5 x wat je wilt weten over de definitieve plannen voor het Westdampark

Door Sylvia Vos 15 januari 2019

Het Westdampark wordt opgeknapt. Betere paden, slechte bomen weg, ruime zichtlijnen, er gaat van alles gebeuren. Het doel: dat het park straks een topplek is om te wandelen, picknicken en genieten van rust en natuur. Omdat nogal wat mensen een mening hebben over het park, is er een inloopavond geweest. Daarna is aan de slag gegaan met de feedback en nu is er een definitief plan. 5 belangrijke punten uit dat plan.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bomen

Joodse Begraafplaats Woerden Open monumentendag
Foto: indebuurt Woerden

In de originele plannen voor het werk stonden veertig bomen op de nominatie om te verdwijnen. Daar vonden Woerdenaren wel iets van. Dus na de inloopavond zijn groenexperts nog eens wat extra rondes gaan lopen in het park. Dat heeft ervoor gezorgd dat ‘een aantal’ extra bomen behouden blijft, waaronder drie bomen bij de Joodse Begraafplaats.

Parkeren

Het parkeren is in de definitieve plannen helemaal uit het park gehaald. Want bijna alle aanwezigen tijdens de inloopavond waren het daarmee eens, dus dat gaat door. Er wordt nu gewerkt aan alternatieve, nieuwe parkeerplekken langs de Oostsingel. Die plannen moeten eerst aan de raad voorgelegd worden.

Paviljoen

Het paviljoen staat in de tekeningen als ‘mogelijk’ en zit dus nog niet vast in de plannen.

Er komen verschillende burgerinitiatieven in het park. Een daarvan is van Ameco, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft om te werken in het groen. Deze organisatie zal in het park een bloemenpluktuin en een tuin met eetbaar groen gaan onderhouden. Hierbij willen ze graag een paviljoen, als rustplek voor hun werknemers en als plek waar bezoekers van het park even kunnen schuilen voor de regen, of kunnen zitten tijdens hun wandeling. De gemeente geeft Ameco de kans om dit paviljoen te realiseren. Daarvoor moet Ameco wel zelf door het vergunningentraject lopen en de financiering zelf rondkrijgen.

BOA’s in het park

Westdampark Woerden januari 2018
Foto: indebuurt Woerden

Er is overleg geweest met BOA’s, omdat er zorgen waren over overlast in het park. De BOA’s houden het park altijd goed in de gaten, maar tijdens de zomermaanden wordt extra surveillance ingezet. De gemeente roept buurtbewoners op het te melden als er sprake is van overlast zodat de BOA’s goed inzicht krijgen in wat er speelt op welke momenten.

Meer?

Lees hier meer over de plannen voor het park:

Dit zijn de plannen voor het vernieuwde Westdampark

Bij de gemeente is de afgelopen maanden gewerkt aan plannen voor een vernieuwd Westdampark. Een opkn...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.