Hier in Woerden koop je kaas bij de boer; superleuk om te doen en nog lekker ook

Door Sylvia Vos 19 mei 2018

Kaasfonduen is natuurlijk per definitie al heerlijk. Althans, voor kaasliefhebbers dan. Maar wat de feestvreugde nog nét even groter maakt, is als je eerst óp de boerderij een mengsel van de lekkerste kazen hebt gehaald. En dat kan op best veel plekken in Woerden, hebben we ontdekt. Kijk maar.  

(We denken dat dit alle zelfkazende boeren in Woerden zijn, maar hebben we er een gemist, laat het ons weten)

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kaasboerderij Janmaat

Boerderijwinkel kaasboerderij Janmaat Barwoutswaarder
Foto: indebuurt Woerden

Wie kent nou niet Cor en Ria Janmaat, die elke zaterdag op de streekmarkt staan in de binnenstad? Een stukje boerenbelegen van Janmaat is áltijd een goed idee. En dan helemaal de jong belegen kaas, waarvoor de Woerdenaren ‘Cum Laude’ kregen in de keuring. En dat kun je dus behalve op de markt ook op de boerderij halen. Op Barwoutswaarder sta je bij nummer 57 bij een zijstraatje en dan denk je: ehhhh en nu? Nou, dan ga je dus (op maandagen) gewoon dat straatje in en word je allerhartelijkst ontvangen.

Kaasboerderij Janmaat boerenbedrijven

Vandaag gesloten

Barwoutswaarder 57, Woerden

Bekijk meer:boerenbedrijven

BoerBert

Boer Bert Shop Woerden boerderijwinkel
Jaco en zijn vrouw Liesbeth. Foto: indebuurt Woerden

In de boerderijwinkel van BoerBert kom je woensdag, vrijdag en zaterdag polsstokkampioen Jaco en zijn vrouw Liesbeth de Groot tegen. Zij runnen de winkel waar je naast kaas ook melk, eieren, biest, biefstukjes, fruitsap en schepijs kunt kopen. Alles van Woerdense bodem! Oh ja en je kunt hier ook even lekker zitten en een kopje koffie drinken.

BoerBertShop Woerden speciaalzaken

Nu gesloten12:00 - 16:00

's Gravensloot 14, Kamerik

Bekijk meer:speciaalzaken

Van de Weerd

Kaasboerderij Van de Weerd Veldwijk
Foto: indebuurt Woerden

Ken je Veldwijk, dat fietspad van Woerden naar Harmelen langs het spoor? Als je daar fietst, kom je niet alleen langs dit gekke object, maar ook langs de boerderij Van de Weerd. De kunst van het kaasmaken zit daar al járen in de familie, dus die kaas, die is tiptop in orde. Lekker zacht en romig en niet superzout.

Kaasboerderij van de Weerd boerenbedrijven

Nu gesloten09:00 - 11:00

Veldwijk 10, Woerden

Bekijk meer:boerenbedrijven

De Wit Harmelen

Boerderijwinkel kaasboerderij De Wit Harmelen Breudijk
Foto: indebuurt Woerden

Behalve smakelijke boeren belegen kazen, door Anneke de Wit zelf gemaakt en gerijpt achter de winkel, is er ook iets bijzonders te koop in de boerderijwinkel in Harmelen: verse witte Meikaas. Een hele jonge kaas die nog het meest weg heeft van mozzarella. De kaas is koosjer en in Amsterdam zijn ze er dol op. Daar gaat het meeste naartoe. Maar ook in Harmelen kun je het kopen. Oh ja, nog een tipje: boerentruffelkaas!

Overigens, schuin tegenover De Wit zit Boerderijwinkel de Ooievaar, waar je (onder andere) ook vers fruit en groente kunt kopen.

Boerderijwinkel De Wit BoerenKaas boerenbedrijven

Nu gesloten08:00 - 18:00

Breudijk 45b, Harmelen

Bekijk meer:boerenbedrijven

Kaasboerderij Van Schaik

Kaasboerderij de Koepel Van Schaik Harmelen
Foto: indebuurt Woerden

Kaasboerderij de Koepel heet het officieel, maar iedereen in de omgeving kent het als Van Schaik. Daar wordt al járen kaas gemaakt in de familie. Piet van Schaik maakt de kaas en zijn vrouw Heleen verkoopt het in de goedlopende winkel waar het lijkt alsof je even teruggaat in de tijd. Zo’n plek waar je een beetje gaat staan dralen, omdat het gemoedelijk en vriendelijk aanvoelt en je wilt blijven. Populair is de kaas ook, vertelt Heleen: “Onze kaas gaat de hele wereld over, want mensen die op vakantie gaan willen toch hun eigen kaas mee. En op zaterdagen is het de hele dag door druk.”

Kaasboerderij Van Schaik / De Koepel boerenbedrijven

Nu gesloten09:00 - 18:00

Harmelerwaard 3, Harmelen

Bekijk meer:boerenbedrijven

Beekhoeve

Boerderijwinkel Beekhoeve Kamerik
Foto: indebuurt Woerden

Pluspunt 1: om bij de Beekhoeve te komen moet je door het mooie Kamerik. Onderweg kun je dus al tig keer stoppen om even te genieten van de omgeving. En dan de boerderijwinkel zelf, dat is eigenlijk nog eens extra genieten. Knus ingericht en met allerlei leuke spulletjes die je het liefst allemaal zou kopen. En kaas dus!

Proef- en beleefwinkel Beekhoeve boerenbedrijven

Vandaag gesloten

Van Teylingenweg 172, Kamerik

Bekijk meer:boerenbedrijven

Vrede-Oord

Vrede-Oord Boerderij Kamerik
Foto: indebuurt Woerden

De buurman van de Beekhoeve is Vrede-Oord en dat is de biologische kaasboerderij van Ad van Schaik en Paul en Lise Zwetsloot. En biologisch, dat is het kernwoord in dit geval, want dat is bijzonder en iets om trots op te zijn. Elke zaterdagmorgen wordt hier kaas aan huis verkocht. En als dat niet uitkomt, mag je gewoon even bellen voor een andere afspraak. Handig toch?

Biologische kaasboerderij Vrede-Oord Kamerik boerenbedrijven

Vandaag gesloten

Teylingenweg 174 , Kamerik

Bekijk meer:boerenbedrijven

De Lagebroek

Kaasboerderij Lagebroek Zegveld
Foto: indebuurt Woerden

Heerlijk toch, als je in de winkel komt en er een bord staat: we zijn aan het graskuilen. Kan gewoon op de boerderij. Even ‘naar achteren’ lopen en om ‘volk’ roepen, komt alles goed. Op de Lagebroek worden (onder andere) 60-kilokazen gemaakt. En die zijn – mede door de omvang – heel zacht en romig. Je kunt in deze winkel met pin betalen. En ook handig: je kaas kan vacuüm verpakt worden. Hups, mee op vakantie dus!

Kaasboerderij Lagebroek boerenbedrijven

Vandaag gesloten

Rondweg 15 , Zegveld

Bekijk meer:boerenbedrijven
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.