Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor de aagjes: achter de ruiten van Woerdense winkels hangen bijzondere verhalen

Aangeboden door Stadshart Woerden 2 juli 2020

Elke ondernemer in Woerden heeft zijn of haar eigen verhaal. Wist je dat je deze verhalen sinds kort kunt vinden achter de winkelruit van de zaak in het Stadshart? Als je in de rij staat of even buiten moet wachten, kun je deze verhalen lezen. Je leest over de favoriete plekjes van de ondernemers en waarom ze doen wat ze doen. Onwijs leuk en je weet meteen (bijna) alles over de winkel waar je binnenstapt. Bij onder andere deze ondernemers vind je het leesvoer, we geven je een een sneak peek:

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Het verhaal van Timo en Rachel

tattoo woerden
Foto: Dies Groot

Eén van de verhalen vind je bij Black Forest Tattoo Parlour van Timo en Rachel. “Wij proberen ons zoveel mogelijk te zetten voor dier- en natuurbehoud. Onze producten zijn vegan en we gebruiken zo min mogelijk plastic. We hebben drie spaarpotten staan, voor het WNF, Stichting Leeuw en Sea Shepherd. Klanten die ons een fooi willen geven, verzoeken we dan ook vriendelijk om dit in één van de spaarpotten te doen.”

Het hele verhaal lees je in de etalage van de tattooshop in de Rijnstraat.

Het verhaal van Esther en Jeannine

Foto: Stadshart Woerden

En ken jij het verhaal van Esther en Jeannine van Tuttebollen in de Rijnstraat al? “Wist je dat alle steden bij ons in de winkel liggen? De kleuren van ons razend populaire acrylgaren zijn vernoemd naar steden. Zo is knalrood Amsterdam, Gouda is een gele kleur en Zandvoort heeft de kleur van het strand. We hopen dat er ooit nog een kleur Woerden kan gaan heten. We moeten dan nog wel even bedenken welke kleur bij Woerden past.”

Het hele verhaal lees je in de etalage van Tuttebollen in de Rijnstraat.

Het verhaal van Bas

by bas
Foto: Dies Groot

Bas heeft een kledingwinkel alleen voor mannen in de Voorstraat: By Bas. “Weef- en breitechnieken ontwikkelen zich continu en daardoor worden we elk seizoen verrast met nieuwe patronen en structuren. Prachtig vind ik dat! Het is heel inspirerend dat er nieuwe technieken worden bedacht om te breien en weven. Dat breng ik graag over op de klanten. Ik wijs ze op de bijzondere technieken. Ik laat het ze voelen en zien, een ware beleving!”

Meer weten? Lees het verhaal bij de winkel van Bas en loop even binnen.

Het verhaal van Robert en Conny

Foto: Stadshart Woerden

Sinds een paar jaar zit Luciano op de hoek van de Kerkstraat en Rijnstraat, en dat was de droom van ondernemers Robert en Conny. “We kunnen écht genieten van mensen, van hun spontane verhalen, hun leuke reacties over onze winkel en over Woerden. In onze ijssalon komen mensen van allerlei leeftijden die allemaal genieten van een ijsje of een kop koffie. Het mooiste zijn de kleintjes die, met vastgeplakte snoeten tegen de ruit van de vitrine, naar het ijs kijken. Geweldig!”

Je raadt het al, het hele verhaal lees je in de etalage van Luciano. IJsje erbij en lezen maar!

Het verhaal van Johan en Marijke

Grootendorst
Foto: Dies Groot

In de Havenstraat vind je Grootendorst, waar je terecht kunt voor modelbouw en bij de drukkerij. “Ik kan mijn producten gerust bijzonder noemen, want zo heel veel modelbouwwinkels zijn er niet meer in Nederland. Hierdoor komen mensen uit heel het land naar onze winkel. Als je dan van medewinkeliers uit de binnenstad hoort, dat deze mensen later ook nog bij hen een leuke aankoop hebben gedaan, dan word ik helemaal blij!”, zegt Johan. Marijke: “Mijn product is papier. Door er iets op te zetten, wordt het bijzonder. Voor alle mijlpalen in het leven, blij of droevig, is een mooi kaartje te maken. Het mooiste om te doen, vind ik het opmaken van een rouwkaart, hoe tegenstrijdig het ook klinkt.”

In de etalage van Grootendorst lees je het hele verhaal.

Het verhaal van familie Stouthart

Foto: Stadshart Woerden

Sinds 1972 runt de familie Stouthart een drogisterij in de Voorstraat. “Het is geweldig om te merken dat mensen jou het vertrouwen te geven om te helpen hun gezondheid te verbeteren, dat is echt bijzonder. Je stapt bij een winkel binnen, vertelt je gezondheidswens en samen gaan we op zoek naar een oplossing. Dat vertouwen van onze klanten is echt geweldig. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst.”

Wil je het hele verhaal lezen? Op naar het Stadshart dan!

Meer verhalen

In het Stadshart vind je nog véél meer verhalen in de etalages van winkels en horeca. Onder andere bij deze:

  • You by Sandra
  • Wereldwinkel
  • L&G kledingreparatie
  • Cosmo
  • Hans Voorn
  • OOK
  • Jovielle Next Door
  • Van Bemmel
  • El Rey

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stadshart Woerden. Meer over Stadshart Woerden ontdekken?

Stadshart Woerden winkelcentra

Kruisstraat 3, Woerden

Bekijk meer:winkelcentra

Lees ook:

kristaljons

Kom maar door: welke echte Woerdense lekkernij moet op elke menukaart staan?

Snert, kristaljons en Oude Woerdenaar-kaas, het is maar een greep van lekkere dingen die we als Woer...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.