Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favorieten van Annelies: ‘Mensen zeggen hier tenminste nog goedemorgen’

Door Kirsten Bliekendaal 16 november 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week deelt Annelies haar vijf hotspots in Woerden.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Over Annelies

Annelies
Annelies

Van origine komt Annelies Wietzes (66) niet uit Woerden, maar de stad waar ze inmiddels al tientallen jaren woont heeft haar hart gewonnen. “Het is een heerlijke plek, een stad met allure. Het is zo prettig dat mensen nog goedemorgen zeggen als je ze op straat tegenkomt. Of dat ik word gewaarschuwd omdat mijn sleutels nog in mijn slot hingen.”

Bibliotheek

Bibliotheek Bieb
Foto: Redd Angelo op Unsplash

“Als ik mij goed voel dan lees ik zo vijf tot zes boeken per week. De boeken die ik lees koop ik niet, maar leen ik bij de bibliotheek. Het is fijn om nog een echt papieren boek in handen te hebben. Ik heb wel een e-reader, maar die heb ik voor de vakantie. Dat scheelt toch heel wat kilo’s aan boeken. Ik denk dat ik zeker twee keer per week gemiddeld in de bibliotheek kom.” Voor Annelies staat er altijd wel iets in de boekenrekken. “Eigenlijk lees ik alles behalve familie romans, dat is niets voor mij.”

Café De Pompier

Foto: indebuurt Woerden

“Wist je dat je bij café de Pompier je eigen eten mag meenemen en opeten? Dat vind ik echt een uitkomst. Ik haal namelijk graag een visje op de markt en drink ook graag goede koffie. Maar ook als er geen markt is zit ik hier regelmatig op het terras. Dan pak ik een van de kranten die er altijd liggen, bestel ik een cappuccino met een glas water en mijn middag is weer goed. Het is gewoon een heerlijk terras. In het weekend schuiven dan ook wel eens mijn dochter en schoonzoons aan.”

Tapas en Spaanse les bij El Rey

El Rey
Foto: El Rey

“Dat zou iedereen moeten doen: tapas eten bij restaurant El Rey. De kok komt zelf uit Valencia dus hij weet heel goed wat hij doet. Cordero Verde is een van mijn favoriete tapas en de Berenjenas, dat spreek je uit met een ‘g’. Ja, ik volg Spaanse les. Ook bij El Rey. Veel mensen weten niet dat dat kan. Het is een gezellige club mensen en het is altijd handig om de tweede wereldtaal te leren.”

Snuffelen in tweedehands winkels

Kringloopwinkel Noppes Woerden
Google Street View

“We hebben meerdere tweedehands winkels in de stad. Daar ben ik echt een voorstander van. Ik koop bijna niets nieuw, dat is vaak niet nodig. En als ik al iets nieuw koop dan doe ik er heel lang mee. Soms stuit ik echt op een mooi item, zoals mijn twee kasten in de keuken. Dat snuffelen tussen die schappen maakt het ook nog eens heel leuk. Je weet nooit wat je tegenkomt.”

Brediushonk

schilderen
Foto: Unsplash

“Twee en een halfuur alleen maar hoeven denken aan kleurtjes en streepjes, dat is toch heerlijk. Tijdens mijn schilder- en tekenlessen in het Brediushonk maak ik echt mijn hoofd leeg. Daarnaast leer ik er ook nog wat van en is het gezellig om samen met anderen creatief bezig te zijn. Per les krijgen we een opdracht, bloemen schilderen vind ik lastig. Maar ik kijk nu al uit naar het leren schilderen met olieverf.”


Lees ook:

De favorieten van Jennifer: ‘Elke jaar kijk ik naar die ene week uit’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Bierloods22 kerst sinterklaas pakket cadeau

Uniek bierpakket: hier stel je het perfecte Sinterklaas- en kerstcadeau samen

Met de feestdagen voor de deur is het weer tijd om na te denken over het ultieme cadeau. Bijvoorbeel...

De favorieten van Muriel: ‘Elke stad zou een park moeten hebben’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
woonwinkel 100 jaar osim

Wow! Deze woonwinkel bestaat 100 jaar en zo wordt dat gevierd

Deze maand is het groot feest bij Wooncentrum De Osim in Kamerik. Want de woonwinkel bestaat 100 jaa...

De favorieten van Victor Molkenboer: ‘Ik waan me op die plek in Woerden soms echt in Frankrijk!’

Benieuwd waar de burgemeester graag hardloopt en wat hem in eigen stad doet denken aan Frankrijk? La...

De favorieten van Max: ‘Vertrouwde sfeer op de plek waar ze me ‘Sjakie’ noemen’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.