Gaat Woerden de provincie wereldberoemd maken? Daar kun jij voor zorgen!

Door Sylvia Vos 15 mei 2018

Wil jij graag de Leidsestraatweg in het zonnetje zetten? Of vind je dat de Bonaventurakerk wel wat meer bekendheid mag krijgen? Dan kun je nu je kans pakken. De provincie Utrecht is op zoek naar ideeën om de provincie Utrecht wereldberoemd te maken en erfgoed uit de provincie in de schijnwerpers te plaatsen. Ook uit Woerden dus.

We hebben al onze Koeiemart als cultureel erfgoed en het molenaarsvak. En ook voor deze erfgoed-oproep kun je allerlei dingen bedenken. Niet alleen gebouwen, maar ook verhalen, tradities, muziek, natuurerfgoed… Noem maar op. Deze zomer kun je aandacht vragen voor de dingen die jij belangrijk vindt. Het enige wat je hoeft te doen is de volgende vraag beantwoorden: hoe kunnen we het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd maken?

Burgemeester Molkenboer gaf vast een voorzetje:

Het initiatief komt vanuit de provincie Utrecht en is bedoeld om meer aandacht te vragen voor cultureel erfgoed. Het Europees Parlement heeft 2018 namelijk uitgeroepen tot Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, om jong én oud hiermee in contact te brengen.

Winnen!

Een prijsvraag is natuurlijk niet leuk zonder prijs, dus kun je hele toffe dingen winnen. Zo maak je kans op een geldbedrag van zo’n €2.500,-, een luchtballonvaart of een Utrecht Wereldberoemdfiets (ja, dat wil je). Klinkt het allemaal nog wat vaag? Geen probleem, in dit korte filmpje wordt precies uitgelegd wat er van je verwacht wordt! Meedoen kan tot 15 juli en het mag over de hele provincie Utrecht gaan.

Molenaar Karel Dolman

Molenaar Karel (28): ‘Wanneer ik in de molen woon, blijft-ie gewoon malen’

Zijn beroep werd immaterieel werelderfgoed gemaakt door UNESCO. En hij gaat binnenkort zelf in Molen...
Koeiemart Woerden

Gaaf! Onze Koeiemart is cultureel erfgoed (en dit is waarom)

Het is de geur van koeien, erwtensoep en poffertjes, het is kermis, vuurwerk en traditie, het is een...

adv.