Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed bezig! Deze supermarkt in de gemeente Woerden doet het plastic servies de deur uit

Aangeboden door Plus van Velzen Harmelen 18 april 2019

Natuurlijk ga jij voor al jouw boodschappen naar een supermarkt. Of misschien laat je het wel bezorgen. Wat je vaak niet ziet is hoe de supermarkten achter de schermen met heel veel mooie dingen bezig zijn. Zoals met biologische producten, het milieu en lokale initiatieven. En wist je dat een supermarkt daar zelfs een prijs voor kan winnen? 

Dit jaar ging de prijs voor de meest verantwoorde supermarkt naar Plus. En daar zijn ze bij de supermarkt in Harmelen heel blij mee! En ze gaan in Harmelen lekker door met verantwoord bezig zijn. Binnenkort gaat ook het plastic wegwerpservies de deur uit.

Supertrots

Patrick Bijman, de bedrijfsleider van Plus Van Velzen in Harmelen is supertrots. “Geweldig toch! We krijgen deze prijs dan wel voor het vijfde jaar op rij, maar we blijven hard werken om ook de meest verantwoorde supermarkt te blijven. We werken nauw samen met de voedselbanken in Woerden en Lopik en we bezorgen de boodschappen in een 100% elektrische auto. Daarnaast investeren we veel in opleidingen voor onze medewerkers.”

Veel streekproducten

“Waar we ook erg trots op mogen zijn, dat zijn de samenwerkingen met lokale streekleveranciers uit het Groene Hart. Hierdoor hebben we een divers assortiment met veel producten uit onze eigen regio”, vertelt Patrick.

Volgende stappen: doei plastic wegwerpservies

De volgende stappen die Plus Van Velzen in Harmelen gaat maken, zijn onder andere het minder en duurzamer verpakken van producten en het nog gezonder maken van de producten. “Het plastic wegwerpservies wordt met ingang van dit barbecueseizoen al vervangen door herbruikbare varianten”, zegt Patrick. “Zo willen we de milieu-impact van verpakkingen kleiner maken.”

Lokale betrokkenheid

Onderzoeksbureau GfK houdt jaarlijks bij supermarkten een zogeheten duurzaamheidsonderzoek. De supermarktketens worden door bijna 5.000 consumenten beoordeeld op negen thema’s. Dit zijn Klanten en Maatschappij, Gezondheid, Duurzame handel, Klimaat, Lokale betrokkenheid, Fairtrade, Voedselverspilling, Dierenwelzijn en Medewerkers. Plus staat bij alle thema’s in de top 3. Het aspect waar Plus echt het onderscheid mee maakt in vergelijking met andere supermarkten is de lokale betrokkenheid. Plus Van Velzen sponsort onder andere veel sportclubs en lokale initiatieven en werkt samen met Voedselbank Woerden en Lopik.


Lees ook:

Medewerkers plus van velzen harmelen

Deze mensen werken in de leukste supermarkt van Harmelen

We kennen allemaal wel de gezichten van de medewerkers van de supermarkt waar je je boodschappen doe...


Meer over Plus van Velzen Harmelen ontdekken?

Plus van Velzen Harmelen

supermarkten

Gesloten08:00 - 20:00

Kerkweg 7-11, Harmelen

Bekijk meer:supermarkten

adv.