Olympische Spelen in Woerden in 2032?! Daar denken we graag even over mee

Door Sylvia Vos 12 februari 2018

Zijn jullie ook helemaal in de Olympische stemming? Niet alleen door die eerste medailles, maar ook dit: wat is er nou lekkerder dan sport beleven vanaf je luie bank? En nu we het toch over de Olympische Spelen hebben, wist jij dat er weleens gespeculeerd is over een Olympische Spelen in Woerden? Echt waar! Je kunt je zelfs aanmelden bij het Facebookevenement voor de opening. Wij dromen graag even mee met de mensen achter dit lumineuze idee!  

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

De sporten doen we hier

Singel Woerden roeier
Foto: indebuurt Woerden

Het beachvolleybaltoernooi houden we aan de Cattenbroekerplas, wildwatervaren, roeien en kanoën doen we op de Singel (hebben we wel deze verbouwing nodig om helemaal rond te kunnen), cross country doen we in het Brediuspark (wij juichen dan vanaf het terras bij dit nieuwe theehuis), klimsport plannen we in het Molenvlietpark (alleen die heuvel ietsjes ophogen) en schieten in de kelder van de Bistronoom (dat was toch al een schietbaan vroeger).

En: we breiden het Batensteinbad uit met nóg een bad, maar dan een van 50 meter (dat moet namelijk voor de Spelen). En dan zorgen we meteen voor een afschuifdak, hebben we meteen dat zo gewenste buitenbad in Woerden. Win-win!    

Gevraagd: organisatietalent en vrijwilligers

Vakantieweek familieavond Woerden vrijwilligers rode leger
Foto: Woerdense VakantieWeek

Er zijn voor het organiseren van Olympische Spelen natuurlijk wel mensen nodig die ervaring hebben met het organiseren van een groot evenement. Nou, me dunkt. Er zijn zóveel evenementen in Woerden (check dit lijstje van 2018 maar eens), dat zou toch moeten lukken. Als organisatoren van bijvoorbeeld Triathlon Woerden, Nacht van Woerden en de VakantieWeek de koppen bij elkaar steken, moet je eens zien wat er gebeurt.

Volgens de IOC-checklist zijn zo’n 45.000 vrijwilligers nodig. Daar zijn we in Woerden al aardig mee op weg denken wij. Want vrijwilligers, daar grossieren we in.

Opening ceremonie

Mensen op sociale media gingen los op de dansers bij de openingsceremonie in Pyeongchang, want man, die toonden een uithoudingsvermogen! We hebben in Woerden natuurlijk ook goede dansers zat. En in het specifiek hebben we deze dansers, die in elk geval de druk van een miljoenenpubliek al gewend zijn. Bovenstaand filmpje van Saskia’s Dansschool werd zo’n 58 miljoen keer bekeken. Wij stemmen wel voor een (bij)rolletje voor de hond uit dit filmpje in de ceremonie. 

We maken het hartstikke Woerdens

Rocco BorrelNoot Woerden bierbrouwerij
Rocco van BorrelNoot brouwt bier in zijn schuur. Zie de installatie rechts op de foto. Foto: indebuurt Woerden

Oké, er is wel héél veel voorstellingsvermogen nodig voor dit bijzondere idee. Maar hé, wie had ooit voor mogelijk gehouden dat de koning over Woerden zou spreken in zijn nieuwjaarstoespraak. En dat is ook gebeurd!

Voorlopig zullen we het gewoon moeten doen met kíjken naar de Spelen op tv. Dan maken we dat maar in elk geval zo Woerdens mogelijk. We eten er een bakkie snert met poffertjes bij en doen vervolgens een biertje van brouwerij Borrelnoot met een blokje Woerdense kaas gedipt in Woerdense mosterd van Van Bemmel. Hup Holland!

Oh ja, je alvast aanmelden voor de openingsceremonie van het Spelen in Woerden in 2032? Dat kan hier.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.