Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hardlooproutes in Woerden: dit zijn 5 hele mooie!

Door Jurgen Rupschus 3 juli 2017

Als je een ervaren hardloper bent, dan loop jij ongetwijfeld trouw je vaste rondje. Maar af en toe een nieuwe route lopen is ook weleens leuk. En je leert de prachtige omgeving van Woerden nog beter kennen. Daarom hebben wij de mooiste routes (lang en kort) voor je uitgestippeld. Zweten maar!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

À la Singelloop

Hardlopen Woerden Singelloop

Rennen langs de Singel. Een van de bekendste rondjes in Woerden. Eentje die je gelopen moet hebben. En je oefent alvast voor de volgende Singelloop! Als het te donker is, kun je ervoor kiezen om ook door de binnenstad te lopen. Hier zijn de paden goed verlicht. Een rondje is ongeveer drie kilometer, maar… afsnijden mag! Check hier langs welke mooie plekjes je loopt.

Hardlopen Woerden singel

Rondje om de plas

Hardlopen Woerden Cattenbroekerplas

Behalve lekker zwemmen, kun je ook een rondje rennen om de Cattenbroekerplas. Aan de ene kant de mooie plas en aan de andere kant de A12 en hazen in het gras. Of de mooie woningen in Waterrijk en natuurlijk de Cattenbroekerdijk. Het is een rondje van ruim vier kilometer, dus je kunt met gemak twee rondjes rennen. Moet je even uitpuffen? Fris je dan even op en eet een pizzaatje bij EDGE.


Meer over EDGE Woerden ontdekken?

EDGE Woerden restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 22:00

Meer van Annecy 20, Woerden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Hardlopen Woerden recreatieplas

Weidepad en sportpark Molenvliet

Hardlopen Woerden Molenvliet

Een hardlooproute die je langs de koeien, treinen, een flinke heuvel en het sportpark brengt, is deze. Je loopt eigenlijk om de wijk Molenvliet heen. Als je er woont is het een thuiswedstrijd en heb je het rondje van ruim vijf kilometer binnen een half uurtje gelopen. Als je er niet woont is deze route een absolute aanrader. Tip: laat je niet ontmoedigen door de koeien die boe roepen. Dat schijnen ze vaker te doen.

Hardlopen Woerden Molenvliet

Langs de polder over Kamerik en Kanis

Hardlopen Woerden Kamerik

Als je de Weteringloop kent, dan kom je ook voor een gedeelte over deze route. Het rondje van ongeveer tien kilometer leidt je langs Kamerik en Kanis. Is het toch net iets te lang voor je? Neem dan een pauze bij het Oortjespad. Bij Kameryck kun je even lekker bijtanken. Pak voor de grap een stuk van ‘s-Gravensloot mee. Behalve de mooie huizen waar je langs loopt, heb je ook een mooi uitzicht op het platteland. In ieder geval, als je niet te veel zweet in je ogen hebt.


Meer over Buitenplaats Kameryck ontdekken?

Buitenplaats Kameryck restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 22:00

Oortjespad 3, Kamerik

Bekijk meer:restaurants en horeca

Hardlopen Woerden Kamerik

Nieuwerbrug en terug

Hardlooproutes Woerden Nieuwerbrug

Of ga lekker de andere kant op richting Nieuwerbrug. Dit is van deze vijf routes ook de langste. Om wat moed bij elkaar te rapen, begin je met een rondje door het Schilderskwartier. Hier kom je langs haven De Greft en het Grechtplantsoen. Mooie plekjes om bij daglicht langs te lopen. Hierna vervolg je je weg over Rietveld naar Nieuwerbrug. Prachtige plattelandsplaatjes kun je hier maken van het Groene Hart. Je steekt hierna de provinciegrens en de rivier over en gaat via een pad langs de Oude Rijn weer terug naar Woerden. Succes!

Hardlopen Woerden Nieuwerbrug

Route gemist?

Mis jij een mooie route in dit lijstje? Vertel ons dan wat jouw favoriete hardlooproute in en om Woerden is via [email protected].

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.