Van appartement tot pakhuis: hier woon je binnenkort aan het water

Aangeboden door SamenThuis Vastgoedontwikkeling

Wonen op de Westerwal | Beeld: SamenThuis Vastgoedontwikkeling

Wonen op de Westerwal betekent wonen aan het water. Binnenkort komt er in Oudewater een nieuwe woonwijk. Hier leef je in de sfeer van het historische plaatsje, met de gemakken van nieuwbouw. Klinkt goed, toch? De eerste woonbuurten zijn al in de verkoop!

In totaal komen er bijna 100 uiteenlopende woningen in Westerwal. Deze zijn verspreid over verschillende woonbuurten. De hele wijk is geïnspireerd op het industriële verleden en de historie van de oude waterstad. In Oudewater woon je in het Groene Hart, vlak bij grote steden als Utrecht en Gouda. Het schattige centrum ligt ook nog direct aan de Hollandsche IJssel. Hoe de nieuwe wijk eruit komt te zien? Dat zie je op het filmpje hieronder.

Lees verder onder de video >

Leven aan de Westerwal

Op de Westerwal woon je aan het water, of dat nu in een appartement is of in een grote woning. Je haalt vers brood bij de bakker om de hoek, pakt een terrasje in het centrum en wandelt door de authentieke straten van Oudewater. Uniek: vanaf je eigen aanlegplek stap je aan boord om een middagje te varen. Lijkt dat je wat? Jij kunt nu één van de eerste huizen kopen!

Veel verschillende woningen

Er worden verschillende woningen gerealiseerd: herenhuizen, pakhuizen, rijwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Voor ieder wat wils dus!

Fase 1 en 2 zijn nu in de verkoop. Hier zijn nog herenhuizen en rijwoningen beschikbaar. De woningen kijken uit op de kade of hebben achtertuinen met vlonders aan het water. Deze huizen hebben een woonoppervlakte vanaf 108 vierkante meter tot 208 vierkante meter met zelfs vier verdiepingen! Prijzen voor deze woningen beginnen bij 545.000 euro vrij op naam. Heb je een auto? Die parkeer je in de stallingsgarage onder de daktuinen of de zogenaamde Parkeerloods.

Lees verder onder de afbeeldingen >

Unieke wijk

In de nieuwe wijk komen twee sloephavens met een botenhelling en aanlegplaatsen. Dat is uitzonderlijk! Om het nog mooier te maken komt er een Botenhuis. Dit wordt een buurthuis waar je kunt borrelen of etentjes, exposities en andere activiteiten kunt organiseren. Leuk! Bovendien heeft het Botenhuis een terras. Ook is er ruimte voor ligplaatseigenaren om zelf onderhoud aan hun boot uit te voeren. De toekomstige bewoners mogen die ruimte ook gebruiken voor hun eigen invulling.

Met het oog op de toekomst

Het charmante van Oudewater blijft bij deze nieuwe wijk, maar de woningen zijn ontworpen met het oog op de toekomst. De woningen hebben een duurzame isolatieschil, zonnepanelen en zijn All-Electric, dus gasloos. Reken dus op meer wooncomfort en minder energielasten. Ook wordt de wijk groen en ecologisch ingericht. De natuur krijgt de ruimte, er komen plekken om te spelen en er komt een groene wandelroute langs de vestingwerken.

Lees verder onder de afbeeldingen >

Interesse?

De bouw van de eerste fase begint dit jaar al. Zie jij jezelf hier al wonen? Er zijn nog woningen beschikbaar. Check de website voor het aanbod en meer info en maak een afspraak met de makelaar.

Meer in deze categorie

Nieuwbouw

Ga naar “Cadeautje: Woerden krijgt miljoenen van het Rijk voor woningbouw”

Cadeautje: Woerden krijgt miljoenen van het Rijk voor woningbouw

Middelland de houttuin
Ga naar “14 x wat je wil weten over de plannen voor Woerden de komende vier jaar”

14 x wat je wil weten over de plannen voor Woerden de komende vier jaar

rembrandtbrug woerden
Ga naar “Kunnen Woerdenaren straks wonen in de tuinen van Petra en Sandra? ‘Het eerste plan voor microwoningen is ingediend’”

Kunnen Woerdenaren straks wonen in de tuinen van Petra en Sandra? ‘Het eerste plan voor microwoningen is ingediend’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Diverse Huizedop kerst deco € 5,99”

Diverse Huizedop kerst deco € 5,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Kruidvat theelichten 3 stuks € 9,99”

Kruidvat theelichten 3 stuks € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit flairbroek** € 9,99”

True Spirit flairbroek** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Alle Zanetti geraspte kaas van de zelfbedieningsafdeling van € 4,18 voor € 2,09”

Alle Zanetti geraspte kaas van de zelfbedieningsafdeling van € 4,18 voor € 2,09

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Alle Fuze Tea 0.25-1.25 liter* van € 4,18 voor € 2,09”

Alle Fuze Tea 0.25-1.25 liter* van € 4,18 voor € 2,09

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Customer Service medewerker”

Customer Service medewerker

 • Groenendijk Bedrijfskleding
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Linschotenloop”

Linschotenloop

 • 17 december 2022
Linschotenloop 2018 hardloopevenementen