Esther viel 15 kilo af: ‘Dit is de beste keuze die ik in lange tijd heb gemaakt’

Aangeboden door Vida Vitaal

Voor- en na-foto van Esther | Foto: Vida Vitaal

Gewicht verliezen en lekkerder in je vel komen te zitten: dat is het doel dat veel mensen zichzelf stellen. Esther Gerbracht (35) kan erover meepraten. Ze realiseerde zich dat ze om blijvend kilo’s te verliezen wel wat professionele hulp kon gebruiken. Dit bleek voor haar een gouden zet: dankzij het driestappenplan én de coaching van Vida Vitaal raakte Esther maar liefst 15 (!) kilo kwijt.

Esther begon in augustus 2020 met het effectieve driestappenplan van Vida Vitaal. “Ik zat op dat moment al heel lang niet lekker in mijn vel. Zelf probeerde ik al een paar keer om gewicht te verliezen, maar zonder succes… Dan besloot ik bijvoorbeeld te stoppen met snoepen, maar na drie dagen lukte het al niet meer”, vertelt Esther. “Op eigen kracht kun je wel tijdelijk afvallen, maar ik merkte dat ik snel terugviel in mijn oude regime. Blijvend gewicht verliezen vergt een verandering van je leefstijl. Ik probeerde het eerst op eigen houtje, maar kwam tot de conclusie dat ik zo geen succes op de lange termijn zou behalen.”

‘Ik wilde graag weer leuke kleren dragen’

Op Facebook zag Esther een voor- en na-foto voorbijkomen van een bekende die veel kilo’s was kwijtgeraakt dankzij hulp van Vida Vitaal. “Ik dacht meteen: dit wil ik ook! Dus nam ik contact met die kennis op om te vragen hoe zij het had gedaan. Zo kwam ik bij Stein van Vida Vitaal terecht.”

Naar eigen zeggen was Esther meteen vanaf het begin ontzettend gemotiveerd om veel gewicht te verliezen. “Ik was voorheen onzeker over hoe ik eruitzag. Ik kon vaak niet de kleren kopen die ik leuk vond, vanwege mijn gewicht. Na de eerste afspraak met Stein wist ik dus meteen: ik ga het gewoon doen!”

Lees verder onder de foto >

Esther voor en na

Een drukke baan en een gezin

In het dagelijks leven werkt Esther als HR manager. Daarnaast is ze moeder van twee jonge kinderen van twee en zes jaar oud. Hoe lukt het haar tóch om daarnaast trouw het stappenplan van Vida Vitaal te volgen? “Voor mij waren de weegmomenten een perfecte stok achter de deur”, zegt Esther. “Helemaal omdat ik na ongeveer twee weken al resultaat merkte! Mensen in mijn omgeving vroegen me ook of ik was afgevallen. Dat maakte dat ik enorm gemotiveerd was en het echt wilde volhouden.”

Al was het echt niet altijd even makkelijk. “Ik wist vooraf wel dat het moeilijk zou worden, maar niet hóe moeilijk”, zegt Esther. “Met name het begin was pittig. Dan stond ik bijvoorbeeld te koken voor mijn gezin, maar kon ik zelf niet mee-eten. Al went het wel snel.”

‘De lockdown was mijn kans’

Achteraf gezien is Esther blij dat ze júist de lockdownperiode koos om zich te focussen op haar gewichtsverlies. “In deze periode zijn er minder sociale gelegenheden en dus minder verleiding. Natuurlijk waren er soms wel etentjes met vrienden waarop ik het lastig had. Dan zat iedereen aan een wijntje en ik aan het water. Als ik het een keer moeilijk had, sprak ik dat altijd uit. Gelukkig kreeg ik dan altijd steun! En ik wist natuurlijk heel goed waarvoor ik het deed.”

Zelfverzekerd in een mooie jurk

Eind februari 2021 was het tijd voor feest: Esther was toen maar liefst 15 kilo afgevallen! “Het voelde geweldig! Ik ben gelijk nieuwe kleren gaan kopen. Dat moest ook wel, want al mijn oude kleding was inmiddels veel te groot.” Voordat Esther het traject begon, droeg ze vaak oversized kleding die haar lichaam verhulde. “Na afloop hoefde dat niet meer. Ik kon weer met een goed gevoel aansluitende kleding en jurken dragen waarin je mijn figuur zag.”

Het doorlopen van het programma van Vida Vitaal heeft Esthers leven flink veranderd. “Na afloop van het programma kreeg ik van Stein een handig voedingsschema. Dit helpt me om gezond en afwisselend te blijven eten. Vroeger at ik bijvoorbeeld ’s morgens en ’s middags brood, maar nu start ik de dag met kwark en havermout. Vroeger at ik gewoon waar ik zin in had, maar nu let ik echt op wat ik precies eet. Daarnaast voel ik me ook veel beter: ik ben een stuk zelfverzekerder geworden.”

Een coach die altijd bereikbaar is

Over het driestappenplan van Vida Vitaal zegt Esther: “Het vergde doorzettingsvermogen, maar als je het serieus aanpakt, werkt het écht. De eerste twee weken zijn pittig – je moet toch even omschakelen. Daarna loont het al snel.”

Ook over de 24/7 coaching die was inbegrepen is Esther heel tevreden. “Stein – mijn coach – is erg mensgericht, luistert goed en kan zich goed inleven. Daarnaast gaf hij fijne tips en legde hij goed uit hoe dingen precies werken in je lijf.” Dat Stein 24/7 bereikbaar was, vond Esther ook erg prettig: “Ik heb hem weleens geappt als ik met vrienden ging eten en twijfelde of het slim was om een bepaald gerecht te eten. Dan vroeg ik: kan ik dit eten in deze fase, of weet jij een betere vervanger? Tot slot kon ik met Stein ook praten over andere dingen die speelden in mijn leven. Hoe je je voelt heeft invloed op je proces, dus daarover kunnen praten was heel fijn.”

Wil jij ook blijvend kilo’s verliezen? Klik dan hier voor meer informatie of een vrijblijvend telefoongesprek.


Vida Vitaal

Pompmolenlaan 26, 3447 GK Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Vida Vitaal

Pompmolenlaan 26, 3447 GK Woerden

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Partnerbijdragen

Ga naar “Klussen kan makkelijker én voordeliger: ‘Bij ons huur je alles wat je nodig hebt’”

Klussen kan makkelijker én voordeliger: ‘Bij ons huur je alles wat je nodig hebt’

Aangeboden door Gromax Verhuur Woerden

Stefan Visser (rechts) en Yoran Janknegt van Gromax Woerden
Ga naar “Nieuw op indebuurt: hier vind je de beste aanbiedingen bij restaurants in Woerden en omgeving”

Nieuw op indebuurt: hier vind je de beste aanbiedingen bij restaurants in Woerden en omgeving

Aangeboden door deals.indebuurt

Ga naar “Jummie! Deze nieuwe broden zijn heerlijk én gezond: ‘Smaak staat bovenaan’”

Jummie! Deze nieuwe broden zijn heerlijk én gezond: ‘Smaak staat bovenaan’

Aangeboden door Brood & Ko Woerden

In onze gids

Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Solar tafelkaarsjes € 4,99”

Solar tafelkaarsjes € 4,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Michael Kors zonnebril € 69,99”

Michael Kors zonnebril € 69,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “5-daagse treinreis incl. hotelovernachtingen € 199,00”

5-daagse treinreis incl. hotelovernachtingen € 199,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “EXTRA PRODUCTEN VOOR € 0,99”

EXTRA PRODUCTEN VOOR € 0,99

 • Lidl
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Corporate recruiter”

Corporate recruiter

 • STEF Nederland B.V.
 • Parttime

Topper

Ga naar “Telefoniste”

Telefoniste

 • Luba Uitzendbureau Woerden
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker ledencontact en examens luchtsportbond”

Medewerker ledencontact en examens luchtsportbond

 • Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Secretaresse”

Secretaresse

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Doktersassistent(e)”

Doktersassistent(e)

 • Huisartsenpraktijk Iepenhof
 • Parttime

Topper