Diego en Ellen over het 45-jarig bestaan van K’77: ‘De karaoke-avonden zijn een groot succes’

K77 45 jaar
Diego en Ellen, vrijwilligers bij K'77. Foto: indebuurt Woerden

Veel Woerdenaren zijn er ‘opgegroeid’. Of hebben er tenminste een keer een leuke avond meegemaakt. K’77 bestaat 45 jaar en draait al even lang op enthousiaste vrijwilligers. Diego Rijneker en Ellen Plomp vertellen over het grote jubileumfeest en over de toekomstplannen van K’77.

Diego loopt al sinds 2006 rond bij K’77 als vrijwilliger en doet onder andere de PR. Na het jubileum geeft hij het stokje door aan Ellen, die bijna drie jaar vrijwilliger is bij de jongerensociëteit. Samen met Britney van Zijl gaat zij de PR doen.

Toffe optredens

K’77 heeft momenteel 23 vrijwilligers. Samen zijn ze heel druk met het jubileumfeest op vrijdag 9 en zaterdag 10 september. Op deze dagen mogen ze ook tot 05.00 uur doorgaan.

“Dat worden gezellige avonden. Op vrijdag treden er twee bands op, Rattlesnake Shake (rock covers) en Lemon (britpop). Zaterdag staat de band B.I.D.S. op het podium, de band bestaat uit oud-medewerkers van K’77. De knallende afsluiter is de skaband Yotta. De kaartverkoop gaat hard, we zijn bijna uitverkocht”, vertelt Diego.

Reünie

Op zondag 11 september is er een reünie van (oud)medewerkers in het gebouw aan de Hoge Rijndijk. Diego: “Het wordt lekker druk. Veel mensen die hier vrijwilliger zijn geweest de afgelopen 45 jaar of nog zijn komen langs. Naast de oude garde gaan er geruchten dat de oprichters van K’77 langs gaan komen. Het wordt in ieder geval een gezellige middag met sterke verhalen en oude foto’s.”

Tekst gaat verder onder de foto >

K’77 zoals het er een lange tijd geleden uitzag. In de coronaperiode is het helemaal opgeknapt. Foto: K’77

Diverse activiteiten

K’77 had lang het imago van rockbunker. Maar dat is het al een flinke tijd niet meer. Er zijn namelijk diverse events. Waaronder live optredens, boardgame-avonden, karaoke-avonden, jamsessies en nog veel meer. “We willen vernieuwen zonder onze identiteit te verliezen”, zegt Diego. Ik als ‘oudere’ (Diego is nog maar 37,red.) heb geen idee wat er onder de jongeren speelt. Daarom is het belangrijk dat jongere mensen zoals Ellen het overnemen.”

Feesten voor 21-

Een paar maanden geleden was er een Dance Event bij K’77, speciaal voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar. Voor deze leeftijdsgroep is er namelijk niet veel te doen in Woerden. Lees dit verhaal maar. Ellen: “En dat was een succes! Het volgende Dance Event staat op 14 oktober op het programma. En in december is er nog eentje. We gaan kijken hoe het loopt. Het is in ieder geval een mooie manier om kennis te maken met K’77 en we kunnen laten zien dat het een veilige uitgaansgelegenheid is.”

Karaoke-avonden

“We willen ook de jeugd meer betrekken bij onze activiteiten. Onze karaoke-avonden zijn een groot succes, daar komt steeds meer jeugd op af. Supertof! Iedere twee maanden en tijdens Koningsnacht en de Nacht van Woerden organiseren we een karaoke-avond”, vertelt Ellen.

Meer plannen

Er staan nog veel meer events op de agenda. Van een metalavond tot een countryavond. “En met Halloween wordt de tent leuk versierd”, zegt Diego. Ellen: “Fearpong komt ook weer terug. De vorige editie viel in de smaak. Het is een variant op beerpong. Maar als je raak schiet, moet de tegenstander een gekke opdracht uitvoeren. Het is hilarisch!” En is er een keer geen event, dan is er vaak wel een baravond.

Impact van corona

Diego: “Corona heeft veel impact gehad op K’77, want we moesten dicht. We hadden wel de tijd om veel kluswerk te doen. Gelukkig kregen we steun van de overheid en hebben we het gered. We organiseerden ook de online kroeg. Iedereen kon online aanschuiven, thuis een biertje drinken en zo toch contact houden met elkaar.”

“Toen alles weer mocht, zijn we helemaal losgegaan. The Pinheads kwamen optreden en binnen een uur waren de kaartjes uitverkocht. Het was een groot feest!”, vertelt Diego. “Na corona konden we een frisse start maken met een opgeknapt interieur en een nieuw logo boven de deur. We hopen weer veel lol te beleven de komende jaren.”

ABBA

Nog een leuk weetje: mocht je een keer langs K’77 lopen of rijden en je hoort de muziek van ABBA… dan weet je dat Ellen achter de bar staat. “Ik mag van de andere vrijwilligers maximaal drie liedjes van ABBA draaien. Ik hou ervan!”

K’77

4,5
(54)

Hoge Rijndijk 3A, 3449 HA Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

K’77

4,5
(54)

Hoge Rijndijk 3A, 3449 HA Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

K’77

4,5
(54)

Hoge Rijndijk 3A, 3449 HA Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Woerdenaren

Ga naar “Strippen, opbouwen en een operatie in het verschiet bij het Pension van Jeroen en Annemijn in Oostenrijk”

Strippen, opbouwen en een operatie in het verschiet bij het Pension van Jeroen en Annemijn in Oostenrijk

Ga naar “‘Bij mijn eerste zoen stond ze te juichen’: José en Carina hebben een bijzondere vriendschap”

‘Bij mijn eerste zoen stond ze te juichen’: José en Carina hebben een bijzondere vriendschap

Ga naar “Ilja viert 5 december met tweedehands cadeautjes: ‘Sint koopt ook op Marktplaats’”

Ilja viert 5 december met tweedehands cadeautjes: ‘Sint koopt ook op Marktplaats’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99”

Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “dames doorknoopjurk Caitlin met glitters rood voor € 32,50”

dames doorknoopjurk Caitlin met glitters rood voor € 32,50

 • HEMA
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe huispak € 24,99”

Sylvie Meis luxe huispak € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Customer Service medewerker”

Customer Service medewerker

 • Groenendijk Bedrijfskleding
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Linschotenloop”

Linschotenloop

 • 17 december 2022
Linschotenloop 2018 hardloopevenementen