Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Annemijn en Jeroen zijn geëmigreerd: de ergste drukte weer voorbij in hun pension

Door Annemijn ter Wee 10 september 2019

Het zonnetje begint alweer door de wolken heen te prikken, altijd een mooi moment op de dag! De gasten zitten lekker aan het ontbijt, een nieuwe pot koffie pruttelt door en de huisgemaakte jam vindt weer gretig aftrek. Elke ochtend is het weer afwachten wat voor weer het gaat worden, het is en blijft zo lastig om te voorspellen in de bergen. 

Komt een wolk met regen wel over de berg of regent hij aan de andere kant al uit. Voor ons maakt het meestal niet zoveel uit, ons werk gaat toch wel door, voor de gasten kan het soms even schakelen zijn, wordt het dan toch een leuk museum vandaag? Of pakken ze regenjackie in en gaan ze toch die mooie wandeling doen?!

(Lees verder onder de foto)

’s Avonds nog even lekker spelen op het hofje.

Raften en lekker eten

In de afgelopen weken hebben we onder andere een gezin te gast gehad dat 1,5 week bij ons verbleef. Het waren toevallig geen onbekenden van ons, maar het is toch even aftasten. Wat voor activiteiten en uitstapjes kun je ze aanraden om te gaan doen, is er genoeg te doen voor ze elke dag? Het antwoord is makkelijk, JA, met hoofdletters!

Een wandeling door een kloof (een keer overdag en elders een keer ’s avonds met mooie verlichting), de berg afdalen via een route met allemaal toffe glijbanen, elke dag even zwemmen in de Badesee, de Großglockner Hochalpenstraße rijden en een wandeling met gids in de bergen. Aan het einde van hun verblijf hebben we ze gevraagd: wat vonden jullie nou het allerleukste? Dat bleek voor de kinderen het raften én het lekkere eten elke avond en voor de ouders het niet hoeven denken aan boodschappen/koken/schoonmaken, maar gewoon kunnen aanschuiven, zeker voor moeders bleek dat echt vakantie.

Dat moment dat de meeste toeristen weer naar huis gaan

We merken dat de schoolvakanties weer bijna afgelopen zijn en dat het hier in de omgeving weer rustiger begint te worden. Voor ons scheelt dat tijd met boodschappen doen, want er is minder verkeer onderweg. Dat betekent ook dat het aantal gasten weer afneemt en we weer wat extra rust kunnen pakken na die drukke weken.

En dat we weer wat extra schoonmaak- en onderhoudsklusjes op kunnen pakken, dat kan natuurlijk nooit kwaad. Ook is er weer tijd voor een lekkere wandeling hier of daar en ’s avonds nog even een rondje dorp, daar is in de drukke weken echt geen tijd voor, want dan zijn we van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het werk en staan we paraat om gasten te verwelkomen.

(Lees verder onder de foto)

Aan de beek die over z’n oevers trad wordt nog altijd hard gewerkt

Plannen maken voor de komende tijd

Nu het grootste deel van de zomer er alweer op zit, zijn we ook alweer verder vooruit aan het kijken, welke spullen moeten we in het tussenseizoen aanschaffen (denk aan wc-borstels die vervangen moeten worden, glaasjes op de badkamers, beddengoed…), welke (onderhouds)klussen gaan we in de herfst doen en welke kunnen nog even wachten? De nodige lijstjes worden alweer gevormd en we brainstormen over hoe we informatie nog beter kunnen communiceren, zowel aan geïnteresseerden, boekers als gasten ín huis.

Nu we hier een tijdje zitten hebben we het idee dat we steeds beter kunnen inschatten wat gasten wensen en hoe we daar een beetje op kunnen inspelen. En niet alleen wat voor de gasten belangrijk is, maar ook hoe te communiceren en dingen te verwoorden aan geïnteresseerden, want zonder geïnteresseerden natuurlijk geen gasten ;).

Liebe Grüße aus Uttendorf,

Jeroen en Annemijn – Pension zu Hause

Wat een bloemenprachtig in de balkonbakken, trots!
De boom zonder toekomst is afgevoerd
Prachtige vlinders weer gezien tijdens het wandelen
Familie over de vloer, altijd gezellig!
Van 30 verschillende soorten bestek naar 1 soort, grote blij!
De ochtendnevel nog zo mooi in het dal, wederom een mooie dag in het vooruitzicht
Veel gasten betekent veel aardappels schillen

Lees ook:

Modderstroom door het Oostenrijkse dorp van geëmigreerde Woerdenaren

Woerdenaren Annemijn en Jeroen hadden nog maar nét in hun driewekelijkse update verteld hoe goed het...
Jeroen en Annemijn bij een waterval - Pension zu Hause

Geëmigreerde Woerdenaren Annemijn en Jeroen: hoge temperaturen en blaren in Uttendorf

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

Annemijn en Jeroen zijn geëmigreerd; even een Saluti Woerden, maar nu uit Italië

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

Jeroen en Annemijn van droom naar werkelijkheid; dit is de werkelijkheid na 1 jaar Oostenrijk

Iets meer dan een jaar geleden zwaaiden Jeroen en ik Woerden uit om definitief naar Oostenrijk te ga...
Kwartetspel Woerden sparen stadshart

Hoe tof! We krijgen een nieuw Woerdens kwartetspel

Alle Woerdense spelletjesfanaten moeten nu zeker even opletten. Want vanaf 14 september verschijnt e...

adv.