Woerden viert vanaf 2018 élk jaar een groot bevrijdingsfeest

Door Sylvia Vos 12 oktober 2017

Het duurt nog wel even, maar dit soort dingen kun je niet vroeg genoeg in je agenda zetten: Woerden gaat in plaats van elke vijf jaar vanaf 2018 elk jaar bevrijdingsfeest vieren. Top, hoe meer feestdagen, hoe beter.

De Stichting die Bevrijdingsdag altijd organiseert in Woerden was er lekker vroeg bij met voorbereidingen treffen voor 5 mei 2018. Dat duurt per slot van rekening nog dik een half jaar. Maar daardoor weten we wél nu al: het wordt dus elk jaar feest. Want dat besloten ze tijdens de eerste bijeenkomst, deze week in Concordia.

De burgemeester was daarbij en hij vond: “Het herdenken op 4 mei gebeurt in Woerden al heel lang, het vieren van 5 mei heeft meestal in de schaduw gestaan en gebeurt doorgaans maar eens in de vijf jaar.” Nou, niet meer dus!

Hoe groot wordt dit feest?

Hoe groot dat feest in (en vanaf) 2018 wordt, ligt ook een beetje aan jou. Er wordt namelijk gezocht naar artiesten (amateur of profs) die willen komen optreden. Voor nop natuurlijk, gewoon omdat het leuk is. Verenigingen, koren, dansgroepen, alle culturele instellingen of groepen uit de podiumsector zijn welkom. Wie ideeën heeft of wil meedoen aan voorbereidingen of het programma op Bevrijdingsdag 2018 kan dat laten weten aan de stichting.

Wij doen ook graag vast een duit in het ideeënzakje. Want een beetje Bevrijdingsfestival heeft wat ons betreft ook nog wel wat grote namen nodig.

Ideeën

Misschien dat de Woerdense dj SEVES zin heeft om plaatjes te komen draaien? De combinatie Wouter Kiers / Martin Damen dit weekend bij N8College in de Bistronoom  was zeker een geslaagde en: ook dj Siero weet wel raad met de knoppen van de draaitafel.

Een beetje afwisseling op zo’n dag is natuurlijk wel fijn. Dus met alleen dj-beats redden we het niet. Fanfarekorps Excelsior liet vast weten wel een concertje weg te willen geven op 5 mei. En de organisatie van de VakantieWeek heeft vast nog wel wat connecties met toffe artiesten voor deze dag. We noemen een Marco Borsato, Nielson (die VakantieWeek-presentatrice Manon al eens rode wangen bezorgde), onze eigen Kiki Schippers, Blaudzun, de winnaars van het singer-songwriterfestival in de Hall, zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Bevrijdingsdag 2018 en 2019

Alles valt of staat natuurlijk met de zin van alle artiesten om te komen. Fingers crossed en meedenken dus. Zodat Bevrijdingsdag in Woerden vanaf nu een jaarlijks feest wordt dat zijn weerga niet kent.

Overigens, de eerste twee bevrijdingsdagen vanaf nu vallen op weekenddagen, dus die zit je alvast goed qua vrij vragen.