Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Theeleuten zoals het hoort: er komt een bijzondere theewinkel in Woerden

Door Kirsten Bliekendaal 28 november 2020

Ontelbaar veel smaakjes, servies en cadeautjes: alles wat met thee te maken heeft, vind je binnenkort in de nieuwste winkel van Woerden. De theewinkel heet Amiza Tea Boutique en heeft een bijzonder aziatisch tintje. De winkel vind je in de Voorstraat, op nummer 26.

Al dagen lang wordt er druk geklust in het pand naast YOU by Sandra, nu weten we waarom. Op 1 december opent eigenaresse Phuong Pham uit Woerden er haar Amize Tea Boutique. “Ik wilde altijd al iets voor mijzelf beginnen. Thee speelt een belangrijke rol, waar ik en mijn man vandaan komen,” vertelt Phuong. “En dan is een en een twee.”

Vietnam

De moderne westerse look van de winkel verhuld de alles behalve westerse filosofie achter de geurende theezakjes en koffiebonen. ,,We zijn beide geboren in Vietnam, daar is het genieten van een goed kopje thee en goed koffie een traditie. Dat doe je met familie en vrienden.” Dat gevoel willen ze ook de Woerdenaren meegeven. ,, We willen meer mensen echt laten genieten van een goed bakje thee. Omdat we er voor iedereen willen zijn moet de winkel laagdrempelig zijn, daarom hebben we niet gekozen om de zaak in te richten als een tradiotioneel aziatisch theehuis.”

Tekst gaat verder na foto

Op de ruiten van het pand een impressie van het interieur van de toekomstige winkel Foto: indebuurt

Tijd voor thee

Voor Phuong en haar man is het zetten van thee een plezierige traditie die in stand gehouden moet worden. De reden ook dat, als de horeca straks weer open mag, je ook in de winkel een kopje thee kunt halen. Of koffie. “We hebben bonen uit Vietnam, je kunt bij ons straks de echte Vietnamese koffies als ijskoffie en dripkoffie krijgen.” Naast de thee en koffie zijn er snoepjes, lekkere bonbons en alles wat bij thee en koffie hoort in de vorm van servies.

De winkel gaat op 1 december open.

Lees meer

Top actie! Brownies & downieS verrast met nieuwe bakfiets

Super blij zijn ze bij Brownies & downieS. Ze vroegen om een tweedehands bakfiets 'voor een lief pri...

Toch nog schaatsen! Boerderij de Boerinn heeft een ijsbaan aangelegd

De Kruisstraat is overdekt en zo ziet dat eruit:

Meer over

Winkelen

adv.