Marjolein viel 28 kilo af: ‘Onwerkelijk dat ik dat gewicht al die tijd gedragen heb’

Aangeboden door Vida Vitaal

Marjolein voor en tijdens Project Lijfchanger bij Vida Vitaal | Foto: privébezit

Marjolein Janssen (37) is juf en moeder en woont met haar gezin in Woerden. “Door een auto-ongeluk, de coronapandemie én mijn traag werkende schildklier werd ik steeds zwaarder en ongelukkiger met mezelf. Het was tijd voor een reset, en die heb ik bij Vida Vitaal gevonden.”

“Door een aanrijding had ik een whiplash opgelopen, waarvan het herstel lang duurde”, vertelt Marjolein. “Sporten zat er niet in en ik verviel in troosteten. Ook tijdens de pandemie zat ik veel binnen. Ik lette wel op wat ik at en snoepte niet, maar toch lukte afvallen niet voldoende. Constant zelf de juiste keuzes maken is ook knap ingewikkeld. Daarbij kwam de ontdekking dat ik een traag werkende schildklier heb. Mijn man kwam Vida Vitaal tegen en vroeg of dat niet iets voor mij was.”

Veilig en vertrouwd

Marjolein ging eerst op een gratis intakegesprek bij Stein, de oprichter van Vida Vitaal. “Ik vond het heel spannend! Het voelde een beetje als falen dat ik er iemand bij nodig had om af te vallen. Maar het gesprek was heel prettig en Stein bood echt een luisterend oor. Hij is zelf ervaringsdeskundige en heeft ook al meerdere mensen met een trage schildklier geholpen. Het voelde veilig en vertrouwd.” Marjolein startte begin augustus met Project Lijfchanger, een afslankprogramma waarbij je gegarandeerd 20 kilo kwijtraakt in 6 maanden.

Lees verder onder de foto >

Foto: Vida Vitaal
Coaches Stein en Anne-Fleur | Foto: Vida Vitaal

Gewoontes doorbreken met maaltijdvervangers

Het idee achter Project Lijfchanger? Blijvend gewicht verliezen met behulp van hoogwaardige maaltijdvervangers, onder begeleiding. “Dat klinkt misschien eentonig, maar er zijn gelukkig heel veel varianten”, legt Marjolein uit. “Van shakes tot repen en van een soort warme maaltijden tot soepjes. Dat maakt het een stuk makkelijker om vol te houden. Natuurlijk was de eerste week pittig omdat je gewoontes moet doorbreken, maar ik heb bijna nooit een hongergevoel ervaren.” Dat komt omdat de maaltijdvervangers alle vitaminen en mineralen bevatten die je nodig hebt. Daarnaast zijn de coaches 24 uur per dag bereikbaar voor tips en feedback.

Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen!

“Na ruim vier maanden ben ik al 28 kilo kwijtgeraakt”, vertelt Marjolein over haar proces. “Daar ben ik heel blij mee! Ik ben trots op mezelf en merk dat ik in mijn dagelijks leven en op mijn werk veel meer zelfvertrouwen heb. Ik draag weer wat ik leuk vind, echt een mentale boost! Maar ook fysiek voel ik me veel beter. Laatst haalde ik mijn dochtertje op en huppelden we samen naar de auto, dat zou ik eerder niet zo snel gedaan hebben. En toen ik mijn dochter op mijn rug droeg, besefte ik ineens dat ik datzelfde gewicht eerst standaard met mij meedroeg. Best confronterend!”

Lees verder onder de foto >

Marjolein voor en tijdens Project Lijfchanger bij Vida Vitaal | Foto: privébezit
Marjolein voor en tijdens Project Lijfchanger bij Vida Vitaal | Foto: privébezit

Resultaat mag gevierd worden

Als klap op de vuurpijl organiseert Vida Vitaal samen met Since04 voor alle deelnemers van Project Lijfchanger een leuke beauty-avond. Je wordt in mooie kleren gestoken, je haar en make-up worden gestyled én er worden mooie foto’s van je gemaakt. Superleuk als herinnering! Ook krijg je op deze avond een cadeaubon van 250 euro te besteden bij één van de winkels van Since04. Nieuwe kleding ga je namelijk zeker nodig hebben na jouw afvalproces!

Ook ná het afvallen de juiste begeleiding

Gewicht kwijtraken is één ding, maar op een gezond gewicht blijven is weer wat anders. “Dat was ook mijn grote angst”, vertelt Marjolein. “Leuk al die shakes, maar wat daarna? Stein legde mij uit dat je bij Project Lijfchanger langzaam maar zeker je calorieëninname weer opbouwt, onder begeleiding. Je leert welke producten wel en niet voor jou werken en ik merk ook tijdens het traject al dat hij echt met je meedenkt. Dit opbouwtraject duurt een paar weken, dus je wordt stap voor stap meegenomen.” Zo zorg je ervoor dat je geen last krijgt van het jojo-effect en leer je hoe je je behaalde resultaten kunt behouden.

Durf om hulp te vragen

“Neem je eetpatroon onder de loep als je wilt afvallen, maar wees zeker niet bang om ook om hulp te vragen”, raadt Marjolein aan mensen met overgewicht aan. “Als je net als ik heel wat kilo’s kwijt wil raken, is Vida Vitaal heel prettig. Het is superduidelijk wat je moet doen en je wordt fijn begeleid, waardoor je snel gewicht verliest. Dat motiveert ook weer om door te gaan, dus ik zou het zeker aanraden. Dat doe ik trouwens al in mijn omgeving”, sluit ze enthousiast af. “De complimenten van de mensen om mij heen zijn leuk, maar ik zit zelf ook weer vol energie. Ik ben erg blij dat dit op mijn pad is gekomen!”

Herken jij jezelf in Marjolein? Of wil je gewoon graag kilo’s kwijtraken na de afgelopen feestdagen? Maak dan snel een afspraak voor een gratis gezondheidscheck om te kijken of jij in aanmerking komt voor Project Lijfchanger. Coaches Stein en Anne-Fleur ontvangen je graag in één van de praktijken in De Meern, Vleuterweide of Woerden.

Vida Vitaal

5,0
(13)

Pompmolenlaan 26, 3447 GK Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Vida Vitaal

5,0
(13)

Pompmolenlaan 26, 3447 GK Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Woerdenaren

Ga naar “Wow! Woerdense Lia wint meerdere prijzen voor haarzelf en wijkgenoten tijdens Miljoenenjacht”

Wow! Woerdense Lia wint meerdere prijzen voor haarzelf en wijkgenoten tijdens Miljoenenjacht

Ga naar “De favorieten van Monique: ‘Woerden is een gezellig kaasstadje aan de Rijn’”

De favorieten van Monique: ‘Woerden is een gezellig kaasstadje aan de Rijn’

Ga naar “De stijl van Siem (20): ‘Ik draag graag zwart want dat past overal bij’”

De stijl van Siem (20): ‘Ik draag graag zwart want dat past overal bij’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle DubbelFrisss van € 4,30 voor € 2,15”

Alle DubbelFrisss van € 4,30 voor € 2,15

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99”

L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle AH Duo pasta’s en kokospasta 340 gram van € 4,98 voor € 2,49”

Alle AH Duo pasta’s en kokospasta 340 gram van € 4,98 voor € 2,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Johma salades 175 gram van € 12,57 voor € 6”

Alle Johma salades 175 gram van € 12,57 voor € 6

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99”

Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Festival ’t Wonder”

Festival ’t Wonder

 • Van 16 jun t/m 17 jun
Ga naar “Koeiemart 2023”

Koeiemart 2023

 • 25 oktober 2023