Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijken! Woerdense Sharenda vertelt op televisie over haar grote passie

Door Sylvia Vos 8 november 2018

In het dagelijks leven is de Woerdense Sharenda Hoogendijk juf. Maar in haar vrije tijd doet ze iets heel anders. Namelijk twirlen. En dat doet ze nogal goed. Een paar maanden terug deed ze mee aan het WK in Noorwegen en daar kwam ze als wereldkampioen vandaan. Gisteren vertelde ze alles over haar grote hobby op De Stip van Koffietijd / 5 Uur Live. 

De Stip is elke keer ergens anders in het land te vinden. En op de stip staat altijd iemand die iets bijzonders, leuks, grappigs of inspirerends te vertellen heeft. Wij spraken dit voorjaar met Sharenda uit Woerden over haar grote passie. Over alle uren training die erin gaan zitten, wat ze doet bij een club in Noordwijk. Over wat je er allemaal voor nodig hebt om het goed te kunnen.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Sharenda Hoogendijk

“Een beetje met stokjes gooien, dat zeggen mensen er weleens over. Maar niks daarvan”, legde ze toen uit. “Het is meer een soort ritmische gymnastiek. Het gaat om lenigheid, om kracht, om uithoudingsvermogen en natuurlijk techniek. Want als de baton omhoog gaat, moet je hem wel weer op de juiste manier en het juiste moment op zien te vangen. Gelijk met de rest en terwijl je danst.”

Op De Stip vertelt ze er alles over voor de camera’s van het RTL-programma. Woensdagochtend was het eerste stukje te zien bij Koffietijd en ’s middags om 17.00 uur het vervolg bij 5 Uur Live.

Nieuwsgierig? Dit zijn de twee items:

Woerden is een wereldkampioen rijker: Sharenda nam goud mee uit Noorwegen (video)

Sharenda Hoogendijk vertrok verleden week naar Noorwegen om deel te nemen aan het wereldkampioenscha...
Sharenda Hoogendijk WK twirlen

Sharenda zit in Noorwegen en hoopt als wereldkampioen weer terug te komen

Woerden heeft al aardig wat kampioenen voortgebracht. Fietskampioenen, zwemkampioenen en misschien k...

Meer over

Woerdenaren

adv.