Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Robert Jan loopt binnenkort een marathon: ‘Het duurde heel lang voor ik fit was’

Aangeboden door NN Running Day 30 september 2020

Van NN Marathon Rotterdam tot de 43ste Woerdense Singelloop, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaar. Superjammer als je wél keihard hebt getraind. Maar er is goed nieuws! Er is een nieuw hardloopevent dat sowieso doorgaat: NN Running Day. Op zondag 11 oktober kun je in Rotterdam meedoen aan een van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden die zijn afgelast dit jaar. Via een app ervaar je de run alsof je er écht bent. De Woerdense Robert Jan gaat de uitdaging aan: “Het voelt goed om weer een doel op de agenda te hebben.”

In april zou Robert Jan Werkhoven voor de tweede keer meedoen aan de NN Marathon Rotterdam, waarvoor hij hard aan het trainen was. “Het zou niet mijn eerste marathon zijn geweest, maar om je voor te bereiden op zo’n run is niet niks. Als je het gevoel van zo’n aankomend evenement mist, loop je vrij doelloos je rondjes.”

Fit worden en blijven

De NN Running Day helpt Robert Jan om een doel te stellen en fit te blijven. Fit worden was voor hem een lang traject. “Voordat ik überhaupt kon gaan hardlopen, ben ik eerst gaan zwemmen en gaan fietsen. Toen mijn lichaam er klaar voor was ben ik gaan trainen”, legt hij uit. “Op een gegeven moment bereik je het punt dat je zonder al te veel moeite lekker een rondje kan lopen. Dan heb je de flexibiliteit om te gaan lopen wanneer het je uitkomt, dat is het mooie aan deze sport.” Of hij nou een rondje Singel loopt of Woerden uitgaat richting Harmelen of Nieuwebrug, genieten doet hij altijd.

Robert Jan. Foto: Kirsten Bliekendaal

Mooiste marathon van Nederland

Inmiddels heeft hij wel bewezen dat hij fit is, door mee te doen aan de grootste marathons ter wereld. “Ik heb eerder de NN Marathon Rotterdam gelopen en heb meegedaan aan de marathon van Amsterdam en New York. Trainen voor dat soort evenementen betekent gezond blijven en ontspanning. Tijdens mijn training én tijdens een wedstrijd kan ik echt even mijn hoofd leegmaken.” Dat wil hij tijdens de NN Running Day weer ervaren.

Via de app kun je de marathon zo natuurgetrouw mogelijk beleven. Onderweg hoor je aanmoedigingen van het publiek, word je op de hoogte gehouden van je tussentijd en hoor je waar je je zou bevinden op het originele parcours. Na afloop zie je alle informatie en je eindtijd in een persoonlijke tijdlijn. “Ik ben iemand die graag bijhoudt hoe het gaat”, zegt hij, vooruitblikkend op zijn prestaties. “Ik ben erg van de loopschema’s, zodat ik ook mijn progressie kan zien. Een hardloopevent op de agenda helpt daarbij, want dan weet je wanneer je moet pieken.”

Doe ook mee!

Lijkt het je wel wat om – net als Robert Jan– op zondag 11 oktober mee te doen aan NN Running Day? Dat kan! Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je de 11gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.