Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woerdense initatieven in de prijzen: van natuurspeeltuin tot Jeu de Boulesbaan

Door Kirsten Bliekendaal 22 november 2020

We hebben een winnaar! Of eigenlijk vier: de aanleg van een natuurspeeltuin in Kamerik, een Jeu de Boulesbaan in Waterrijk, een bijdrage aan stichting De Terugwinning en het initiatief Samen sporten voor statushouders van Wij Zijn Woerden hebben van stichting Woerden Actief! een geldbedrag gekregen. De stichting had een prijsvraag opgezet voor de beste initiatieven om Woerden letterlijk in beweging te houden.

Elk van de projecten brengt of houdt Woerdenaren op de één of andere manier duurzaam in beweging volgens Woerden Actief! “De initiatiefnemers uit Kamerik, vier meiden van 8 tot 12 jaar, zien dat door de bouw van huizen hun speelterrein verdwijnt. Dus bedachten ze dat de bosjes van het Park Mijzijde wel opgefleurd kunnen worden met speeltoestellen. Eén toestel, een serie in het water te plaatsen ‘stelten’, kan met de bijdrage van Woerden Actief en met instemming en hulp vanuit het Dorpsplatform worden neergezet”, laat de stichting weten.

Tekst gaat verder na foto

De meiden achter de natuurspeeltuin Kamerik met Joost Avis. Foto: Woerden Actief!

Jeu de Boules

Net als voor de natuurspeeltuin wordt voor de realisatie van de Jeu de Boulesbaan in Waterrijk de samenwerking met het wijkplatform en de gemeente gezocht. “De initiatiefneemster Helga van der Weijden hoopt met de Jeu de Boulesbaan aan de Schumanlaan een ‘camping-gevoel’ te kunnen creëren en verbinding te realiseren tussen jong en oud.”

Terugwinning

Stichting De Terugwinning biedt mensen de kans om (weer) actief deel te nemen aan de samenleving. Eén van de projecten van de stichting is om oude fietsen van particulieren te verzamelen en weer op te knappen. De opgeknapte fietsen worden vervolgens weer uitgegeven aan kinderen in armoede in de regio Midden Nederland en specifiek in de omgeving van Woerden. “Op deze manier wordt een bijdrage geleverd om de kinderen mobiel te houden waardoor hun kansen vergroot worden. Arjan Nihot van ‘De Terugwinning’ is blij met de bijdrage van Woerden Actief omdat daarmee sneller meer fietsen ter beschikking komen van kinderen en volwassenen die het wat minder hebben.”

Wij zijn Woerden

De vierde prijswinnaar is het burgerinitiatief Wij zijn Woerden. Een initiatief dat zicht richt op het welzijn van statushouders in Woerden. Wij zijn Woerden wil groepen stimuleren om aan te sluiten bij sportverenigingen en beweegorganisaties. Hiervoor is promotie nodig. Dat is mede mogelijk met het prijzengeld vanuit Woerden Actief!.

Lees meer

Het VVV is omgedoopt tot cadeauwinkel: ‘Deze tijd vraag om omdenken’

Naast de streekproducten, souvenirs en andere hebbedingetjes van Woerden telt de VVV-winkel in het K...

Lieke (15) schrijft eerste theaterstuk en mag er mee het theater in: ‘Mijn moeder zei ‘oh shit dit is echt goed’

Doen: steek een kaarsje aan op deze bijzondere dag

Meer over

Nieuws

adv.