Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favorieten van Danita: ‘Ik voel me soms net Freek Vonk als ik hier loop’

Door Maaike Sneekes 9 maart 2019

Op zoek naar mooie plekken, maar geen inspiratie? Geen nood. Want de beste tips, die komen van de locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week deelt Danita haar 5 hotspots in Woerden.

Door Maaike Sneekes

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Over Danita

Foto: Ageeth Willems

Danita Dekkers (48), woont sinds 24 jaar in Woerden en is Facilitair Manager op de Constantijnschool in Molenvliet. Met veel enthousiasme en een gezonde dosis humor, zorgt ze dat alles reilt en zeilt op school. De van oorsprong Brabantse vindt het heerlijk in Woerden. “Dat dorpse, terwijl je toch in een stad bent, vind ik zo leuk aan Woerden.”

Prinsenlaan

Foto: Maaike Sneekes

“Ik was 24 toen ik samen met mijn man naar Woerden verhuisde. Op de Prinsenlaan hadden we onze eerste koopwoning. We zaten daar natuurlijk hartstikke centraal en op die manier konden we heel makkelijk Woerden ontdekken. Ik weet nog dat de Prinsenlaan destijds de uitrijroute was na iedere Koeiemart. Dan stond er een file in de straat met wagens, volgepakt met loeiende koeien. Het was er nooit saai. We zaten daar prachtig, tussen al die jaren 30-woningen!”

IJssalon Luciano

Foto: Maaike Sneekes

“Hier kom ik graag en niet alleen omdat het ijs zo lekker is. De mensen die hier werken zijn heel aardig en wat zitten ze op een toplocatie! Er is buiten van alles te zien terwijl je geniet van je ijsje. Wat ik hier het liefst eet of drink? De frappuccino’s met caramel zijn heerlijk. En tegen hun amarena-kersenijs en heerlijke crêpes zeg ik ook geen nee! Maarre, ik eet ook nog wel eens thuis hoor….”


Meer over IJssalon Luciano Woerden ontdekken?

IJssalon Luciano Woerden ijssalons

Geopend10:00 - 18:00

Kerkstraat 2, Woerden

Bekijk meer:ijssalons

Weidepad

Foto: Maaike Sneekes

“Hier loop ik drie keer per dag met mijn twee honden. Het is fijn om hier helemaal tot rust te komen, terwijl ik in de verte de snelweg zie met al die drukke mensen die ergens naartoe moeten. Zo leuk, laatst zag ik een schaap een heel gekke sprong maken en bedacht ik me dat ik geen idee had dat een schaap zo raar kon springen. Ik voel me soms net Freek Vonk als ik hier loop. Ik spring nog net niet in de sloot om alles van dichtbij te bekijken. Want echt, er valt hier van alles te ontdekken!”

Wijkpark Molenvliet

Foto: Maaike Sneekes

“Deze plek is speciaal voor mij omdat ik hier samen met mijn collega’s altijd ‘De 24 uur van Woerden’ loop. Onze school doet al vanaf het begin mee aan dit evenement. Meestal lopen we met zo’n 100 mensen mee en inmiddels heb ik ook een team van vrienden en familie die meelopen. Als je ‘s nachts loopt, valt de stilte op en in de ochtend zie je dan tijdens het wandelen de zon opkomen. In de middag is er meer reuring en drink je tussendoor gezellig een borrel met elkaar. Het is bijzonder omdat je allemaal voor hetzelfde doel loopt.”

Constantijnschool

Foto: Maaike Sneekes

“Mijn kinderen Amy en Daan zijn net volwassen. Toen ze hier nog op school zaten, ben ik gaan helpen in de Ouderraad. Van het één kwam het ander en inmiddels werk ik hier alweer veertien jaar. Ik werk in een hecht team, iedereen staat echt klaar voor elkaar. We hebben een fijn pand waar we qua thema’s hele leuke dingen kunnen doen. We krijgen altijd veel hulp van ouders, zo leuk! En ik ben dol op alle kinderen. Niets is leuker dan een kind dat naar een wondje zoekt, in de hoop een pleister (en snoepje) van mij te krijgen!”

En jouwe dan?

Wil jij jouw favorieten delen? Dat kan natuurlijk! Leuk zelfs, we zijn benieuwd naar jouw lievelingsplekken in Woerden. Je kunt jouw favorieten eigenlijk heel simpel gewoon hier invullen en naar ons opsturen.

Meer lievelingsplekken van mede-Woerdenaren bekijken:

De favorieten van Florian: ‘De parkeergarage is een ondergewaardeerde plek’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...

Favorieten van Kimberley: ‘een plek waar iedereen zichzelf mag zijn’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Nik Mandemakers sportverslaggeving

Favorieten van Nik Mandemakers: ‘Samenkomen met vrienden bij Sportlust’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Niek Kwakkernaat Woerden KHN City Karting

Favorieten van Niek: ‘een uniek stukje Woerden en de plek waar áltijd iets gebeurt’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Carla Vermeend favorieten Woerden

Favorieten van Carla: ‘Vanuit Woerden kun je uren wandelen in de stilte’

De beste tips, die komen van de locals. Want wie in de stad leeft, kent vaak de allerleukste plekken...
Roemeniemarkt 2017

Favorieten van Benjamin: ‘Zodra ik de Petrustoren zie, weet ik dat ik bijna thuis ben’

Benjamin Stigter is getrouwd met Lieneke en samen wonen ze nu zeven jaar in Woerden. Hij werkt in de...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.