordzomer geweest, iets waar we enorm trots op zijn. En hoewel de gasten die in de kerstvakantie komen ons met enige regelmaat al laten weten dat ze aan het aftellen zijn, zitten wij even in een soort niemandsland.

Het zijn drukke tijden geweest, hele drukke tijden. Ook, en misschien wel vooral, na het zomerseizoen, de behoefte aan rust en even niets is groot. En dus groeten we je deze keer vanuit Bad Kleinkirchheim, Karinthie, waar we even een paar dagen zitten om bij te tanken en los te komen van alle lopende klusprojecten in het pension.

Een bekende Woerdenaar te gast

In september en oktober hebben we nog wat leuke gasten mogen ontvangen in Pension zu Hause. Het huis was gevuld met gezelligheid, lekkere maaltijden en mooie gesprekken. Ook bekende Woerdenaar Rob van Hoogdalem was te gast, en met hem zijn we voor een speciaal moment de Großglockner Hochalpenstraße opgereden, nog even geduld en dan zie je wel waarom!

Lees verder onder de foto >

Waarom we op de Großglockner Hochalpenstraße waren met Rob van Hoogdalem, zie je binnenkort!

De handen weer flink uit de mouwen

Omdat we voor oktober ook een afspraak hadden staan met een stukadoor, moesten we overdag als de gasten op pad waren flink aan de bak. We hadden ons voorgenomen om de gastenwoonkamer te renoveren en dat betekende: strippen! Elke keer als we daar nieuwe verf op de muren wilden zetten, kwam de oude eraf zetten. Waardeloos natuurlijk, dus moesten de muren kaal. Urenlang hebben we staan krabben om de oude lagen latex eraf te krijgen, maar alleen zo konden we weer een goeie nieuwe basis creëren.

Inmiddels zijn de muren en het plafond weer strak en geverfd, hebben we een nieuwe vloer gelegd en is er een nieuw lichtplan in deze ruimte doorgevoerd. Ook hebben we nog een andere hoekbank op de kop getikt, een mooie aanvulling en verbetering op wat we hadden. En deze keer eentje van massief hout, dus we hebben lekker staan schuren en zijn nu toe aan de afwerking. Het wordt mooi joh, als je het ons vraagt.

Lees verder onder de foto >

De gastenwoonkamer van boven tot onder helemaal gestript, elektra verlegd, maar het wordt weer wat hoor!

Jeroen is straks weer zo goed als nieuw

Voor het winterseizoen staat er nog een hoop op de planning: schilderwerk bijwerken in gastenkamers en kelder, extra schoenverwarmer ophangen, hoekbank afmaken, de voorraad jam aanvullen en de keuken aanpassen om nieuwe koelkast in te bouwen. Noem het maar op. Maar eerst zal Jeroen rust moeten pakken. Hij loopt rond met een liesbreuk en wordt binnenkort geopereerd. Het komt nooit uit, maar als het tijdens het winterseizoen met spoed moet, zitten we méér in de puree. Na de operatie is het devies dus drie weken rust voor hem. Dan hopen we nog een keertje op vakantie te gaan, wat bekenden te bezoeken om maar vooral niet in de verleiding te komen hard aan de slag te gaan. Want Jeroen en stilzitten, dat is wel een dingetje.

Lees verder onder de foto >

Prachtige massief houten hoekbank-set op de kop getikt. Hij was toe aan een liefdevolle renovatie, en half werk, daar doen we niet aan

Reflectie en onderhoud

Nu we even geen gasten hebben, en we alleen voor elkaar hoeven te zorgen, is er ook de nodige ruimte voor reflectie. We gaan graag wandelen en tijdens zo’n wandeling, als je lekker in beweging bent, komen de woorden makkelijker. ‘Hoe heb jij het zomerseizoen ervaren?’, ‘Waar vind je dat voor mij ruimte voor verbetering zit?’, ‘Hoe kunnen we een bepaalde situatie de volgende keer nóg beter aanpakken?’. Zulk soort vragen komen voorbij, en dan gaat het niet alleen om het samen werken, want naast ‘collega’s’ zijn we bovenal een stel dat elkaar heel lief heeft. En we merken keer op keer dat, zeker als je zo nauw met elkaar samenwerkt als stel, dat communicatie het sleutelwoord is.

We zien het om ons heen gebeuren, bij stellen die niet zo lekker, of niet zo veel met elkaar communiceren, dat er dingen in relaties zijn die niet zo goed lopen of dat mensen van elkaar afdrijven. Dat willen we voorkomen en dus proberen we om het ook als stel zo goed als mogelijk te hebben en te houden met elkaar. We gaan dus nog lekker veel wandelen dit tussenseizoen, dan zijn we tegen de tijd dat het winterseizoen begint weer helemaal fit. Op alle fronten!

Lees verder onder de foto

Tijdens een van de wandelingen, steil bergop, werden we beloond door dit prachtexemplaar!

Nog een paar kamers vrij deze winter

Nog even en dan gaan ook wij weer aftellen tot het winterseizoen begint. Hoewel er al veel weken echt bomvol zitten in ons pension, hebben we in de voorjaarsvakantie regio midden/noord nog enkele kamers vrij. Wil je dus toch weer lekker op wintersport dit jaar, in een gezellige accommodatie, met een goed ontbijt en een heerlijk 3-gangen-diner ’s avonds? Dan weet je ons te vinden!

Liebe Grüße aus Uttendorf,
Annemijn

Meer in deze categorie

Woerdenaren

Ga naar “Gezocht: mensen die voor de liefde naar Woerden verhuisden”

Gezocht: mensen die voor de liefde naar Woerden verhuisden

Ga naar “Jacqueline is vrijwilliger bij Voedselbank Woerden: ‘Geeft mij voldoening’”

Jacqueline is vrijwilliger bij Voedselbank Woerden: ‘Geeft mij voldoening’

Ga naar “Steeds meer Woerdenaren: zoveel inwoners telt de gemeente nu ”

Steeds meer Woerdenaren: zoveel inwoners telt de gemeente nu 

binnenstad file 2021

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Nomad fleece vest € 19,99”

Nomad fleece vest € 19,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “HOME CREATION Kruidensnijder Per stuk. € 3,99”

HOME CREATION Kruidensnijder Per stuk. € 3,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle AH Verse zalmfilet zonder huid* van € 9,49 voor € 6,64”

Alle AH Verse zalmfilet zonder huid* van € 9,49 voor € 6,64

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Spruitjes € 0,99”

Spruitjes € 0,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle Quaker Cruesli 350-450 gram van € 8,58 voor € 5”

Alle Quaker Cruesli 350-450 gram van € 8,58 voor € 5

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Functioneel Beheerder”

Functioneel Beheerder

 • Ferm Werk
 • Fulltime/Parttime
Ferm Werk
Ga naar “Financieel administratief medewerker”

Financieel administratief medewerker

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Festival ’t Wonder”

Festival ’t Wonder

 • Van 16 jun t/m 17 jun
Ga naar “Woerdense Muzieknacht”

Woerdense Muzieknacht

 • Woerden Bruist
 • 11 februari 2023
Ga naar “Koeiemart 2023”

Koeiemart 2023

 • 25 oktober 2023
Ga naar “Repair Café Woerden”

Repair Café Woerden

 • Repair Café Woerden
 • 4 maart 2023
Repair Café Woerden
Ga naar “Zegveld Wintert”

Zegveld Wintert

 • 11 februari 2023
Luchtfoto Zegveld