Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo kun jij de Voedselbank in Woerden helpen: ‘Acties voor vers voedsel hard nodig’

Door Jurgen Rupschus 24 maart 2020

In Nederland zijn verschillende voedselbanken gesloten omdat er te weinig vrijwilligers zijn. In Woerden is de Voedselbank gewoon open. Vorige week kwam er nog veel vers voedsel binnen. Onder andere van horeca en kinderdagverblijven die moesten sluiten door de maatregelen rondom het coronavirus. Heel mooi, maar dit aanbod slinkt en de Voedselbank moet zich daarnaast houden aan regels voor voedselveiligheid. Zo kunnen bereide maaltijden niet aangenomen worden vanwege deze regels. Dat is begrijpelijk, maar je kunt wel op een andere manier helpen.

Een van de horecaondernemingen die vers voedsel kwam brengen is het restaurant Het Wapen van Linschoten. “We hebben afgelopen week een hele auto vol kunnen geven aan de Voedselbank in Woerden en daar waren ze erg blij mee. We hopen woensdag weer een nieuwe lading te geven”, vertelt Roos van der Woude van het restaurant. Het restaurant in Linschoten doet net als veel andere restaurants aan thuisbezorging, maar je kunt via hun website ook een donatie voor de Voedselbank doen. Hiervoor hoef je niet per se iets te bestellen bij het restaurant. “En mensen beginnen steeds meer te doneren, heel mooi!”

Acties bij supermarkten in Woerden

Op woensdag 25 maart worden bij de supermarkten van Jumbo in Woerden onder andere verse producten ingezameld voor de Voedselbank. Jij kunt bij de supers in Molenvliet, Snel en Polanen en Tournoysveld voedsel kopen en dat direct doneren.

Doneren

Via een doneeractie van boerin Toos van Soest is al bijna 2500 euro opgehaald voor de Voedselbank. Met dit geld worden vers fruit en verse groenten direct ingekocht bij de boer en dat gaat allemaal naar de Voedselbank. Als daar nog 500 euro bij komt, kan Toos in ieder geval twee weken lang de Voedselbank voorzien van vers voedsel. Ook jij kunt via deze link een donatie doen.

Hard nodig

De Voedselbank in Woerden laat weten dat deze acties hard nodig om vers voedsel in te zamelen. Door het hamsteren van de afgelopen weken zijn veel gezinnen met een kleine portemonnee nog meer afhankelijk geworden van de Voedselbank.


Niels Zelfstandig Wonen

Coronahulp in Woerden: hartverwarmend, Woerdenaren schieten elkaar te hulp

Het coronavirus is in heel Nederland hét gesprek van de dag, ook in Woerden. Verschillende Woerdenar...
Lotte Ruyten

Lotte was in Egypte, maar ze is weer veilig terug in Woerden

Vanaf vandaag (23 maart) vliegt er niets meer van en naar luchthaven Marsa Alam in Egypte. Vorige we...
hand sanitizers woerden

Woerdense distilleerketels worden gebruikt om hand sanitizer te maken: ‘We willen helpen’

Vanuit veel verschillende hoeken ontstaan er mooie initiatieven om mensen te helpen in de coronacris...
Binnenkijken bij Midas Catering

Op een rij: deze Woerdense restaurants bezorgen thuis tijdens corona-maatregelen

Alle horeca moet tot 28 april de deuren sluiten als maatregel tegen het coronavirus. Sommige Woerden...

Deze grote evenementen in Woerden gaan niet door of zijn verplaatst

Door alle omstandigheden rondom het coronavirus moesten (en sommige moeten dat nog) organisaties van...

adv.