Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Favorieten van Kimberley: ‘een plek waar iedereen zichzelf mag zijn’

Door Sylvia Vos 24 november 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week deelt Kimberley haar vijf hotspots in Woerden. 

Ook jóuw favoriete spots in de stad delen? Mail ons!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶
Foto: eigen foto

Kimberley van Zijl is 22 jaar en geboren en getogen in Woerden. Ze groeide op in de Prinsenlaan maar woont inmiddels sinds dit jaar samen met haar vriend Martin in Molenvliet. Na haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening op de HU in Amersfoort vond ze een baan als gezinscoach. Daarvoor is ze nu regelmatig op pad buiten Woerden, want haar cliënten wonen in allerlei verschillende gemeentes. In haar vrije tijd spendeert Kimberley veel tijd in en aan K’77. Daar is ze al sinds haar 14e kind aan huis, dankzij een vriendin die haar eens meenam. In alle jaren heeft ze er al heel wat vrijwilligersrollen vervuld. Op dit moment is ze penningmeester.

K’77

“Wat K’77 voor mij zo speciaal maakt is dat het een plek is waar iedereen zichzelf mag zijn. Dat vind ik erg belangrijk. Een prettige, veilige sfeer creëren is echt ons streven. Muziek is een belangrijk thema in K’77. Daardoor is mijn muziekkennis flink uitgebreid sinds ik daar voor het eerst geweest ben. Er is vooral ook erg veel mogelijk in K’77 en dat is te zien aan de diversiteit van activiteiten die we organiseren: van jamsessies en bandavonden tot aan themafeestjes, spelletjesavonden en zelfs bingo-avonden. Er is altijd wel iets te doen.

Wat ik misschien nog wel het meeste toffe vind aan K’ is dat het geheel gedraaid wordt (en al 41 jaar gedraaid is) door vrijwilligers die zich echt hard inzetten voor deze tent.”

(Vanavond, zaterdag 24 november viert K’77 het 41-jarig bestaan met het feest Back to the bunker. Daarover lees je hier meer.


Meer over K’77 ontdekken?

K’77 bars

Vandaag gesloten

Hoge Rijndijk 3A, Woerden

Bekijk meer:bars

Wijkpark Molenvliet

Foto: A den Hartigh

“Sinds februari van dit jaar woon ik in Molenvliet. Ik woon daar samen met mijn vriend Martin. Sinds ik daar woon ben ik het wijkpark Molenvliet erg gaan waarderen. Vanuit ons appartement hebben we er uitzicht op en soms gaan we er ook even wandelen. Het gewoon een hele fijne plek.” 

Padoc


“Aan de overkant van de weg bij K’77 heb je Padoc. En daar ga ik heel graag naar toe met vrienden om een avondje te poolen. Ik ben daar niet zo goed in, maar ik vind het wel heel erg leuk. En bij Padoc is dat helemaal oké. De sfeer is er relaxt en de mensen zijn gewoon aardig daar. Het is er eigenlijk altijd gezellig.”


Meer over PADOC Woerden ontdekken?

PADOC Woerden bars

Geopend14:00 - 00:00

Hoge Rijndijk 3B, Woerden

Bekijk meer:bars

AnnexCinema

AnnexCinema Woerden
Foto: indebuurt Woerden

“Ik ga graag naar de film op mijn vrije avonden. Ik was dus heel blij toen we – nadat het een tijdje weg was geweest – weer een fatsoenlijke bioscoop kregen in Woerden een paar jaar geleden. En Annex is gewoon een mooie bioscoop. De zalen zijn mooi, de mensen zijn vriendelijk. Eens in de twee maanden kun je me daar wel vinden,  het liefst bij een niet-realistische film, zoals Fantastic Beasts. Dat was de laatst die ik heb gezien vorige week nog.”


Meer over Bioscoop AnnexCinema ontdekken?

Bioscoop AnnexCinema bioscopen

Gesloten12:30 - 21:30

Rosmolenlaan 1, Woerden

Bekijk meer:bioscopen

El Rey Woerden

El Rey Woerden
Foto: El Rey Woerden

“Ik vind El Rey een heel fijn restaurant. Ik kwam daar ook al toen het nog op het Kazerneplein zat. Niet alleen om te eten maar ook voor de extra dingen die in de kelder georganiseerd werden. Als er bands kwamen spelen in de kelder bijvoorbeeld. Ik mag Junior (de eigenaar, -red) ook heel graag en soms organiseren we gezamenlijk met El Rey en K’77 leuke dingen, zoals toen Senior Pong, een heel leuk spel, on tour was en in K’ gehouden werd. En, het is dé plek om lekkere cocktails te drinken in Woerden. Mijn lievelings? Sex on the beach. Of Mojito. Dat is een moeilijke keuze.”


Meer over El Rey Woerden ontdekken?

El Rey Woerden restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Rijnstraat 3, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca
Gevonden kluis Woerden

Opmerkelijk: gestolen kluis na 8 jaar teruggevonden in Woerden

In een sloot bij de Appelstraat is wel een heel opmerkelijke vondst gedaan afgelopen zaterdag (25 no...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.