Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favorieten van Stephanie: ‘Als je creatief bent kun je hier ook terecht’

Door Kirsten Bliekendaal 12 oktober 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week deelt Stephanie haar hotspots in Woerden.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Over Stephanie

Stephanie Ming- Van Oosten

Het is dat ze verliefd werd en Woerden een praktische woonplaats voor het stel was, anders was Stephanie Ming-Van Oosten (53) er nooit komen wonen. Ze beloofde haarzelf dat als de kinderen groot waren, ze met haar man ging verhuizen. Inmiddels zijn de kinderen ouder en woont ze nog steeds in de stad. “Geen van beiden vonden we Woerden leuk, maar de kids wilden niet weg en nu kunnen we verhuizen, maar merken we dat Woerden onze harten toch een beetje aan het winnen is. Het is net groot genoeg voor de leuke dingen en klein genoeg om mensen op straat te kennen.”

Wortelcake bij OOK

“Linksachter aan de tafel op de bank, daar zit ik het liefst als ik koffie drink bij OOK. Vanaf daar heb ik overzicht en zie ik wie er binnenkomt terwijl ik werk. Niet vanachter een laptop maar ik werk op papier. Dan teken ik of bedenk ik nieuwe mogelijkheden voor creatieve workshops. De winkel heeft een fijne rustige sfeer, dat geeft mij inspiratie. En de eigengemaakte taart doet het ‘m ook. De wortelcake, of appel… o nee cheesecake, hmm als ik dan echt moet kiezen is de wortelcake mijn favoriet. En hier krijg je ook tenminste nog water bij je koffie, zoals het hoort. Ik kom er echt heel graag.


Meer over OOK Woerden ontdekken?

OOK Woerden woonwinkels

Gesloten13:00 - 17:00

Rijnstraat 17, Woerden

Bekijk meer:woonwinkels

Hobbyshop

“Tekenen en schilderen doe ik veel, maar over het algemeen doe ik veel op creatief vlak. Toen ik net in Woerden woonde, was de Hobbyshop al mijn favoriete winkel. Je doet er ideeën op, het inspireert en stimuleert. Ook als je niet van plan was iets te maken en je loopt binnen, dan kom je naar buiten met heel veel ideeën voor nieuw werk. Ik vind het goed dat Woerden zo een winkel als dit heeft, het heeft een faciliterende functie op het gebied van creativiteit. Ik kwam er zo vaak dat ze me vroegen of ik er niet wilde werken. Dat doe ik nu dus ook.”


Meer over Hobbyshop Woerden ontdekken?

Hobbyshop Woerden hobbywinkels

Vandaag gesloten

Rijnstraat 16-18, Woerden

Bekijk meer:hobbywinkels

Brediuspark

Wandelen brediuspark lente
Foto: indebuurt Woerden

“Eigenlijk moet ik meer tijd vrij maken om even naar het Brediuspark te gaan, ik kom er graag maar te weinig. Als ik er kom dan is het voor de rust. Ik ben een echt buitenmens en zoek graag de natuur op. Dat is hier in de randstad lastig. Het Brediuspark, daar ben je ook zo doorheen. Maar het is tenminste iets. Dan loop ik een rondje via ‘s-Gravensloot en het zwembad. Dan kom je langs dat kleine kerkje. Of ik ga rustig zitten aan de kant waar de huizen staan, daar is het het rustigst. Qua groen mag er wat mij betreft wel wat meer in Woerden zijn.”

Fietsen langs de Rijn

Pannenbakkerij dakpannen en steenfabriek Woerden Oude Rijn
Foto: indebuurt Woerden

“Mijn kinderen vinden het nooit zo leuk als ik niet rechtstreeks naar huis fiets, maar een omweg maak langs de Rijn. Dat is het stuk vanaf het station tot aan de kruising, dan mijd je de drukte van de weg en fiets je langs het water. Zeker in de zomer is er veel te zien. Bootjes en mensen die aan het zwemmen zijn, maar ook de mooie huizen met grote tuinen. Dat is mij die omweg meer dan waard.”

Kerkplein

Kerkplein Pompier Petrustoren
Foto: indebuurt Woerden

“Toen de kinderen nog jong waren vonden ze het plein vooral leuk omdat ze er ”s nachts’ buiten konden spelen. Als we dan uiteten waren, waren zij lekker op het plein aan het spelen. Dat is het fijne, dat kan gewoon. Nu vind ik het plein vooral leuk tijdens de zaterdagmarkt. Al die lokale producten, daar houd ik wel van, ik ga altijd naar de biologische groentekraam. Als ik met mijn man ga dan doen we ook altijd even een koffie. Het is lekker relaxt, soms sluiten de kinderen aan. Maar het is net wie er zin heeft.”

Lees ook

De favorieten van Rody: ‘Je hoeft hier tenminste je drankje nog niet in het Engels te bestellen’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...

De favorieten van Dick: ‘De rijke historie maakt Woerden zo interessant’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Bockbieren Woerden

Deze bijzondere bockbieren moet je geproefd hebben (en gewoon verkrijgbaar in Woerden)

Als de herfst begint, dan heeft dat één groot voordeel: de tijd van de bockbieren is aangebroken! In...

Zo maak je de heerlijke varkenslende van Astrid: ‘Heel lekker en handig voor als je gasten hebt’

Een lekker gerecht voor meerdere personen op tafel zetten kan nog weleens een uitdaging zijn. Maar m...
didi

De favorieten van Didi: ‘Mensen kijken vanaf het terras’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
annabel

De favorieten van Annabel: ‘Als ik aan Woerden denk, dan denk ik aan de vele feestdagen’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.