Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Beter omgaan met stress en negatieve gedachten? Tijdens het jaarprogramma van Forien Training & Coaching leer je hoe

Aangeboden door Forien Training & Coaching 9 november 2020

Carrière maken, sporten, gezond eten, en ondertussen óók nog een leuke vriendin/moeder/zus zijn: velen van ons willen in het dagelijks leven heel wat ballen tegelijkertijd in de lucht houden. Daar komen nu ook nog eens COVID, thuiswerken en mogelijk andere privé- of werkproblemen bij. Als het niet lukt, is dat frustrerend; misschien word je zelfs boos op jezelf. Herken je jezelf hierin en wil je graag leren hoe je beter met stress en negatieve gedachten en emoties kunt omgaan? Dan is het gloednieuwe jaarprogramma van coach Forien van den Belt (37) wellicht iets voor jou. Het programma omvat onder andere een mindfulness- en compassietraining, waardoor jij voortaan met een hele andere blik naar de wereld om je heen kijkt. 

Als je je voor 30 november 2020 inschrijft, betaal je geen € 2.500,- maar € 1.995,- voor het jaarprogramma. Onderaan dit artikel vind je meer informatie over de aanbieding. 

Denk je bij het woord mindfulness aan zweverigheid? Die mythe wil Forien direct de wereld uithelpen: “Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode die helpt stress te verminderen, je hartslag en bloeddruk te verlagen, en angst en somberheid te verminderen.” Mindful leven wil zeggen dat je focust op het hier en nu, in plaats van te blijven hangen in het verleden of alleen bezig te zijn met wat nog komt. “Het is geen toverstokje dat de realiteit verandert, maar het verandert wél je mindset”, legt Forien uit.

Tekst gaat verder onder de foto

Forien
Foto: Forien van den Belt

Niet één waarheid

“Iedereen kijkt op een andere manier naar de wereld en het ene perspectief is niet intrinsiek waar of niet waar”, gaat de coach verder. “Met mindfulness leer je dat er meerdere manieren zijn om te kijken naar de werkelijkheid. Veel mensen weten niet dat ze die keuze hebben.”

Mag de lat wat lager?!

Het tweede belangrijke onderdeel van Foriens jaarprogramma is een compassietraining, want volgens de coach mogen we best wat minder streng zijn voor onszelf. “Met name vrouwen hebben vaak het gevoel niet goed genoeg te zijn. Daarnaast lijkt het op social media nog steeds alsof iedereen voornamelijk leuke dingen beleeft, wat geen reëel beeld schetst van de werkelijkheid”, aldus Forien. “Tijdens de compassietraining leer je om wat milder voor jezelf te zijn en de lat minder hoog te leggen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Forien training en coaching
Foto: Forien Training & Coaching

Nuttig: assertief leren zijn

De kers op de taart: een innerlijke kracht training. “Deze training zet alle praktische zaken die je per direct zelf kunt doen op een rijtje. Het gaat dan over bewustwording, aandacht, grenzen, ruimte, adem en heelheid”, zegt de coach. “Denk bijvoorbeeld aan leren nee zeggen en assertief durven zijn.” Niet iedereen durft dat, wat ertoe leidt dat je soms meer op je bordje neemt dan je eigenlijk zou willen. “Als we dat kunnen ombuigen, het ‘rennen en jagen’ uit de maatschappij halen, kunnen we terugkomen bij onszelf. Dan besef je dat je goed genoeg bent, met alle leuke en minder leuke dingen.”

En er is meer…

De genoemde cursussen zijn nog niet alles. Wanneer je je aanmeldt voor Foriens jaarprogramma, mag je ook mee op een retraite (23 – 25 april 2021) en ben je welkom op een speciale vuuravond waarbij je in gesprek gaat met de andere deelnemers. Verder ontvang je Foriens boek ‘Wat nu?’, dat je kunt gebruiken als naslagwerk, plus een set prachtig vormgegeven inspiratiekaarten die je aan het denken zetten.

Het juiste moment voor bezinning

De handvatten die je meekrijgt in Foriens jaarprogramma zullen volgens de coach een leven lang van pas komen. Doordat we in roerige tijden leven, gelooft ze bovendien dat dit het juiste moment is om aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling. “We zitten midden in een pandemie en opkomende klimaatcrisis. Misschien vraag je je af hoe je daarmee kunt omgaan. Je kunt niet eigenhandig deze problemen oplossen, maar je kunt wél bepalen waar je je aandacht op richt. Ik geloof dat je mindset bepalend is.”

Meld je aan voor het jaarprogramma (en krijg korting!)

Wil jij graag aan jezelf werken en meedoen aan Foriens jaarprogramma? Meld je dan snel aan via de website. Er is plek voor tien mensen en vol is vol. Als je je uiterlijk 30 november 2020 aanmeldt, profiteer je bovendien van een leuke actie. In plaats van € 2.500,- betaal je maar € 1.995,- voor het volledige programma. Daarnaast krijg je ook een gratis een-op-een coachingsgesprek met Forien (normale prijs: € 85,-).

Meer weten? Via de oranje button hieronder ga je direct naar de website van Forien waar je meer leest over dit nieuwe jaarprogramma en de andere diensten die ze aanbiedt.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Forien Training & Coaching. Meer over Forien Training & Coaching ontdekken?

Forien Training & Coaching


adv.