Hier haal je volgens jullie de lekkerste oliebollen van Woerden

Door Jurgen Rupschus 29 december 2018

We vroegen jullie waar je de lekkerste oliebollen in Woerden kunt halen. Want jullie zijn de echte kenners wat betreft deze lekkernij. En wat blijkt: je kunt op veel plekken een heerlijke bol halen. Daar mogen we heel blij mee zijn in Woerden! Let op: dit is dus geen oliebollentest, maar een lijst gemaakt op basis van stemmen.

Deze oliebollenbakkers krijgen van jullie de meeste stemmen:

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

De bakkers in de Rijnstraat

Bakkerij Brokking scoorde vaak al goede cijfers in de AD Oliebollentest (die inmiddels niet meer bestaat). En Brokking deed het ook goed bij een alternatieve oliebollentest (deze); de tweede plek in de provincie Utrecht. In Woerden vind je Brokking op Rijnstraat 52. Bakker van Maanen (Rijnstraat 40) kreeg evenveel stemmen en daar zijn ook goede bollen te halen volgens jullie.

Swipe naar links of klik op het pijltje voor bakkers waarop nog meer is gestemd.

Oud Hollandse gebakkraam Muller – Woerden

De kraam staat elk jaar weer bij de Westdam. Gera beschrijft op Facebook de oliebollen als ‘heerlijk, niet te droog, niet te vet, precies goed!’ Mirte Damen schrijft in haar column in de Woerdense Courant het volgende: “Willem Muller is vakman in hart nieren samen met zijn vrouw. Zij bakken alleen tijdens het seizoen, maar zouden dat in heel Nederland moeten doen.”

Swipe naar links of klik op het pijltje voor bakkers waarop nog meer is gestemd.

Bakkerij Griffioen – Harmelen

De bakker in Harmelen heeft ook deze lijst gehaald. Mirte is vol lof over de bollen in de column: “Luchtig, fijn van smaak en krokant. Je proeft vakmanschap. De uitgekiende echte superfijne banketbakkersbol.”

Swipe naar links of klik op het pijltje voor bakkers waarop nog meer is gestemd.

Bakkerij Verweij – Woerden

Nog zo’n fijne Woerdense bakkerij waar je superbollen kunt halen. “Echt een fijne bol met alles erop en eraan. Je merkt echt dat hier veel aandacht aan is besteed”, aldus Mirte in haar column. En daar zijn jullie het blijkbaar helemaal mee eens! Je vindt de bakkerij in winkelcentrum Tournoysveld.

Swipe naar links of klik op het pijltje voor bakkers waarop nog meer is gestemd.

Bakkerij van Leeuwen – Woerden

De bollen van Bakkerij van Leeuwen ken je misschien ook wel van de Koeiemart. Maar met oud & nieuw zijn ze ook heel lekker! Jullie stemden op de bakker met veel uitroeptekens. En Mirte schrijft het volgende over de bakkerij in de Havenstraat: “Bakt echt de geweldige feestbol naar geheel eigen recept tot in de perfectie uitgevoerd met een volle smaak van echte roomboter.” Maar één bakker kreeg meer stemmen.

Swipe naar links of klik op het pijltje voor de bakker waarop het meest is gestemd

Bakkerij de Leeuw – Zegveld

De bakker die er qua stemmen met kop en schouders bovenuit steekt is Bakkerij de Leeuw in Zegveld (Hoofdweg 91). Volgens Gert-Jan en Ans zijn de oliebollen ‘krokant, goed gevuld, goed gaar, mooi formaat!’ En Mirte noemt de oliebol van De Leeuw een klassieker. Paul schreef op onze Facebookpagina zelfs een gedicht:

‘Wilt u een heerlijke oliebol kopen
Dan moet u even naar bakkerij de Leeuw lopen,
Oliebollen vers uit de pan,
Daar kan geen andere bakker tegen an’

Ook handig om te weten: elke zaterdag staat Bakkerij de Leeuw op de streekmarkt op het Kerkplein in Woerden.

Oliebollen aanbiedingen

Last minute oliebollen kopen in Woerden: bij deze bakkers kan dat op maandag 31 december

Wil jij nog last minute oliebollen kopen in Woerden? Dan moet je er heel snel bij zijn. Gelukkig kun...
Vuurwerk

Oud & nieuw: dit wordt het weer in Woerden tijdens de jaarwisseling

Man, wat kijken we allemaal uit naar de jaarwisseling 2018 / 2019. Al is het misschien niet alleen o...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.