Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favorieten van Jennifer: ‘Elke jaar kijk ik naar die ene week uit’

Door Kirsten Bliekendaal 17 augustus 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week deelt Jennifer haar hotspots in Woerden.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Jennifer

Jennifer (links) met een vriendin op haar favoriete plek op het kerkplein

Voor jongeren is er volgens Jennifer van Turenhout (16) eigenlijk te weinig te doen in Woerden. Toch vermaakt de onderwijsassistente in spe zich wel in het dorp. Want noem Woerden geen stad tegen de van origine Rotterdamse. “Ik ken veel mensen in Woerden, dat maakt het leuk. Met vrienden ben ik graag buiten of we gaan naar de bioscoop.”

Cafe Victoria ofwel Arie’s

Kerstfeestje puinhoop XL Arie Victoria
Foto: unsplash

“Zeker twee keer in de maand gaan we met vrienden naar Arie’s, daar ken ik zeker wel een kwart van de kroeg. Het is er ontzettend gezellig. Veel die daar komen ken ik van de tijd dat ik hier in Woerden op school zat. Meestal drinken we eerst wat bij vrienden voordat we uitgaan. In de kroeg praten we daarna lekker bij en we dansen veel. Ik ben gek op dansen, de muziek maakt mij eigenlijk niet zo erg uit. Ze draaien er Hollandse muziek maar ook wel echte dansmuziek.”


Meer over Café Victoria – Arie Woerden ontdekken?

Café Victoria – Arie Woerden cafés

Geopend15:00 - 02:00

Stationsweg 14, Woerden

Bekijk meer:cafés

Binnenstad

Kerkplein voetgangersgebied
Foto: indebuurt Woerden

“Van mij mogen er best wat meer winkels zijn in de binnenstad, of in ieder geval wat meer variatie. Nu ben ik snel uitgekeken. Als ik naar de binnenstad ga dan spreek ik af met vrienden. We fietsen dan ergens heen en lopen wat rond opzoek naar een leuk plekje om te zitten. We zitten vaak op het Kerkplein, dan praten we wat bij. In een kroeg of iets dergelijks kunnen we nauwelijks terecht, dan moet je vaak achttien zijn. Behalve bij Arie’s dan.”

AnnexCinema

AnnexCinema bioscoop zaal 1
Foto: AnnexCinema

“Geef maar maar actiefilms zoals de Fast & the Furious, daar ga ik binnenkort naartoe met vrienden. Maar eigenlijk maakt het mij ook weer niet zo heel erg uit. Als mijn vrienden naar de film gaan dan ga ik eigenlijk altijd wel mee, ongeacht welke film er draait. Ik vind het gewoon gezellig. Het is fijn dat Woerden een bioscoop heeft. Ik denk dat ik er wel een keer in de twee weken kom. Natuurlijk kan ik ook in de stad naar de bioscoop, maar dan moet ik ’s avonds terug met de trein, dat is onhandig.”


Meer over Bioscoop AnnexCinema ontdekken?

Bioscoop AnnexCinema bioscopen

Geopend16:00 - 21:30

Rosmolenlaan 1, Woerden

Bekijk meer:bioscopen

McDonalds

McDonald's Woerden
Foto: Google Street View

“Als je vraagt waar ik meestal te vinden ben dan is het toch wel vaak de McDonalds. Niet dat ik daar mijn hele avondeten eet, het is meer een snack met vrienden. Het is gemakkelijk en lekker. Ik ben blij dat Woerden in ieder geval een Mac heeft, want een Burger King of KFC zijn er niet. Het liefst eet ik een McChicken of Kipnuggets. Niet dat ik vaste dagen heb om naar de Mac te gaan, dat zijn eigenlijk gewoon random dagen. We besluiten vaak plotseling om te gaan. Nadeel alleen is wel dat het zo ver is, toch wel een halfuur fietsen.”


Meer over McDonald’s Woerden ontdekken?

McDonald’s Woerden restaurants en horeca

Geopend07:00 - 00:00

Botnische Golf 1, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Woerdense VakantieWeek

“Jammer dat de Woerdense VakantieWeek maar een keer per jaar is. Dit vind ik echt het leukste aan Woerden. Lekker feesten en dansen en bijpraten met vrienden. Alle dagen ben ik wel van de partij, de familieavond en popavond zijn wel mijn favorieten. Bij de ingang krijgen we een polsbandje om dat we niet mogen drinken, ik vind dat helemaal niet erg. Van te voren drinken doen we echt niet, soms wordt je namelijk gecontroleerd en moet je blazen. Maar zonder alcohol is het echt prima hoor. Het is gewoon supergezellig met iedereen. Als het dan voorbij is kijk ik alweer uit naar volgend jaar.”

Lees ook:

De favorieten van Muriel: ‘Elke stad zou een park moeten hebben’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...

Tijdens eerste weekend van de VakantieWeek geen treinen tussen Leiden en Woerden

De Woerdense VakantieWeek is vooral een feestje voor Woerdenaren. Maar als jij familie of vrienden u...

Woerdense VakantieWeek 2019: dit zijn de artiesten en het programma

Het programma van de Woerdense VakantieWeek 2019 is weer super. Wij vertellen je wat het programma v...

Deze toffe artiesten treden op tijdens de Familieavond van de VakantieWeek

Man o man, de line-up van de Woerdense VakantieWeek wordt steeds leuker. Eerder vertelden we je al w...
K3 vakantieweek woerden

Oya Lélé, want de dames van K3 komen optreden in Woerden

De kans is heel groot dat jij na het lezen van dit artikel een aantal liedjes in jouw hoofd hebt. Oy...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.