Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inspirerend! Deze 8 Woerdenaren zijn het jaar goed begonnen

Aangeboden door Vrijwilligershulp voor u 10 januari 2020

Wist dat je uit onderzoek blijkt dat je gezonder, gelukkiger en blijer wordt van iets goeds doen voor een ander? Dit kan in Woerden al vanaf een paar uur per maand en ook als je maar een paar keer per jaar kunt, er is altijd wel iets waar jij blij van wordt! Zo begin jij het nieuwe jaar meteen heel goed. Deze acht Woerdense toppers gingen je al voor.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Juliët

Julië is 21 jaar en werkt als verpleegkundige in een ziekenhuis. Drie maanden geleden klopte ze aan bij Stichting de Ontmoeting. “Ik wilde mijn tijd beter gaan besteden. Vrijwilliger zijn maakt me een dankbaar en gelukkig mens. De mensen waar je mee werkt zijn blij als je komt en alles wat je doet wordt enorm gewaardeerd. Als je vrijwilligerswerk gaat doen, kies dan iets wat dicht bij jouw talenten ligt, iets wat dicht bij je eigen hart ligt. Dan kost het je haast geen moeite, alleen je tijd en ben je van onschatbare waarde voor je medemens. Het verruimt je blik, je gaat anders tegen dingen aankijken en je voegt iets waardevols toe aan de maatschappij”, vertelt Juliët.

Engeline

Engeline is ook goed bezig en is sinds 2019 chauffeur bij Automaatje van het Thuishuis. “Door mijn vader ben ik bekend geworden met Automaatje. Mijn vader woont in Enschede en had het er met hem over dat daar een Automaatje zou komen. Ik ben gaan zoeken of dit in Woerden zou bestaan en tot mijn verbazing had Woerden al Automaatje. Ik heb dus gebeld, een afspraak gemaakt en nu rijd ik als Automaatje-chauffeur regelmatig alle kanten op vanuit Woerden. Het leukst vind ik dat je met de mensen in de auto lieve, grappige, mooie, verdrietige en spannende gesprekken kan hebben. Ik hoop het nog lang te mogen doen!”

Marco, Ruud en Maarten

De vrijwilligers van de Sleutelclub in Kamerik zijn aan het begin van 2020 niet alleen druk met knutselende en sleutelende kinderen, er wordt ook druk gebouwd aan een nieuw onderkomen waar de club in het voorjaar in kan. De huidige locatie, een voormalig garagebedrijf, wordt gesloopt. De nieuwe locatie aan de Nijverheidsweg krijgt naast sleutel- en knutselruimtes, een kookstudio en diverse multifunctionele ruimtes die ook door andere verenigingen en stichtingen gebruikt kunnen worden. Op de foto van links naar rechts: Marco Noordzij, Ruud Buurman en Maarten Verkleij.

Marije

Het AIC Woerden begint het jaar goed met én een nieuwe vrijwilliger én een nieuwe naam. Vanaf nu is de naam NVA Woerden.
Marije Kortenhof is er afgelopen jaar begonnen als vrijwilliger: “Als moeder van een zoon met autisme wil ik mijn ervaringen en kennis inzetten om andere ouders te helpen. Het betekent soms wel dat ik een strakke planning heb, om naast m’n werk als leerkracht en m’n eigen kinderen ook voor NVA Woerden wat te doen, maar tot nu toe gaat dat goed en geeft het vrijwilligerswerk mij energie. Ik bof ook met de rest van de vrijwilligers, het is een gezellige groep mensen!”, aldus Marije.

Manuela

Bij HandjeHelpen zijn ze trots op Manuela. Op dit moment ondersteunt Manuela een mevrouw met niet aangeboren hersenletsel bij het op orde krijgen van haar administratie. “Ik vind het belangrijk om mezelf maatschappelijk in te zetten naast een fulltime baan: er is meer dan betaald werk. Ik zie dat ik goed werk kan verrichten, dat iemand daar blij van wordt en dan is dat een win-win! Mij geeft het positieve energie en ik hoop dat ik veel kan betekenen voor een ander”, zegt Manuela.

Mirjam

Mirjam Diependaal is begonnen bij de Mantelmeeuw als kookvrijwilliger. Ze start in maart met de basistraining om als zorgvrijwilliger het jaar 2020 te vervolgen. “Ik kies er heel bewust voor om naast mijn werk en gezin vrijwilligerswerk te doen. Om op mijn manier een maatschappelijke bijdrage te leveren. Het werk in het hospice vind ik ontroerend mooi. Er is oprechte tijd en aandacht voor iemand, juist in de zo belangrijke laatste levensfase. Hier in het huis valt alle opsmuk weg, het gaat om dat wat essentieel is. Dat raakt mij.”

Ook vrijwilliger worden?

Ben je enthousiast geworden van alle verhalen? En wil je nu zelf ook aan de slag? Neem dan een kijkje op de Vrijwilligersvacaturebank van Hart voor Woerden.

Gratis workshops

En weet je echt nog niet wat je wilt, wat de mogelijkheden zijn en wat je zou kunnen? Dan kun je terecht bij de workshops die Hart voor Woerden organiseert. Je krijgt antwoord op vragen als: ‘wat kan ik doen als vrijwilliger?,  ‘Wat past bij mij?’ en ‘Welke vacatures zijn er?’
De gratis workshops zijn op vrijdag 24 januari van 9.30 tot 11.00 uur en op woensdag 29 januari van 19.30 tot 21.00 uur in De Plint, Jozef Israelslaan 20A.

Opgeven doe je via [email protected] of telefoonnummer 0348 421101.


Lees ook:

Dit wil je weten over vrijwilligerswerk in Woerden

In Woerden hebben we ongekend veel vrijwilligers. En daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op! Ve...
Maaike vrijwilligerswerk zomer Woerden

Maaike helpt ouderen in de zomer: ‘Er zijn te veel mensen die dagenlang niemand spreken’

Maaike Westerbeek (45) was dit voorjaar op vakantie in Nieuw Zeeland. Deze zomer blijft ze thuis in ...
Inloophuis 't Centrum

9 x bijzondere ontmoetingsplekken in Woerden

Je hebt afgelopen zomer ongetwijfeld wel ergens op een terrasje gezeten met familie en vrienden. Dat...

Meer over Vrijwilligershulp voor u ontdekken?

Vrijwilligershulp voor u dienstverlening

Meulmansweg 27, Woerden

Bekijk meer:dienstverlening
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.