Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen wereldrecord dobberen in Kamerik, maar deze records hebben we wel

Door Sylvia Vos 23 juli 2018

Het was zo’n leuk idee: tijdens de eerste editie van Kamerik Dobbert een wereldrecord vestigen van langste aaneengesloten rij opblaasobjecten. 215,5 meter moest daarvoor gehaald worden. Het werden er 42. We doken eens de archieven in en zagen dat dit bij lange na niet de eerste poging is in Woerden om in het Guinness Book of Records te komen. Lang niet alle pogingen waren succesvol, sommige waren dat wel, maar ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn stuk voor stuk superleuk!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

29 augustus 1990: grootste roggebrood

Grootste roggebrood Guinness book of records
Foto: archief Woerdense Courant

Hij was 3,65 meter lang, 11 centimeter breed en 9 centimeter hoog en woog 37 kilo, het roggebrood waarmee in Woerden een plekje in het Guinness Book of Records werd gehaald in 1990. Beleg: kaas, komkommer en sla.

3 mei 1986: meeste marsen gespeeld

Wereldrecord Marsen spelen De Vriendschap Woerden
Foto: archief Woerdense Courant

144 marsen speelden de muzikanten van De Vriendschap in 1986. Vanaf 7 uur ’s ochtends werd gespeeld en einde van de middag werd de recordpoging gestopt. Met 144 gespeelde marsen was het record gehaald.

Augustus (?) 1982:  Vlegel hangen

Vlegel hangen record zegveld
Foto: archief Woerdense Courant

In Zegveld werd op de braderie iets geïntroduceerd dat ‘vlegel hangen’ heet. Geen idee wat het precies inhield, maar aangezien een vlegel een soort dors was, gokken we dat er aan zo’n dors gehangen werd. En daar was een Zegvelder bijzonder goed is. Arjan Verwey hield dat 1 minuut en 16 seconden vol, zestien seconden langer dan het record in het Guinness Book of Records. Of het er daadwerkelijk ingekomen is, vermeldt het artikel niet. Maar hij deed het maar mooi wel.

Geintje in 1985!

Tennissen recordpoging Cromwijck
Foto: archief Woerdense Courant

Het leek een prima idee: record vestigen van ruim 34 uren achter elkaar tennissen bij de start van het tennisseizoen op sportpark Cromwijck. Het plan werd groots aangekondigd in de krant. De recordpoging vond plaats in het weekend van 31 maart. De dag die gevolgd wordt door… Juist: 1 april! Geen record dus voor Woerden.

Hebben we bijzondere records gemist? Laat het ons weten, dat kan hier!

Polobad Woerden

Toen in Woerden: de sloop van het polobad bij Batenstein

Met dit warme weer verlang je gewoon naar een koele duik. Tot medio 1994 kon dat nog in het polobad ...
Utrechtsepoort Hofpoort stadspoort

Wist je dat Woerden vroeger 4 stadspoorten had? Dit waren ze

Door de jaren heen zijn er flink wat gebouwen tegen de grond gegaan. Zoals deze oude iconen. Wist je...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.