Sabine ruilde Woerden in voor een huis op 250 meter hoogte: ‘Verkeersdrempels kennen ze hier niet’

Bert en Sabine ruilden Woerden in voor Duitsland Foto: eigen foto

Voorheen liep Sabine Schrijvers met de hond door wijkpark Molenvliet. Nu stapt ze elke ochtend met haar viervoeter door en landschap gevuld met bergen en bomen. Twee jaar geleden emigreerde ze met haar man Bert naar Duitsland: “Nog elke dag heb ik een vakantiegevoel.”

Tijdens een vakantie in de Sűdeifel wandelen Sabine en Bert van de burgt langs een huis dat te koop stond. Het was helemaal dichtgetimmerd, maar toch maakte de woning iets los. “Ik ben op de website gaan kijken naar de prijs en die viel mee. Aangezien ons huis in Molenvliet nog niet was verkocht besloten we te gaan kijken”, vertelt Sabine.

Rustig

Het stel uit Woerden zocht al enige tijd naar een kleinere woning in een rustigere omgeving. “We keken voor een woning in een straal van 100 kilometer rondom Woerden. Dat dit 300 kilometer werd, hadden we ook niet verwacht.”

Tekst gaat verder na de foto’s >

Het huis in het dorpje Übereisenbach bleek voor het stel gemaakt. “We gingen er gewoon voor. Het is lastig omdat je je familie moet achterlaten, maar we hebben het toch gewoon gedaan. Heel raar dat we die beslissing redelijk snel konden nemen.” Mooi meegenomen was dat er op het huis meerdere appartementen zijn gebouwd. Drie van de vier appartmenten verhuren ze nu als vakantie onderkomen. “Zo leuk, deze appartementen waren nog helemaal ingericht in jaren 70-stijl. Dat hebben we zo gelaten.”

Burgemeester maait het gras

Het dorp telt 50 inwoners en de winkels zijn 17 kilometer rijden. “Dat was allemaal wel even wennen, maar het is hier daardoor wel heel rustig.” Zo rustig dat de burgemeester de tijd heeft om het gras in het dorp te maaien. “Dat zou je je in Woerden niet voor kunnen stellen. Hij is al bij ons langs geweest toen we hier net kwamen wonen, mochten we gelijk meedenken over de toekomst van het dorp.”

Tekst gaat verder na de foto >

Het huis van Bert en Sabine ligt op 250 meter hoogte en kijkt uit op een dal. “We kijken uit op de rivier de Our en Luxemburg. Wat dat betreft zitten we nog best dichtbij Nederland.” Hun woning is net als de andere woningen in het dal gasloos. “Wij stoken op olie, maar veel inwoners hebben hun eigen bos en halen daar hout om te stoken.”

Reizigers

Die stapjes terug naar de basis, deren Sabine en Bert niet. “We zitten hier nu al twee jaar naar volle tevredenheid. Daarnaast is de omgeving prachtig. In Woerden hadden we dit uitzicht niet!” Daarnaast draait de verhuur van de appartementen goed.

“Het is het eerste coronavrije jaar en we zitten bijna geheel vol.” Vooral wandelaars en fietsers weten hun onderkomen te vinden. “Het huis staat langs de pelgrimsroute en er komen verschillende lange afstand wandel- en fietsroutes langs. Ik vind het prachtig om alle verhalen van de reizigers te horen.”

Woerdense kaas

Regelmatig is Sabine nog in Woerden te vinden. “Ik werk op afstand en moet regelmatig naar Nederland. Dat vind ik fijn. Dan bezoek ik familie en vrienden en ga ik altijd naar mijn vaste kaaswinkel in Molenvliet. De kaas mis ik wel.” Wat ze niet mist aan Woerden zijn de verkeersdrempels. “Daar heeft Woerden er nogal wat van. Wij hebben ze hier gelukkig niet!”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Woerdenaren

Ga naar “Strippen, opbouwen en een operatie in het verschiet bij het Pension van Jeroen en Annemijn in Oostenrijk”

Strippen, opbouwen en een operatie in het verschiet bij het Pension van Jeroen en Annemijn in Oostenrijk

Ga naar “‘Bij mijn eerste zoen stond ze te juichen’: José en Carina hebben een bijzondere vriendschap”

‘Bij mijn eerste zoen stond ze te juichen’: José en Carina hebben een bijzondere vriendschap

Ga naar “Ilja viert 5 december met tweedehands cadeautjes: ‘Sint koopt ook op Marktplaats’”

Ilja viert 5 december met tweedehands cadeautjes: ‘Sint koopt ook op Marktplaats’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Eettafel Romo Ovaal van € 695 voor € 450”

Eettafel Romo Ovaal van € 695 voor € 450

 • Kwantum
 • Geldig t/m 28 november 2022
Ga naar “Marmerlook bijzettafels voor € 14,95”

Marmerlook bijzettafels voor € 14,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Creative Artist schilder- en tekenkoffer € 14,95”

Creative Artist schilder- en tekenkoffer € 14,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “dames doorknoopjurk Caitlin met glitters rood voor € 32,50”

dames doorknoopjurk Caitlin met glitters rood voor € 32,50

 • HEMA
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Customer Service medewerker”

Customer Service medewerker

 • Groenendijk Bedrijfskleding
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Linschotenloop”

Linschotenloop

 • 17 december 2022
Linschotenloop 2018 hardloopevenementen