Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De zomer waarin alles draaide om corona – ook bij Jeroen en Annemijn in Oostenrijk

Door Annemijn ter Wee 16 september 2020

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet geïnspireerd door ‘Ik vertrek’ – praten over dat soort dingen. Maar het ook daadwerkelijk doen…? Annemijn ter Wee en Jeroen Zwetsloot uit Woerden doen het echt, zij zijn een Bed and Breakfast gestart in Oostenrijk! En ze houden jou op de hoogte van hun avontuur.

Nog twee weken en dan zit ons zomerseizoen erop en wát voor seizoen! Aan het begin van dit seizoen waren we terughoudend, we zouden wel gaan zien of het toerisme op gang zou komen en hoeveel gasten we zouden mogen gaan verwelkomen. Maar dit hadden we niet kunnen bedenken: zo´n vier aansluitende weken volle bak in het pension en de augustusmaand zelfs beter dan die van vorig jaar! Het geeft een ontzettende kick dat – zelfs in deze rare tijd – de gasten ons weten te vinden, vertrouwen hebben in wat we doen en we zo´n mooi seizoen kunnen draaien.

Het coronavirus is ook hier een thema dat continu aanwezig is. De gasten willen graag weten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten hier in Oostenrijk. Ook bij het ontvangen van gasten moeten we ze natuurlijk op enkele coronamaatregelen wijzen. Om de gasten en onszelf gerust te stellen en als het nodig is, er op tijd bij te zijn, laten Jeroen en ik ons elke week vrijwillig testen. Een risicootje natuurlijk ook, want als het virus geconstateerd wordt, dan moeten we even dicht en moeten de gasten vertrekken. Gelukkig zijn de uitslagen steeds negatief en dat is dan weer goed nieuws. Het is gelukkig niet voor niets dat al die liters desinfect erdoorheen gaan!

Lees verder onder de foto.

Jeroen tijdens onze wekelijkse Coronatest

Woerden en omgeving leuk vertegenwoordigd

Het sfeertje in het pension is deze zomer erg gezellig geweest, we hebben al ontzettend leuke gasten gehad en veel gezellige momenten met ze doorgebracht. Ook Woerden en omgeving was leuk vertegenwoordigd trouwens, de banner in Kamerik en onze regelmatige bijdrage aan indebuurt Woerden werpt zijn vruchten af! Zo kwam Boer Bert eigengemaakte kaas en bier bij ons brengen, op een andere (zorg)boerderij in Kamerik loopt nu een koe met een Oostenrijkse koeienbel van hier rond en een van onze neefjes kwam een kabouterdeurtje brengen voor het kabouterpension dat op de planning staat, wordt vervolgd!

Het aantal landen dat deze zomer vertegenwoordigd was in ons pension was wel vele male minder, logisch natuurlijk, de vrijheid van reizen was enorm beperkt. Maar daarentegen hebben we dit jaar in verhouding veel Oostenrijkse gasten mogen ontvangen, en het is erg leuk om te ervaren dat ook zij weten te waarderen wat we hier doen en hoe wij het doen.

Lees verder onder de foto.

Stilte voor de storm, diner met 15 man, heerlijk in de tuin en netjes op afstand

Bedden verlengen en recepten ontwikkelen

Nu het weer wat rustiger begint te worden, hebben we weer wat meer tijd om vooruit te kijken naar de winter. Al valt ook daar geen pijl op te trekken en voelt het alsof we er niets zinnigs over kunnen zeggen. Dus laten we ook dat maar allemaal gewoon gaan ervaren, komt vast goed!

Dit neemt niet weg dat we continu bezig zijn met investeren en verbeteringen doorvoeren. De meeste bedden in ons pension hadden nog de oude standaardlengtemaat van 190 cm. Niet echt lekker voor al die leuke Nederlandse gasten die we ontvangen hier en dus heeft mijn vader prachtige beugels gemaakt om de bedden met tien centimeter te kunnen verlengen. Onlangs hebben we ze ontvangen en hup, aan de slag: één voor één de bedden verlengd, nieuwe lattenbodems en matrassen er in en afvinken van dat lijstje, ajeto! Zo blijven we lekker bezig en wordt het hier steeds meer naar wens.

Ook in de keuken wordt steeds wat nieuws ontwikkeld. Hartstikke leuk om die nieuwe recepten uit te proberen op de gasten, onze Pasta Pesto a la Jeroen, stroganoffsaus en panna cotta vallen gelukkig goed in de smaak, zo kunnen we steeds weer wat nieuws serveren. Wil je ook nog even genieten van het Oostenrijkse bergland, het lekkere eten in ons pension en de verbeterde bedden? Ons zomerseizoen loopt nog tot eind september en ben je meer dan welkom, bis bald!

Liebe Grüße aus Uttendorf,
Annemijn und Jeroen

Lekker genieten van de tijd samen met familie
Courgettes, tomaten, kruiden; de tuin heeft weer veel gegeven
Wandelen bij de Weißsee Gletscherwelt, een van mijn lievelingsplekjes
Nog even voor de eerste gasten kwamen de zo gewenste doorbraak in onze slaapkamer gemaakt
Nieuw deze zomer: Crème Brûlée
Gastenkinderen vonden babyvogel, komt de volgende dag de kat van de buren de garage uitgesjokt, vogel weg...
Enorme zonnebloemen deze zomer
Bed in de verlenging, wat zal dat lekker slapen!

Ondertussen in het pension van Jeroen en Annemijn in Oostenrijk: ‘Met gezond verstand er weer tegenaan’

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

En toen was het stil: de coronatijd bij Jeroen en Annemijn in Oostenrijk

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

Weer ‘Viel Los’ bij Jeroen en Annemijn in Oostenrijk: pittige Judo-week en pech voor gasten

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

adv.