Zou jij het kunnen? 600 leerlingen van het Minkema College gaan een dag offline

Door Sylvia Vos 20 november 2018

De hele dag geen mobiele telefoon… Geen Instagram, geen Facebook, Snapchat, Whatsapp, noem maar op. Dat gaan zeshonderd leerlingen van het Minkema College deze week (donderdag 22 november) een dagje doen. Gewoon ouderwets een dagje naar school, zonder telefoon, die blijft thuis. Zou jij het kunnen? 

Met het bijzondere initiatief, de offline-dag, wil de school de leerlingen bewust maken van het nut van digitale middelen en sociale media. Maar ook van de nadelen: het gevoel áltijd online te moeten zijn, minder face-to-face-contact en de invloed van bijvoorbeeld sociale media op berichtgeving.

Media madness

Het offline zijn past bij het thema van de maand november op de school. Dat is namelijk Media Madness; de maand van de media. Tien maanden lang heeft de school elke maand een thema, vanwege het 100-jarige bestaan.

Bij de entree van de school staat donderdag een krijtbord met roosterwijzigingen. De conciërge laat met een bel weten als de pauze begint. En in de pauze wordt er geen Instagram gecheckt, maar worden er spelletjes gespeeld.

YouTuber Noah

De dag wordt afgesloten met een meet-and-greet met YouTuber Noah Zeeuw. Noah vertelt de leerlingen over zijn ‘online leven’ en laat de mooie kanten, maar ook de nadelen hiervan zien.

Voor de ouders van leerlingen in de leeftijd 10-14 is er ook nog iets bijzonders tijdens de Media Madness-maand. Op donderdag 29 november kunnen ze luisteren naar advies over omgaan met digitale challenges van nu: sexting, online pesten en meer van dat soort dingen.

Minkemaleerlingen weiland Steinhagenseweg

Ruim tweeduizend jongeren in een weiland? Dit is wat ze daar deden

Wie maandagochtend (24 september) over de Steinhagenseweg reed of in de trein zat,  kan het bijna ni...
Minkema Stein loopt voor water Asha Somalie

Asha liep vroeger voor water in Somalië en nu met Minkemaleerlingen in Woerden

Bij het Minkema Stein werd deze week 'gelopen voor water'. Met zes liter water legden de leerlingen ...
Politiedag sirenes kinderen snel en polanen

Sirenes en drukte in Snel en Polanen: dit is er aan de hand

In Snel en Polanen zijn veel sirenes te horen en duizenden kinderen te zien. Is het een soort van po...

adv.