Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Annemijn en Jeroen zijn geëmigreerd: 30 centimeter sneeuw en nationale team van Algerije op bezoek

Door Annemijn ter Wee 14 januari 2020

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet geïnspireerd door ‘Ik vertrek’ – praten over dat soort dingen. Maar het ook daadwerkelijk doen…? Annemijn ter Wee en Jeroen Zwetsloot uit Woerden doen het echt, zij zijn een Bed and Breakfast gestart in Oostenrijk! En ze houden jou op de hoogte van hun avontuur.

Wat vliegt de tijd hier in Oostenrijk! Ons eerste hele jaar van 1 januari tot 1 januari zit erop, en wat is het ontzettend snel gegaan, zeg. Én wat was het een leuk jaar, met ontzettend veel leuke gasten en gezellige (Woerdense) mensen die ons zijn komen bezoeken. Een jaar waarin we met wat vallen en opstaan weer heel veel geleerd hebben, beter op elkaar zijn gaan inspelen, meer en meer het werk nog zijn gaan waarderen en zo ontzettend trots zijn op wat we doen en dat we hier in deze fantastisch mooie omgeving mogen wonen.

Stof en sneeuw

Maar nu eerst even terug naar waar we gebleven waren, de elektra… De rekening was best even slikken, maar het werk dat ze afgeleverd hebben, is natuurlijk ook wel heel erg goed en was uiteindelijk heel welkom. We zijn nog de nodige tijd bezig geweest met herstelwerkzaamheden, en laten we vooral ook het schoonmaken niet vergeten. Minder dan vijf keer hebben we zeker niet het pension van boven tot onder en weer terug gestofzuigd en gedweild, het leek wel of er uit elk hoekje en gaatje maar stof blééf komen!

Maar het is getackeld, en na het stof kwam de sneeuw. De magische sneeuw, midden in november, toch best uitzonderlijk ook voor hier om midden november zo’n 30 centimeter sneeuw te krijgen in een paar dagen. Ken je die geur van verse sneeuw? Het ruikt dan altijd zo lekker fris, en wat wordt de wereld er toch altijd weer mooi van! Samen met Jeroen zijn zusje en een vriend van ons uit Woerden, hebben we heerlijk genoten van de sneeuw, wat was dát mooi!

Lees verder onder de foto

Even lekker gek doen in de verse sneeuw.

Van vakantie vieren naar vakantie verzorgen

In de loop van december zijn we lekker nog even twee dagen zelf ‘op vakantie’ geweest, een uurtje hier vandaan, maar toch even helemaal weg. Niet de verleiding om in het pension nog even dit en dat te doen, maar even extra slapen, genieten van elkaar, goede gesprekken tijdens mooie wandelingen, oude bekenden opgezocht en lekker voor je laten koken buiten de deur. Dat hadden we echt nog even nodig voordat het seizoen weer zou gaan losbarsten.

En dat deed het! We zijn nu ruim drie weken onderweg in het winterseizoen en wat is het al een prachtseizoen. Het sneeuwt nou niet bepaald vaak (vorig jaar om deze tijd zaten we midden in de mega-sneeuwdump!), maar de sneeuw die er ligt is toppie, en de pistes liggen en prachtig bij, voor wintersporters zeker geen klagen dus! De kerst hebben we met een aantal hele gezellige families mogen vieren, Jeroen had een heerlijk en feestelijk viergangendiner voor ze gemaakt en met oudjaar hebben we dat nog eens dunnetjes overgedaan met de oud en nieuw-gasten, ook al zulke gezelligerds.

Lees verder onder de foto

Huisgerookte zalm als voorgerecht met kerst, mmmm!

Niks niet rustig in januari

Met Jurgen van indebuurt Woerden hadden we afgesproken: liever plannen we aankomende winter onze updates in de rustigere periodes, dan hebben we lekker de rust en ruimte om onze belevenissen op papier te zetten… Niet wetende dat we deze week het nationale judo-team van Algerije in huis zouden hebben ;). Eerste indruk: ietwat moeilijk publiek, maar hé, ze zijn er net, er kan nog van alles gebeuren. Want wat we ook geleerd hebben dit jaar: mensen kunnen als een blad aan de boom draaien en voor je het weet heb je dan ineens een heel warm en mooi contact met mensen. Gelovend in het goede van de mens, gaan we daarvoor. Wordt vervolgd…

Liebe Grüße aus Uttendorf,

Annemijn en Jeroen – Pension zu Hause

A walk with a view
Uitgenodigd om echte Oostenrijkse Kasnocken te komen eten bij de buurtjes
Een goeie volle skikelder, zo zien we het graag
Boodschappen doen is hier echt geen straf
Alles onder controle, chef!
It´s looking a lot like christmas...
Homemade boterkoek voor kerst en oud&nieuw
Waanzinnig uitzicht vanaf ons 2-daagse vakantieadres
Weet je nog dat gat in de muur? Niets meer van te zien!

Lees ook:

Uitwaaien in Noordwijk met (schoon)zusje in een zandstorm, lekkerrr!

Geëmigreerde Woerdenaren Annemijn en Jeroen over de eerste echte tegenvaller en even terug in Woerden

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

Inspirerend! Deze 8 Woerdenaren zijn het jaar goed begonnen

Wist dat je uit onderzoek blijkt dat je gezonder, gelukkiger en blijer wordt van iets goeds doen voo...

Annemijn en Jeroen zijn geëmigreerd: de ergste drukte weer voorbij in hun pension

Het zonnetje begint alweer door de wolken heen te prikken, altijd een mooi moment op de dag! De gast...
Jeroen en Annemijn bij een waterval - Pension zu Hause

Geëmigreerde Woerdenaren Annemijn en Jeroen: hoge temperaturen en blaren in Uttendorf

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

adv.