Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ondertussen in het pension van Jeroen en Annemijn in Oostenrijk: ‘Met gezond verstand er weer tegenaan’

Door Annemijn ter Wee 2 juni 2020

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet geïnspireerd door ‘Ik vertrek’ – praten over dat soort dingen. Maar het ook daadwerkelijk doen…? Annemijn ter Wee en Jeroen Zwetsloot uit Woerden doen het echt, zij zijn een Bed and Breakfast gestart in Oostenrijk! En ze houden jou op de hoogte van hun avontuur. Door de coronamaatregelen moesten ze tijdelijk sluiten, maar het gaat weer de goede kant op.

De nevel uit het dal trekt op, het belooft weer een mooie dag te worden hier in Uttendorf. Oostenrijk laat zich weer van zijn mooiste kant zien en dat treft, want de gasten zijn weer welkom! Sinds afgelopen vrijdag mochten eindelijk de gastenverbijven weer open. Dat betekent niet dat ze allemaal meteen weer open gaan. Sommige gaan pas later open, sommige zelfs helemaal niet dit seizoen. Of omdat het niet loont, of omdat het niet meer uitmaakt. Ook hier zitten sommige bedrijven in zwaar weer, verdrietig om te zien, maar dat gebeurt in een crisis. Gelukkig zien wij het positief in en gaan we er weer helemaal voor deze zomer!

Lees verder onder de foto.

De eetzaal van Pension zu Hause is corona-proof.

Meer versoepelingen

We prijzen onszelf dan ook gelukkig dat we destijds gekozen hebben voor dit pand, een weloverwogen keuze. Want mochten de gasten ooit uitblijven, dan kunnen we de vaste lasten ook dragen door allebei buiten de deur te gaan werken, een geruststellende gedachte. Net als dat wij niet afhankelijk zijn van personeel. Gelukkig lijkt dit allemaal niet aan de orde en krijgen we hier en daar weer van mensen te horen: zodra het weer kan en de grenzen weer open zijn, dan komen we hoor!

Zoals het er nu nog steeds naar uitziet, gaan de grenzen met onder andere Duitsland 15 juni aanstaande weer open en zullen we dan ook weer Nederlandse gasten mogen verwelkomen. Gister zijn hier in Oostenrijk trouwens nog meer versoepelingen aangekondigd, afstand houden blijft belangrijk, maar ook de mondkapjesplicht in winkels en horeca zal per 15 juni worden opgeheven (met uitzondering van horeca/gastronomie-personeel, wat prima is!). De cijfers blijven positief en de regering heeft veel vertrouwen in de mensen en zet dan ook vol in op gezond verstand en eigen verantwoordelijkheid, top!

Lees verder onder de foto.

Gastronomie functioneert niet zonder emotie, en dus lopen we in het pension met Faceshields rond ipv mondkapjes

Jetzt geht´s wieder los!

Sinds gisteren hebben we ook weer onze eerste gast voor dit seizoen in huis. We hadden gehoopt op wat meer Oostenrijkse gasten met het pinksterweekend, maar mensen zijn nog wat terughoudend en dat begrijpen we goed. Geen probleem, ook nu kunnen we onze plannen en de maatregelen even testen, dan zijn we er half juni helemaal klaar voor! We hopen voor die tijd nog wat mooie wandelingen te kunnen maken en nog wat klusjes in het pension te doen. Mocht je toevallig nog op zoek zijn naar een heerlijke vakantieplek in Oostenrijk… met dubbel zoveel oppervlakte en slechts de helft van het aantal mensen in Nederland heb je hier alle ruimte om heerlijk ontspannen vakantie te vieren en je niet druk te hoeven maken. Wat gaat er bovendien boven de o zo gezonde berglucht? ;). Kortom, je bent van harte welkom bij Pension zu Hause!

Liebe Grüße aus Uttendorf,

Annemijn und Jeroen

Geen ontbijtbuffet voorlopig ivm de afstandsmaatregelen, en dus krijg je het lekker op tafel geserveerd
Voorbij de watervallen bij Krimml
Nieuwe voorraad huisgemaakte abrikozenjam en geexperimenteerd met zelfgemaakte siropen: Vlierbloesem en munt
De natuur laat je elke keer wel weer wat verrassends zien
Een fris nieuw zonnedoek, we zitten er weer gezellig bij
Het Krimmler Achental, wat een indrukwekkende plek
Zo zachtjes aan smelt de sneeuw meer en meer weg

Lees ook:

En toen was het stil: de coronatijd bij Jeroen en Annemijn in Oostenrijk

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

Weer ‘Viel Los’ bij Jeroen en Annemijn in Oostenrijk: pittige Judo-week en pech voor gasten

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

Annemijn en Jeroen zijn geëmigreerd: 30 centimeter sneeuw en nationale team van Algerije op bezoek

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

Meer over

Woerdenaren

adv.