Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo gaat het kruispunt bij de Boerendijk en Hoge Rijndijk eruitzien

Door Jurgen Rupschus 18 februari 2020

In Woerden wordt flink aan de wegen gewerkt. Nu nog aan de Hollandbaan en later dit jaar is de Boerendijk aan de beurt. Momenteel worden er al bomen gekapt om ruimte te maken voor de nieuwe situatie. En we laten je zien hoe het nieuwe kruispunt bij de Boerendijk en Hoge Rijndijk eruit gaat zien.

Er komen vrijliggende fietspaden langs de Boerendijk en Jozef Israëlslaan en de oversteek bij de Willem van Oranjeschool wordt aangepast. Dat zal naar verwachting in de tweede helft van 2020 gebeuren.

65 bomen weg, 35 bomen weer terug

Momenteel worden er 45 bomen gekapt en later volgen er nog eens 20 bomen aan de oostzijde van de Boerendijk. In totaal worden er dus 65 bomen weggehaald. En dat is volgens de gemeente om ruimte te maken voor het breder maken van de weg en fietspaden, maar ook omdat de bomen aan het einde van hun levensduur zijn en daardoor voor gevaar kunnen zorgen, bijvoorbeeld bij veel wind.

In de nieuwe plannen worden er 35 bomen teruggeplaatst met daarnaast veel struiken. Door de aanpassingen aan de wegen is er geen ruimte meer voor de andere bomen, laat de gemeente ons weten. “Maar de gemeente heeft wel als beleid om het aantal bomen in Woerden gelijk te houden, dus dat wordt elders gecompenseerd.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Boerendijk Woerden 2020 werkzaamheden

Planning nog niet bekend

Op dit moment is de gemeente Woerden nog bezig om een aannemer te kiezen voor de aanpassing van de Boerendijk en Jozef Israëlslaan. Pas als dat is gedaan, wordt er meer duidelijk over de planning en hoe lang de werkzaamheden gaan duren. Wel is bekend dat dit pas in de tweede helft van 2020 gaat starten. Behalve de vrijliggende fietspaden en de oversteek bij de basisschool, worden ook de kruisingen aangepast en de verkeerslichten vervangen.

Zandzakken

Wat ook gaat opvallen zijn grote zandzakken die in de Badkuip langs de Hoge Rijndijk worden gezet. Dit zal na het kappen van de bomen gebeuren. De zakken worden er neergezet om de grond vast voor te bereiden op zware belasting. Een aantal parkeerplaatsen bij K’77 is daarom niet beschikbaar. Daarnaast wordt de beschoeiing langs de Kromwijkerwetering aan de kant van de Boerendijk vervangen eind deze maand, dit zal ongeveer vier maanden duren.

Kwakelbrug

De Kwakelbrug krijgt – net als de Blokhuisbrug en Rozenbrug – dit jaar ook een grote beurt. Dit wordt voor en tijdens de werkzaamheden aan de Boerendijk gedaan. Ook hier is de exacte planning nog niet van bekend. We houden je op de hoogte!


Dit vind je misschien ook wel interessant:

katten vermist

In een week tijd zijn de twee katers van Marijke verdwenen: ‘Dit is heel verdrietig’

Je moet er niet aan denken als je huisdier vermist raakt. Helaas krijgt een aantal huisdiereneigenar...
Brediuspark Brediusboerderij

Opvallend gezicht: honderden wandelaars liepen door Woerden heen

Wie afgelopen weekend héél veel wandelaars tegenkwam, moest haast denken dat het toeristenseizoen wa...

Dankzij deze 5 tips wordt verhuizen in Woerden een eitje

Ga je het prachtige Woerden verruilen voor iets anders? Of verhuis je binnen de stad naar een andere...
André Hazes VakantieWeek Woerden 2020

Eerste namen bekend: André Hazes en Golden Earring op Woerdense VakantieWeek 2020

Ben je net je vakantie aan het het boeken? Hou dan even rekening met de Woerdense VakantieWeek. Die ...
Houttuinlaan vroeger Woerden straatnaam boerderij

Mysterie opgelost: zo komt de Houttuinlaan aan zijn naam

In de rubriek ‘Woerdense mysteries’ duiken we elke week in een Woerdens mysterieus verhaal. Dingen d...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.