Wolter Kroes was in Woerden en dit is waarom

Door Jurgen Rupschus 12 januari 2018

Viva Hollandia! Jawel, Wolter Kroes was even in Woerden. En dit keer niet om te zingen. Hij kwam bij Galerie van Slagmaat iemand in het zonnetje zetten en daarvan werden opnames gemaakt voor RTL4. Deze opnames zijn in maart dit jaar te zien op tv. 

Wolter was superpositief over Woerden, want hij kent de stad van onder andere de Woerdense VakantieWeek. Mariëtte van Slagmaat van de galerie: “Wolter noemde de WvW een geweldig openluchtfeest. Hij zei: ‘jammer van de regen dit jaar, maar het dak ging er alsnog af!’ Sympathieke vent die Wolter Kroes. Hij hoorde dat mijn schoonmoeder die dag jarig was en maakte spontaan een felicitatiefilmpje voor haar 88ste verjaardag.” We zijn het met je eens Mariëtte, geweldige kerel is het! Maar Wolter kwam nog meer doen in november van het vorige jaar.

Hemeltje

De vrijwilliger die in het zonnetje werd gezet was René Schilder uit Volendam. Met een smoesje werd hij naar Woerden gelokt. René is vrijwilliger bij de Brandwonden Stichting en ervaringsdeskundige. Hij werkte als barman in Café het Hemeltje toen daar brand uitbrak tijdens de Nieuwjaarsnacht van 2000-2001.

Mooie schoenen

Tijdens de Brandwonden Benefietavond (in mei 2017) werden schoenen geveild die waren beschilderd door kunstenares Marieke Hulsegge uit Enschede. Die schoenen vond René geweldig mooi, maar gingen net aan zijn neus voorbij. Sinds november exposeert Marieke bij Galerie van Slagmaat in de Leidsestraatweg van Woerden. En zo kwam René en dus ook Wolter in Woerden terecht. Mariëtte vertelt verder over het bijzondere bezoek aan haar galerie.

Wolter Kroes in Woerden
René met mooie schoenen, Ariënne, Marieke en Wolter. Foto: Mariëtte van Slagmaat

Het kwartje viel snel

“Iemand had René opgegeven bij het Vriendenfonds. Op 23 november kwamen René en Wolter de galerie binnen. Samen met Marieke en Ariënne van de Brandwonden Stichting hadden we ons verstopt, zodat ze ons niet konden horen of zien. Wolter vroeg wat René van kunst vond en of hij misschien de stijl van de kunstwerken herkende. Het kwartje viel al snel, want dit was van de zelfde kunstenares als die mooie schoenen! Hierna kwam Marieke tevoorschijn met een paar beschilderde schoenen voor hem. René was echt verrast!”, vertelt Mariëtte.

“Het was puur toeval dat René de schoenen paste, want dit paar was van de vriend van Marieke. Voor René heeft ze later een nieuw paar beschilderd”, aldus Mariëtte.

De uitzending is te zien in maart 2018 bij RTL4. We houden je op de hoogte over de exacte datum!

De expositie van Marieke is tot en met zaterdag 13 januari nog te zien in Woerden.

Galerie van Slagmaat galeries

Vandaag gesloten

Leidsestraatweg 36, Woerden

Bekijk meer:galeries

adv.