Advertentie wordt geladen…

Coronatest, broccoli en een regenboogpak: deze Woerdenaren gaan naar het Songfestival

Eindelijk weer een evenement, deze Woerdenaren kijken uit naar hun avond(en) in Ahoy. Foto: indebuurt.nl

Ze kijken er niet naar op televisie maar deze Woerdenaren gaan er naartoe! Dat is nogal bijzonder. We hebben het over het Eurovisie Songfestival in Ahoy. Het festival is niet alleen een Fieldlab-testevenement ook zijn er maar 3500 tickets per avond. Vandaag op 18 mei barst het feest los .Wij spraken 3 Woerdenaren over hun voorbereidingen voor deze ‘once in a lifetime ervaring’.

Advertentie wordt geladen…

Karlijn: ‘Ik luister alle nummers vooraf via Spotify’

Karlijn is maar wat blij dat ze weer naar een evenement kan Foto: indebuurt.nl

Je hebt fans en je hebt hele grote fans. Karlijn van Kollenburg uit Woerden valt onder de laatste categorie. Met scoreformulieren zit ze elk jaar klaar voor de televisie. “Die zijn voor zang en kostuum”, zegt Karlijn. Voor haar staan snacks op tafel en ze nodigt ook altijd vrienden uit. “Dat doe ik al zo sinds mijn studententijd, toen had ik ook nog Twitter erbij om te kijken hoe andere fans dachten over elk optreden.”

Portugal

Bij het Songfestival zelf, was ze nog nooit geweest. “Ik ben zo blij dat het is gelukt.” Haar voorwerk heeft ze al gedaan. “Ik beluister de nummers allemaal op Spotify van te voren.” Haar favoriete nummers? “Denk aan Amar pelos dois van Salvador Sobral, She got me van Luca Hänni en van de Nederlandse inzendingen vond ik birds van Anouk écht heel mooi.” Dit jaar komt haar favoriet uit Portugal. “Dat is het nummer Love is on my side van Black Mamba.”

Broccoli

Het feest begint 18 mei voor de televisie met een buurvrouw. De 20e is de grote dag. “Eerst een coronatest in de ochtend en daarna ga ik naar Ahoy met mijn vriendinnen Astrid en Linda.” En een broccoli. “Dat Nederlandse liedje, dat doet toch denken aan broccoli? Maar als het allemaal gevoelig ligt, doe ik het niet hoor. Het kwam gewoon in mij op.” Bang om besmet te raken op het evenement waar duizenden mensen op afkomen is ze niet. “Nee, ben je gek! Ik ben blij dat ik weer naar een evenement kan.”

Spot jij de broccoli? Beluister het nummer op de derde slide >>>

‘Het regenboogpak ligt klaar’: Marielle gaat er helemaal voor

“Dit is een once in a lifetime ervaring” Foto: Marielle Thiadens

‘Geen brocolli wel een regeboogpak neemt Marielle Thiadens uit Harmelen mee naar Rotterdam. “Vorig jaar hebben we (bij wijze van) met 86 tablets geprobeerd om kaarten te krijgen voor het Songfestival. Het lukte, maar toen kwam Covid”, blikt Marielle terug. “De teleurstelling was enorm.”

“Al meer dan 25 jaar kijk ik samen met een vriendin naar het Songfestival op televisie. Dat is bij toeval ontstaan en uitgegroeid tot onze jaarlijkse traditie. We vinden het hilarisch.” Toen het festival naar Rotterdam kwam, greep het duo hun kans. “Dit is een once in a lifetime ervaring. We gaan op 18 en 20 mei. Er zijn veel mensen die mis hebben gegrepen toen de kaarten opnieuw moesten worden verdeeld.”

Supermarkt

“Als er iets veilig is omtrent Covid, is het dit evenement wel. Je moet een test hebben gedaan binnen 24 uur voor aanvang en alles is goed geregeld. Je loopt meer risico in een supermarkt.” De twee vriendinnen kijken er ontzettend naar uit. “We gaan er helemaal voor. We hebben lijsten gemaakt, de nummers bekeken, onze nagels gelakt en kleding besteld. We gaan in regenboogpak. Om dit mee te mogen maken is echt heel bijzonder.”

Eva: ‘Normaal ging ik elke maand naar concerten’

Foto: Eva Noomen

“Als het Songfestival naar Nederland komt, dan wil ik gaan”, besloot Eva Noomen uit Woerden jaren geleden. Op 20 mei komt haar wens uit in een wel heel speciale setting. “Vorig jaar grepen we nog mis, maar bij de tweede verkoopronde was het raak! We wilden heel graag bij de liveshow aanwezig zijn. Ik heb er zo’n zin in!”

Nachtwerk

Met het hele gezin keek Eva altijd al naar het Songfestival. “Dan zaten we met z’n allen voor de televisie tot 2.00 uur ’s nachts in afwachting op de winnaar.” Elk jaar hoopte ze dat dat een keer Nederland was. “Eigenlijk wel egoistisch, want dan kon ik naar het Songfestival”, zegt ze met een lach. “Dat Aracade zou winnen had ik nooit verwacht, ik vond het wel een mooi nummer.”

Hoewel het Songfestival in mei is, begint de pret voor Eva in december. “Dan worden de liedjes en artiesten bekend gemaakt. Ik leef echt naar het evenement toe. Het Songfestival is voor mij saamhorigheid, gezelligheid en een plek waar iedereen zichzelf kan zijn.” Tijdens de uitzending kijkt ze ook op haar telefoon mee. “Op Twitter zijn de reacties en de memes zo leuk.”

Dit is de inzending voor Nederland (tekst gaat verder na het filmpje)

“Normaal ging ik elke maand naar concerten, nu al een lange tijd niet meer. Dat ik dan naar Ahoy mag en naar het Songfestival is zo fijn. Ik kijk er echt naar uit!” Eva hoopt dat Italie wint. “Ik vind de rocknummers erg leuk. Dat geeft net wat meer pit. Kijk je naar Malta, die hebben een nummer uitgekozen op basis wat zou kunnen winnen. Dat is minder uniek.”

Glitter

Net als iedereen laat Eva zich op de dag zelf testen. “Je hoort dat delegaties van de landen corona hebben of in quarantaine zitten. Toch denk ik dat als iedereen negatief moet testen om binnen te komen, dat het risico op besmetting niet groot is. Je loopt ook met mondkapje op.” Ze maakt zich meer druk over wat ze aan gaat doen. “Ik weet nog niet wat ik aan ga doen, daar loop ik wel een beetje over te stressen. Ik denk lekker veel glitter!”

Meer in deze categorie

Woerdenaar van de Week

Ga naar “Oud-jeugdkoningin Shannon staat haar ‘mannetje’ als beveiliger op de Woerdense VakantieWeek”

Oud-jeugdkoningin Shannon staat haar ‘mannetje’ als beveiliger op de Woerdense VakantieWeek

wvw
Ga naar “‘Ik had zo gehoopt dat het iets anders was’: Franck heeft ALS”

‘Ik had zo gehoopt dat het iets anders was’: Franck heeft ALS

Ga naar “TikTok veranderde Suzanne van ‘gewone Woerdense moeder’ naar influencer: ‘Dit is te hilarisch’”

TikTok veranderde Suzanne van ‘gewone Woerdense moeder’ naar influencer: ‘Dit is te hilarisch’

In onze gids

Ga naar “Superleukefeestjes”

Superleukefeestjes

 • Schrijverspad 55
 • Feestartikelen

Nu geopend

Ga naar “De Kade”

De Kade

 • Kromwijkerkade 32
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
De Kade
Ga naar “Bierwinkel Tjokko 2.0”

Bierwinkel Tjokko 2.0

 • Kerkweg 1
 • Bierwinkel
 • Gesloten
Bierwinkel Woerden en omgeving Harmelen Tjokko

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Exclusieve lingerie in Woerden”

Exclusieve lingerie in Woerden

 • Subliem with LEF
 • Geldig t/m 18 augustus 2021

Topper

Ga naar “Midzomer Theater”

Midzomer Theater

 • Buitenplaats Kameryck
 • Geldig t/m 14 augustus 2021
Ga naar “Kip van de braai op zondag!”

Kip van de braai op zondag!

 • Buitenplaats Kameryck
 • Geldig t/m 31 augustus 2021
kameryck braai
Ga naar “Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00”

Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Lenovo Ideapad 3 11,6″ Chromebook € 199,00”

Lenovo Ideapad 3 11,6″ Chromebook € 199,00

 • Lidl
 • Geldig t/m 27 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Coördinator”

Coördinator

 • Stichting Present Woerden
 • Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker Bediening”

Medewerker Bediening

 • De Kade
 • Parttime
Ga naar “Lasser/samensteller”

Lasser/samensteller

 • Francken Metaal
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Cateringmedewerker”

Cateringmedewerker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Taxichauffeur Woerden”

Taxichauffeur Woerden

 • Top Support Nederland BV
 • Parttime