Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Robert Jan liep een halve marathon: ‘dit is een prachtige plek om te lopen’

Aangeboden door NN Running Day 13 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Woerden? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Robert Jan deed ook mee: “Het was soms net of ik terug was in Eindhoven. Een leuke ervaring!”

Het afgelopen weekend was het eindelijk zover. Robert Jan uit Woerden kon eindelijk weer meedoen aan een hardloopevent. Alleen deze keer stonden er geen duizenden mensen hutjemutje aan dezelfde startlijn. Nee, Robert Jan en zijn vriend Bastiaan gingen de uitdaging aan en liepen de halve marathon van Eindhoven. Maar deze keer bleven ze iets dichter bij huis.

Kasteel de Haar

De heren kozen voor een route die voor hen beide het beste uitkwam. “Bastiaan woont in de Meern en ik in Woerden. We hebben gekozen voor het mooie Haarzuilens, rondom Kasteel de Haar. Tussen Woerden en de Meern in zo ongeveer. Wel zo handig voor ons allebei. En door de opzet van het event kon het gewoon.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Het doel van Robert Jan was om de halve marathon uit te lopen. “Dat is gelukt, binnen de twee uur zelfs. Ik merkte de afgelopen maanden dat het fijn was om iets hebben om lekker naartoe te trainen. Ik zou eigenlijk in het voor- en het najaar een marathon lopen, maar die zijn allebei gecanceld. Nu had ik me hiervoor ingeschreven, dus je wilt iets volbrengen. NN Running Day helpt heel erg om wel die 12 tot 21 kilometer trainingen te blijven doen.”

Halve Marathon Eindhoven

NN Running Day was niet de eerste hardloopwedstrijd waar Robert Jan aan deelnam. “Ik heb in Amsterdam gelopen, de Singelloop in Utrecht heb ik meerdere keren gedaan en ik heb ooit meegelopen in Eindhoven. Dat maakte de halve marathon van gisteren extra leuk, want ik ging echt terug naar het moment dat ik in Eindhoven liep.”

My Trace app

Tijdens NN Running Day kreeg elke loper gedurende de run informatie over de virtuele route, opzwepende muziek en gejuich van publiek te horen via de My Trace app. “Ik liep op een gegeven moment langs het Philips stadion, terwijl ik middenin de natuur liep. Tegelijkertijd hoor je dan schreeuwende mensen en soms zelfs een drumbandje langs de weg dat het loopritme aangaf. In combinatie met mijn eigen Spotify lijstje, die kon worden gekoppeld aan de app, was het echt heel leuk.”

Samen lopen

“Je kon achteraf ook de virtuele route zien die je in Eindhoven gelopen zou hebben. Dat is ook grappig.” Dat ook kon zien als hoeveelste hij was gefinist, dan was minder belangrijk. “Ik wilde gewoon lekker lopen. Het was net even lekker weer, dus er waren wel meer mensen op de been. Dat maakte het ook leuk.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

NN Running Day
Foto: Robert Jan Werkhoven

“De volgende keer schrijf ik me weer in. Ik zou dan wel iedereen aanraden om samen met iemand dezelfde run te lopen, op gepaste afstand uiteraard. We konden af en toe kletsen over waar we virtueel liepen en over het publiek dat we hoorden op de audio. Dat maakte het voor ons extra leuk en dat is toch ook waarom je aan een event meedoet.”

Ook meedoen?

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:
  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.
Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!

Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.