Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winterfair Woerden 2019: alles wat je moet weten

Door Jurgen Rupschus 10 december 2019

Het is het leukste Woerdense feestje in de binnenstad deze maand: de Winterfair! Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december is er een supertoffe kerstmarkt met 120 kramen in de binnenstad waar je bijzondere kerstcadeaus en heerlijke delicatessen kunt vinden. En is er van alles te doen voor jong en oud. Een ritje met de kersttrein, de ijsbaan op, meedoen met de Magische Momenten Bingo of aan de Santa Run. Wij vertellen je meer!

Het Woerdense Stadshart wordt omgetoverd tot een waar sprookjesparadijs komend weekend. De kerstmarkt bestaat uit 120 kramen met allerlei leuke cadeautjes en lekkernijen. Ondertussen drink je een warme chocolademelk of glühwein en maken de kinderen een ritje met de kersttrein of ze gaan op de foto met de kerstman, sneeuwprinses of de ijskoning. Helemaal mooi: de Winterfair 2019 is gratis te bezoeken.

Programma Winterfair 2019

De Winterfair in Woerden begint op vrijdag 13 december om 12.00 uur en duurt deze dag tot 21.00 uur. Op de zaterdag duurt de Winterfair van 10.00 tot 16.00 uur. Hieronder vind je het hele programma:

Beide dagen: kerstmarkt, dieren en inpakservice

In de Rijnstraat, Voorstraat en op het Kerkplein kun je struinen langs de kramen op 13 en 14 december. Speciaal voor de Winterfair is er ook een streekmarkt op vrijdag in Woerden. Compleet met de knuffelkonijnen, schapen, ezel en lama. In de tent op de Westdam kunnen kinderen kersthangers maken en heb jij nog een cadeautje dat ingepakt moet worden? In de Rijnstraat staan professionele inpakkers voor je klaar. Deze inpakservice is helemaal gratis.

Daarnaast kunnen de kids ook gratis in de zweefmolen op de Westdam. Speel jij graag piano? Dan moet je in de Rijnstraat zijn. Daar staat een piano waar je zelf een lekker muziekje op kunt spelen. Fans van het Woerdense kwartetspel kunnen hun geluk ook niet op. Want tijdens de Winterfair wordt er een uniek bewaarblik verkocht en kun je ook nog kaarten ruilen.

Lees verder onder de foto.

Winterfair 2018 Woerden kerstmarkt
Foto: Winterfair Woerden

Vrijdag 13 december: bingo, koor en kersttrein

Dit jaar is er geen lampionnenoptocht, maar wel een Magische Momenten Bingo. Die start op vrijdag om 20.00 uur in de tent op de Westdam. Omdat de Winterfair vijf jaar bestaat, krijg jij de bingokaarten helemaal gratis. En je kunt nog leuke prijzen winnen ook! Zorg dat je op tijd bent, want vanaf 18.30 uur is er een optreden van het koor van Monique Verheyen. Op de vrijdag rijdt de kersttrein weer. De trein vertrekt deze dag vanaf de Kruisstraat.

Zaterdag 14 december: Santa Run, schminken en kerstkoren

Van 11.00 tot 14.00 uur kunnen de kinderen zich laten schminken in de tent op de Westdam. En vanaf 14.30 uur kun je kijken naar de Santa Run. Ongeveer 500 kerstmannen rennen dan dwars door de kerstmarkt. Dat moet je gezien hebben. Op de zaterdag is er ook veel muziek en dans. Van 11.00 tot 12.00 uur laat dans vereniging D-Joy hun moves zien.

Vanaf 12.00 uur kun je genieten van de kerstkoren. Het Charles Dickens-koor loopt vanaf 12.00 uur over de markt. Vanaf 13.30 uur treden de koren van Leger der Heils en de Mantelmeeuw op bij de Westdam. Ook de kersttrein rijdt op zaterdag, alleen is het startpunt op deze dag de hoek van de Voorstraat en Nieuwstraat.

Heel veel plezier op de Winterfair Woerden 2019!


Lees ook:

shoppen winkelen woerden zondag

Dit zijn de koopzondagen in december in Woerden: meer dan 20 winkels geopend

Met de feestdagen voor de deur is elke dag dat je nog cadeautjes of lekker eten kunt halen meegenome...

Meer over Stadshart Woerden ontdekken?

Stadshart Woerden winkelcentra

Kruisstraat 3, Woerden

Bekijk meer:winkelcentra

adv.