Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favorieten van Annabel: ‘Als ik aan Woerden denk, dan denk ik aan de vele feestdagen’

Door Kirsten Bliekendaal 14 september 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week deelt Annabel haar hotspots in Woerden.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Over Annabel

In de grote stad valt volgens Annabel de Vries (18) wel iets meer te beleven dan in Woerden zelf. Toch blijft ze haar geboorteplaats trouw, want eigenlijk is er alles wat je nodig hebt. En vergeet de leuke en vele evenementen niet. “Als ik aan Woerden denk dan denk ik al snel aan de vele feestdagen als de Graskaasdag, de Nacht van Woerden, de Woerdense VakantieWeek en de Koeiemart. Verder valt er hier ook van alles te vinden op het gebied van winkels en lekker eten. De grote stad als Utrecht heeft wel meer, maar hier is ook alles. Dat is prima zo.”

De pier bij Waterrijk

Foto: Willem Jacobs

“Of ik er nu met vrienden zit of dat ik een rondje met mijn ouders loop, het is altijd even fijn bij het water. Het liefst zit ik op de pier met vrienden. Dan kijken we naar de zonsondergang, die is altijd zo mooi. Ook zit er vlakbij een vogelreservaat, dan hoor je de vogels in plaats van de weg. Ik houd wel van de natuur en hier vind ik dat. Het is ook nog eens lekker dicht bij huis. In de zomer ben ik er wel een keer per week. Dan nemen we wat te eten en drinken mee en een dikke trui voor de avonden. Het is heerlijk rustig, het is fijn dat we dat ook hebben in Woerden.”

Pompier

Foto: indebuurt Woerden

“Waar ik ook regelmatig te vinden ben is de Pompier op het Kerkplein. Ze hebben er de beste bittergarnituur. Wat er zo lekker aan is? Nou, ze zijn perfect krokant en heel smaakvol. De sfeer draagt natuurlijk ook bij aan de smaak. Des te later het wordt des te gezelliger. Dan wil ik er nooit meer weg. Dus als ik een plek moet kiezen om te zitten, dan kom ik altijd uit bij de Pompier. Het liefst spreek ik dan af met vrienden en dan zitten we er de hele avond. Naar Arie’s ga ik ook wel hoor, maar dat is meer om echt uit te gaan.”


Meer over Café de Pompier Woerden ontdekken?

Café de Pompier Woerden cafés

Gesloten10:00 - 01:00

Groenendaal 17, Woerden

Bekijk meer:cafés

Jamsessies in het RIEtheater

“Eens in de zoveel tijd is er een jamsessie in het RIEtheater. Daar ga ik graag naartoe. Om zelf te spelen dan. Ik speel dwarsfluit en zing ook een beetje. De adrenaline die zo een optreden geeft, dat is waar ik het voor doe. Al sta je in het RIEtheater niet voor honderd man of zo. Maar die jamsessies zijn juist fijn om een beetje te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen. De setting is er leuk, echt een soort huiskamer met die banken en de vloerkleden. Dat maakt een optreden daar speciaal. Mijn stijl is een beetje jazz. Het liefst ga ik vaker naar de jamsessies, maar op een of andere manier komt het er niet altijd van. Toch ben ik superblij dat ze er zijn, het is leuk dat dat ook in Woerden kan.”


Meer over Rie Theater ontdekken?

Rie Theater theaters

Franse Steeg 6, Woerden

Bekijk meer:theaters

Luciano

Pure chocoladesorbet inaya
Foto: indebuurt Woerden

“Voor een goede koffie en natuurlijk ijs, ga ik altijd naar Luciano. Ze zitten hier nog niet zo lang, maar het is echt een goede tent. De locatie op het kruispunt is ook nog eens optimaal, ik kom altijd wel mensen tegen als ik daar zit. Het ijs wat ze hebben is echt heel romig, dat heb ik nog niet ergens anders zo ervaren. Hun ijs met noten vind ik het lekkerst, ik ga vaak voor de pistache of de kinderbueno. In de winter hebben ze er de lekkerste wafels. Vooral met warme kersen, oeh dat is echt mijn favoriet. Ik ben blij dat ze hier zijn gekomen, gelukkig kan ik mijzelf er van weerhouden er niet elke dag te gaan zitten. Maar in de zomer ben ik er wel meerdere keren in de maand.”


Meer over IJssalon Luciano Woerden ontdekken?

IJssalon Luciano Woerden ijssalons

Vandaag gesloten

Kerkstraat 2, Woerden

Bekijk meer:ijssalons

Nacht van Woerden

Foto: indebuurt Woerden

“Een van de leukste evenementen van Woerden vind ik de Nacht van Woerden. Dan staat op het Kerkplein de koeienstal al klaar voor de volgende dag. Maar in plaats van koeien staat er dan een dj. Elk jaar spreek ik met een groepje af om er naar toe te gaan. Vaak gaan we na het eten rond een uurtje of tien naar het plein en sluiten we af bij Arie’s. Het leukste van dit feest is dat alle leeftijden aanwezig zijn, ik kom dan ook mijn ouders tegen. Dat vind ik niet erg, ze weten wel wat feesten is. De dag erna ga ik altijd naar de Koeiemart, alleen is dat altijd wel heel erg druk. Geef mij de Nacht van Woerden maar.”

Lees ook:

De favorieten van Mees: ‘Ik denk er niet aan om hier weg te gaan’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Woerden Koeiemart 2019

Woerdense Koeiemart 2019: datum, info over de markt en aftermovie van vorig jaar

Het Kerkplein vol met koeien, een kommetje snert eten en even langs de poffertjeskraam. De Koeiemart...

De favorieten van Bianca: ‘Elke week ben ik wel te vinden op de plek waar ik werd grootgebracht’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Brood en Ko familiebedrijf

Ko heeft een familiebedrijf dat al 80 jaar bestaat: ‘Geweldig om met mijn zoons samen te werken’

In Woerden hebben we heel veel toffe familiebedrijven. Een van die bedrijven is Brood & Ko in winkel...

De favorieten van Max: ‘Vertrouwde sfeer op de plek waar ze me ‘Sjakie’ noemen’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...

De favorieten van Jennifer: ‘Elke jaar kijk ik naar die ene week uit’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.