Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Last minute surprise-inspiratie: check deze echte Woerdense mini-Koeiemart (en hoe je hem maakt)

Door Sylvia Vos 4 december 2018

Nog één nachtje slapen en dan moet-ie klaar zijn: je surprise. Zit je al sinds de lootjes zijn getrokken met je handen in het haar? No stress, we helpen je op weg met deze typisch Woerdense surprise-inspiratie: een miniatuur Koeiemart. 

We hadden nogal wat ideeën: minimolen de Windhond maken, een van de kerken in miniatuur, een vestingwerk van klei en een gigapunt Reypenaer… Maar uiteindelijk won het meest Woerdense evenement ever het van alle andere ideeën: een miniatuur Koeiemart. En dan natuurlijk wel een complete tent gevuld met koeien en mensen en kraampjes. Zoals het in het echie ook altijd is.

Dit heb je nodig:

Wat je nodig hebt als je dit zelf wilt maken? Een stuk karton en of deksel voor de bodem, rietjes voor de tentdoekpalen, patroonpapier en of een witte plastic zak voor de zijkanten en het dak. We knipten de wapens van wat speelgoedsoldaatjes af (beetje gek natuurlijk anders) en printen wat koeien en kraampjes op wit papier, die we zelf even inkleurden tijdens de lunchpauze. Nog wat stro op de grond et violá.

Kind kan de was doen, bam! Dat wordt scoren op pakjesavond. Voor een uitgebreide ‘how to’, mocht je zelf aan de slag willen, klik je hier.

Nog op zoek naar typisch Woerdense gedicht-inspiratie? Hebben we ook voor je. Graag gedaan!

Sinterklaas gedichten Woerden

Met deze écht Woerdense Sinterklaasgedichten steel jij zeker de show

Sinterklaas zat te denken, wat hij Pietje toch zou schenken... Ben jij niet zo’n dichttalent? Of heb...

adv.