Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuws uit Oostenrijk: ‘Waanzinnig om eind augustus in ruim 40 centimeter sneeuw te staan’

Door Annemijn ter Wee 4 september 2018

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet geïnspireerd door ‘Ik vertrek’ – praten over dat soort dingen. Maar het ook daadwerkelijk doen…? Annemijn ter Wee en Jeroen Zwetsloot uit Woerden doen het echt, zij zijn een Bed and Breakfast gestart in Oostenrijk! En houden jou op de hoogte van hun avontuur.

Deze week deel 8! 

Door Annemijn ter Wee

Er leek geen eind te komen aan al het hete zomerweer, de temperaturen bleven maar hoog, de zon bleef maar schijnen. Vorig weekend kwam daar vrij abrupt een einde aan en sneeuwde het vanaf zo’n 1400 meter. Regen in het dal, dat dan weer wel…

Maar toen we zondag aan het eind van de middag de bergen weer konden zien tussen de wegtrekkende wolken door, werden we beloond met de meest prachtige vergezichten! De toppen waren wit, de luchten werden blauwer en blauwer.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Maandag was ik in de gelegenheid om samen met mijn moeder, oom en tante (die een heerlijke week bij ons geweest zijn) de bergen in te trekken en de gondel in te stappen naar de Weißsee Gletscherwelt. Waanzinnig om eind augustus de gondel uit te stappen en in ruim 40 cm sneeuw te staan!

Uitstapjes

Het is toch even afwachten hoe het weer zich hier in de bergen ontwikkelt, ook voor de gasten een belangrijk thema, maar we hebben een topzomer achter de rug (en nee, het zomerseizoen is nog niet voorbij). Elke keer lijkt het erop dat de ergste drukte voorbij is en stroomt het toch weer vol met gasten, iets waar we nog steeds erg van genieten.

De mensen die de afgelopen weken bij ons verbleven, waren er steeds voor meerdere nachtjes wat het voor ons mogelijk maakte om ook wat meer van het mooie weer te genieten en wat uitstapjes te maken en weer wat stukjes omgeving te verkennen.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Wandelen door de Seisenbergklamm met prachtig weer, echt een aanrader!

We zijn bij een prachtige kloof geweest (Seisenbergklamm in Weißbach bij Lofer), erg indrukwekkend en een heerlijke plek om wat verkoeling te zoeken als er ruim 30 graden op de thermometer staat. Ook het Habachtal bij Bramberg hebben we kort verkend en staat op ons lijstje genoteerd voor als we een dag (of langer) de tijd hebben om een echte wandeltocht te gaan maken. Aan het eind van het dal kun je in de rivier zoeken naar smaragden, en ook aan de kids is gedacht in dit dal met leuke activiteiten langs de wandelroute.

‘Veel lekker eten, lachen, gekkigheid en af en toe een traan’

Vorig weekend kwam mijn moeder samen met mijn oom en tante bij ons aan. Mijn moeder was hier alleen nog maar in april geweest toen we net verhuisd waren, dus het was heerlijk om haar weer te zien en nu was er gelukkig wat meer tijd dan toen om er met elkaar op uit te trekken en de plekjes te laten zien die we al ontdekt hebben.

Veel lekker eten, lachen, gekkigheid en af en toe een traan vanwege het naderende afscheid tekende de week. We hebben veel ondernomen, wat nog altijd pittig is naast het werk dat we elke dag hebben, maar het was absoluut de moeite waard en het was Genieten met een hoofdletter G!

(Tekst loopt verder onder de foto)

Lekker lunchen met m’n oom, tante en moeder, tijd voor BIER!

Afgelopen weekend is de Bauernherbst weer feestelijk heropend, ook dat is een leuke tijd met veel feestjes op de agenda. De Bauernherbst valt samen met het begin van de herfst en in deze maand worden de koeien na een zomer op de berg weer naar beneden gehaald om de herfst en winter weer op stal te staan. Dit noemen ze de Almabrieb en het zijn leuke lokale feesten met veel muziek, eten en drinken. Ook is het in deze maand mogelijk om op verschillende (boeren)locaties te zien hoe lokale producten gemaakt worden.

Nieuwe naam

De herfst is sowieso een prachtig seizoen hier in Oostenrijk. Wij zijn in de herfstvakantie geopend en gaan vanaf dan door onder de naam Pension zu Hause.

Moeder Mijnie en Tante Joke hebben ter ere van de opening van de Bauernherbst hun creativiteit laten gelden en een leuk herfsttafereeltje gemaakt bij de voordeur met kalebassen uit eigen tuin
Wandelen door de Seisenbergklamm met prachtig weer, echt een aanrader!
Met mijn moeder bij het Bauernherbsttafereeltje, mijn Dirndl aan haar laten zien

Lees ook:

Annemijn en Jeroen Uttendorf Oostenrijk zwetsloot ter wee

Annemijn en Jeroen: ‘Koken voor vijftien man, Jeroen draait er zijn hand niet voor om’

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...
Annemijn ter Wee Jeroen Zwetsloot Oostenrijk uttendorf Zu Hause

Bericht uit Oostenrijk: ‘Hoewel onze bankrekening niet overloopt, voelen we ons rijk’

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...
Annemijn en Jeroen emigreren van Woerden naar Uttendorf Oostenrijk

Annemijn en Jeroen emigreren: ‘We starten een ander leven, maar zijn goed voorbereid’

Je boeltje pakken om in het buitenland een bed and breakfast beginnen. Er zijn zoveel  mensen die - ...

Meer over

Woerdenaren

adv.